To πρόβλημα στην μεσαία γραμμή και η βιασύνη για το πρώτο φιλικό!

To πρόβλημα στην μεσαία γραμμή και η βιασύνη για το πρώτο φιλικό!

To πρόβλημα στην μεσαία γραμμή και η βιασύνη για το πρώτο φιλικό!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το πρόβλημα, που φάνηκε ότι έχει στην μεσαία γραμμή από το πρώτο φιλικό ο Παναθηναϊκός τονίζει ότι πρέπει άμεσα να έρθουν χαφ και απορεί, γιατί βιάστηκε ο Στραματσόνι να κάνει τόσο γρήγορα το πρώτο φιλικό για την ομάδα.

Αυτό το πρώτο φιλικό του Παναθηναϊκού με την Ααχεν, ομάδα Δ’Εθνικής κατηγορίας δεν μπορείς να το πάρεις και πολύ στα σοβαρά, όσον αφορά κάποια θετικά στοιχεία, που έδειξαν μερικοί παίκτες και κυρίως ο Βιγιαφάνιες και ο Ευαγγέλου από τους μικρούς. Ο αντίπαλος ήταν πολύ μικρής δυναμικότητας , οπότε δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα για την ατομική απόδοση. Αυτό, όμως, που φάνηκε από το πρώτο φιλικό ήταν η ….γύμνια της ομάδας στην μεσαία γραμμή. Η ομάδα φωνάζει από την περασμένη περίοδο, ότι και αμυντικό χαφ που θα κάνει την διαφορά θέλει και δημιουργικούς μέσους θέλει - τουλάχιστον δύο- που θα είναι καλοί και ανασταλτικά, αλλά θα πατάνε και περιοχή. Μέχρι τώρα σε αυτές τις θέσεις δεν έχει γίνει καμία μεταγραφή. Ο Γουακάσο είναι ένας παίκτης, που μπορεί να μπει στην ενδεκάδα και να δώσει λύσεις εκεί που πονάει η ομάδα, ενώ ο Κονέ, η ο Χριστοδουλόπουλος μπορούν επίσης να δώσουν λύσεις αν έρθουν στην ομάδα και να ανεβάσουν την ποιότητα της μεσαίας γραμμής.

Κλειδί, όμως, θα είναι ο αμυντικός μέσος που θα έρθει. Είναι φανερό, ότι ούτε ο Κουτρουμπής , ούτε ο Ζέκα είναι αμυντικά χαφ. Είναι κατά συνθήκη αμυντικά χαφ. Ο πρώτος είναι στόπερ και ο δεύτερος είναι εσωτερικός μέσος, η δεύτερο αμυντικό χαφ. Στο ξεκίνημα του φιλικού με την Αααχεν νόμιζε κανείς , ότι ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε την ……Μπαρτσελόνα. Με πρέσινγκ από τους Γερμανούς και δυσκολία του Κουτρουμπή και των άλλων μέσων να ανταποκριθούν σε αυτό το πρέσινγκ ήρθαν δύο γκολ ξεκούραστα. Ο Στραματσόνι είδε ότι αυτό το 1-3 στην μεσαία γραμμή με τον Ζέκα δεξιά δεν του βγήκε έφερε τον Ζέκα δίπλα στον Κουτρουμπή και κάπως συμμαζεύτηκε η κατάσταση με τους 4 στα χαφ .

Ένα συμμάζεμα έγινε , αλλά μέχρι εκεί. Ο Παναθηναϊκός κόντρα σε μία ομάδα Δ’ Εθνικής της Γερμανίας στην μεσαία του γραμμή έδειξε τα ίδια ακριβώς προβλήματα, που είχαμε δει και πέρυσι. Φυσικά την χθεσινή ενδεκάδα δύσκολα θα την δούμε στα επίσημα παιχνίδια, αλλά το αγωνιστικό πρόβλημα της ομάδας αυτή την στιγμή είναι φανερό. Και χρειάζεται ΑΜΕΣΑ να έρθουν τα χαφ και ένα καλό αμυντικό χαφ , για να προλάβει η ομάδα να ετοιμαστεί για τα ευρωπαϊκά ματς.

Επίσης θέλω να πω και κάτι άλλο χωρίς να το θεωρώ απόλυτη δικαιολογία για την προβληματική εμφάνιση της ομάδας. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια θυμάμαι προπονητή του Παναθηναίκού να κάνει το πρώτο φιλικό της ομάδας μόλις πέντε ημέρες μετά την πρώτη προπόνηση της περιόδου. Ηταν φανερό, ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν είχαν τρεξίματα σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους, που έτρεχαν παντού. Ποιος ο λόγος να γίνει αυτό το χθεσινό φιλικό πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω….Εμείς λέμε, ότι τα φιλικά δεν παίζουν ρόλο, αλλά τα επίσημα, αλλά αν χθες στο 2-0 έμπαινε και ένα τρίτο από την Ααχεν και ξέφευγε στο σκορ μετά δεν θα μαζευόταν με τίποτα η κατάσταση και ψυχολογικά το να χάνεις από μία ομάδα Δ’Εθνικής σίγουρα δεν είναι καλό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.