Γαλλία – Ισλανδία: Σκοράρουν οι… Βίκινγκς

Gazzetta team
Γαλλία – Ισλανδία: Σκοράρουν οι… Βίκινγκς

bet365

Την απρόβλεπτη Ισλανδία που βιώνει ένα παραμύθι καλείται να ρίξει στο καναβάτσο η Γαλλία, ώστε να βρεθεί στους «4» του Euro 2016.
ΓΑΛΛΙΑ – ΙΣΛΑΝΔΙΑ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 547
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ: 1.30 -4.25 – 7.75
ΩΡΑ/
TV: 22:00/ ΕΡΤ 1
ΓΗΠΕΔΟ: ΣΤΑΝΤ ΝΤΕ ΦΡΑΝΣ (81.338), ΠΑΡΙΣΙ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπγιορν Κάιπερς (Ολλανδία)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Συνολικά έχουν τεθεί αντιμέτωπες 11 φορές, με τους Ισλανδούς να είναι ακόμη χωρίς νίκη. Οκτώ φορές επικράτησαν οι Γάλλοι σε τρεις περιπτώσεις δεν προέκυψε νικητής. Τελευταία μεταξύ τους συνάντηση στη Βαλενσιέν πριν τέσσερα χρόνια σε φιλικό, με τους «τρικολόρ» να επικρατούν 3-2 (0-2 ημίχρονο).
* Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία που χθες βράδυ υπέταξε στα πέναλτι την Ιταλία.
Η συνήθεια που έγινε λατρεία για τη διοργανώτρια Γαλλία. Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, έτσι και στο πρώτο νοκ άουτ με την Ιρλανδία (2-1), απέδωσε καλύτερα μετά την ανάπαυλα. Οι Ιρλανδοί μπήκαν αποφασισμένοι στο παιχνίδι και στο 2’ ευτύχισαν να βρεθούν μπροστά στο σκορ ύστερα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπρέιντι.
Δεν μπόρεσε να κάνει και πολλά ούτε να βρει τους απαραίτητους κενούς χώρους πριν την ανάπαυλα το σύνολο του Ντιντιέ Ντεσάμπ. Στο β’ μέρος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Γάλλων άλλαξε για πολλοστή φορά σχηματισμό και το γεγονός τουλάχιστον έφερε καλύτερα αποτελέσματα. Ο Κομάν πήρε τη θέση του Καντέ στα χαφ και το 4-3-3 έγινε 4-2-3-1 με τον Γκριζμάν να παίρνει τους «τρικολόρ» από το χέρι, χαρίζοντας ένα μοναδικό one man show. Μέσα σε 4 λεπτά (57’, 61’) ο σταρ της Ατλέτικο Μαδρίτης γύρισε τούμπα το παιχνίδι με δυο προσωπικά γκολ, ενώ το μονοπάτι πρόκρισης άνοιξε στο 66’, όταν οι Ιρλανδοί έμειναν με παίκτη λιγότερο, ελέω της αποβολής του Ντάφι.
Αλλαγές στο αρχικό σχήμα αναμένονται από τους οικοδεσπότες, καθώς ο αμυντικός χαφ Καντέ είναι τιμωρημένος όπως και ο στόπερ Ραμί. Τη θέση του πρώτου πρόκειται να πάρει ο Κομάν όπως έγινε και στο παιχνίδι των «16», ενώ ο νεαρός Ουμτιτί έχει το προβάδισμα έναντι του Μανγκαλά για να αντικαταστήσει τον Ραμί στο κέντρο της άμυνας. Μάλιστα ο 22χρονος αμυντικός, που πρόσφατα υπέγραψε στην Μπαρτσελόνα, θα κάνει ντεμπούτο στη διοργάνωση εφόσον αγωνιστεί. Αυτοσυγκέντρωση επιζητεί ο Ντεσάμπ, ειδικά από την στιγμή που ο αντίπαλος εμφανίζεται ανταγωνιστικός και δείχνει να γνωρίζει τι επιζητά στον αγωνιστικό χώρο.
Στην αντίπερα όχθη, η Ισλανδία ετοιμάζεται για τον αγώνα της… ζωής της, τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο! Διαγράφει εξαιρετική πορεία, αποδεικνύοντας πως το οικογενειακό κλίμα και το ομαδικό πνεύμα μπορεί να αποδειχτούν καταλύτες μιας πορείας στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης.
Στην προηγούμενη φάση έριξαν στο καναβάτσο τους αφελείς Αγγλους με ανατροπή κιόλας (6’ Ρ. Σίγκουρντσον, 18’ Σίγκθορσν- Ρούνεϊ 4’), επιβεβαιώνοντας για τέταρτη σερί φορά το goal/goal σε παιχνίδι τους στη διοργάνωση. Ορθά δομημένη ομάδα, που αρέσκεται να φορά την… στάμπα του αουτσάιντερ με μεγάλο πλεονέκτημα τις γρήγορες μεταβιβάσεις και τις «δολοφονικές» αντεπιθέσεις. Υποδειγματική η εμφάνιση του συγκροτήματος του Λάγκερμπακ επί των «τριών λιονταριών», παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν να κυνηγούν το σκορ από το τέταρτο λεπτό. Όχι μόνο αντέστρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση, αλλά προϊόντος του χρόνου κατάφεραν να ελαχιστοποιήσουν τις φάσεις μπροστά από την εστία τους.
Κάπως έτσι, το παραμύθι των Βίκινγκς συνεχίζεται. Οι ίδιοι προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα εφικτό, με δεδομένη την επιτυχία που απολαμβάνουν στα γήπεδα της Γαλλίας. Στο όριο των καρτών οι 9/11 της βασικής ενδεκάδας, ωστόσο δεν αναμένονται αλλαγές σε πρόσωπα, ούτε στο 4-4-2 που χρησιμοποιεί ο Λάγκερμπακ ως τώρα.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Γαλλία (4-2-3-1): Γιορίς – Σανιά, Ουμτιτί, Κονσιελνί, Εβρά – Πογκμπά, Ματουιντί - Κομάν, Παγέ, Γκριζμάν – Ζιρού
Ισλανδία (4-4-2): Χάλντορσον- Σάιβαρσον, Αρνασον, Ρ. Σίγκουρντσον Σκούλασον- Γκούντμουντσον, Γκούναρσον, Γκ. Σίγκουρντσον, Μπγιάναρσον- Σίγκθορσον, Μπόντβαρσον
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Στη Βίβλο του ποδοσφαίρου υπάρχουν πολλές σελίδες που επιβεβαιώνουν ότι οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν τους αστέρες ή τα μεγάλα μπάτζετ. Σ’ αυτές τις ιστορίες συμπεριλαμβάνεται πλέον και η Ισλανδία. Το πάθημα των Αγγλων μπορεί να γίνει μάθημα στους οικοδεσπότες και ως συνέπεια τους περιμένουμε πιο υποψιασμένους στο παιχνίδι με στόχο να μην παρουσιαστούν με τη σειρά τους φλύαροι και υπερόπτες. Στο δια ταύτα, οι Ισλανδοί είναι κίνδυνος-θάνατος στις αντεπιθέσεις και πλέον ουδείς αμφιβάλλει ότι μπορεί να «βρουν» ένα γκολ στο ματς. Οι απουσίες των Καντέ και Ραμί αποδυναμώνουν την ανασταλτική λειτουργία των Γάλλων. Ειδικά ο δεύτερος, με δεδομένο ότι στη θέση του αγωνιστεί ο ταλαντούχος, αλλά άπειρος στα «do or die» Ουμτιτί. Στο δια ταύτα, υπάρχει αξία στο goal/goal που τιμάται σε απόδοση 2.02 στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Εναλλακτικό ποντάρισμα το ενδεχόμενο η Γαλλία να σημειώσει περισσότερα γκολ στο β’ ημίχρονο στην αναμέτρηση (2.00 στον ΟΠΑΠ) και στηρίζεται στο γεγονός ότι όλα τα γκολ των «τρικολόρ» ως τώρα, ήρθαν από το 45’ και μετά.

 

EURO Τελευταία Νέα