Ο άνθρωπος που νίκησε τη… φύση είναι στον ΠΑΟΚ!

Ο άνθρωπος που νίκησε τη… φύση είναι στον ΠΑΟΚ!

Ο άνθρωπος που νίκησε τη… φύση είναι στον ΠΑΟΚ!

bet365

Ο Πέταρ Μιλκάνοβιτς δεν είναι μια τυχαία επιλογή του ΠΑΟΚ. Ο Σέρβος γυμναστής κουβαλάει ένα αξιοζήλευτο βιογραφικό και ένα ρεκόρ με την U20 παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα της Σερβίας.

Ο 38χρονος γυμναστής, που από το 2012 δουλεύει στη Σερβική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, θα μπορούσε αυτή την στιγμή να εργάζεται σ’ ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κλαμπ, με τον ΠΑΟΚ, ευτυχώς, να ψάχνει και να βρίσκει τον τρόπο και να τον φέρνει στη Θεσσαλονίκη.

Και το κυριότερο; Σε πολύ μικρό διάστημα έδειξε, με την παρουσία και τις γνώσεις του γύρω από το αντικείμενό του, ότι μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην εξάλειψη της μάστιγας των θλάσεων, που είχε... εξολοθρεύσει πέρσι τον «Δικέφαλο». Μαζί με τον Δημήτρη Δανιηλίδη, για τον οποίο οι παίκτες του ΠΑΟΚ λένε τα καλύτερα λόγια, αλλά και το υπόλοιπο τιμ, μπορούν να παίξουν φέτος καθοριστικό ρόλο στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και της αποκατάστασης.

Πίσω από κάθε νέο πρόσωπο, συνήθως, υπάρχει μια ιστορία, που αποδεικνύει πολλά, αρκεί να ψάξεις και να βρεις, όπως ισχύει και στην περίπτωση του Πέταρ Μιλκάνοβιτς.

Το καλοκαίρι του 2015 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας μαζί με τους πιτσιρικάδες της Σερβίας κατάφεραν το ακατόρθωτο. Όχι απλά να κατακτήσουν τον τίτλο, αλλά να νικήσουν και τη φύση του αθλήματος δίνοντας επίσημα επτά αγώνες, αλλά ανεπίσημα οκτώ, καθώς και τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, από τη φάση των «16» μέχρι και τον τελικό, κρίθηκαν στην παράταση!

Σε διάστημα δέκα ημερών, η Σερβία έπαιξε τέσσερις αγώνες στη φάση των νοκ άουτ και τον τελικό, που όλοι διήρκησαν 120 λεπτά και συνολικά οι παίκτες της άντεξαν και αγωνίστηκαν 480 λεπτά, ενώ το φυσιολογικό και το μίνιμουμ για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή είναι τα 360 λεπτά στο ίδιο διάστημα ημερών.

Κι όμως, ο Μιλκάνοβιτς κατάφερε να κάνει τους 19χρονους της Σερβίας, που όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε μέχρι πριν από ένα δύο χρόνια «έπαιζαν 40λεπτα παιχνίδια», να αντέξουν τον εξαντλητικό ρυθμό, σε μια εντελώς διαφορετική ήπειρο, με διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες και διαφορετικό φαγητό.

«Όλα στο ποδόσφαιρο παίζουν το ρόλο τους», εξήγησε στους συμπατριώτες του ρεπόρτερ, που έψαχναν να βρουν τη λύση του… μυστηρίου, πριν περάσει σε αναλύσεις για τις απαιτήσεις που υπάρχουν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο για τη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου, όπου το κομμάτι της εκγύμνασης παίζει, εν έτη 2016, τον πιο σημαντικό ρόλο σε κάθε ομάδα.

Ο Σέρβος γυμναστής, τον οποίο ο προπονητής της U20 Βέλικο Παούνοβιτς ήθελε να τον πάρει μαζί του στις ΗΠΑ και στους Σικάγο Fire, κατάφερε στο τουρνουά της Νέας Ζηλανδίας να έχει σε ετοιμότητα κάθε ποδοσφαιριστή, τέσσερις εκ των οποίων αγωνίστηκαν σε όλα τα παιχνίδια και τα 750 λεπτά! Χωρίς να πάθουν το παραμικρό μυϊκό πρόβλημα…

Πέρα από την εξειδίκευση ο Πέταρ Μιλκάνοβιτς στηρίζεται, όπως λέει, «στον σεβασμό, την εμπιστοσύνη και την ευθύνη», ενώ από την πρώτη μέρα έχει κερδίσει τους πάντες με την επαγγελματική συμπεριφορά του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα