Γερμανία – Ιταλία: Ενενήντα λεπτά δεν αρκούν

Gazzetta team
Γερμανία – Ιταλία: Ενενήντα λεπτά δεν αρκούν

bet365

Με ερωτηματικό τον Ντε Ρόσι, αλλά την παράδοση συντριπτικά υπέρ της ετοιμάζεται η Ιταλία για τον προημιτελικό με τη Γερμανία.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 546
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ: 2.05 - 2.70 - 3.65
ΩΡΑ / TV: 22:00 / ΕΡΤ1
ΓΗΠΕΔΟ: ΣΤΑΝΤ ΝΤΕ ΜΠΟΡΝΤΟ (42.115), ΜΠΟΡΝΤΟ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βίκτορ Κασάι (Ούγγρος)
* Ο νικητής θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την ομάδα που θα προκριθεί από το Γαλλία - Ισλανδία.
* Η Ιταλία συνιστά τη Νέμεση των Γερμανών στα μεγάλα τουρνουά. Οι «ατζούρι» μετρούν τέσσερις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες στα οκτώ παιχνίδια των δύο ομάδων σε τελικές φάσεις Μουντιάλ ή Euro.
* Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στον ημιτελικό του Euro 2012, με την Ιταλία να επικρατεί 2-1, χάρη σε δύο τέρματα του Μάριο Μπαλοτέλι.
Από την στιγμή που ο Γιόακιμ Λεβ άλλαξε τρόπο αγωνιστικής… σκέψης, η Γερμανία μετασχηματίστηκε από μια άχρωμη επιθετικά ομάδα σε… φονική μηχανή. Οι Σλοβάκοι μετατράπηκαν στο τελευταίο θύμα των «πάντσερ», καθώς πριν συμπληρωθεί ένα τέταρτο στο ματς προηγούνταν 1-0, ενώ έχασαν και πέναλτι με τον Οζίλ. Η καθολική κυριαρχία τους αντικατοπτρίζεται, όχι μόνο στο τελικό 3-0 (Μπόατενγκ 8’, Γκόμεζ 43’, Ντράξλερ 63’), αλλά και στις 19 τελικές προσπάθειες των Πρωταθλητών Κόσμου. Απαντες στο στρατόπεδο της ομάδας τόνισαν πως το πάθημα από τον ημιτελικό του 2012 έγινε μάθημα, ενώ ο Γιόακιμ Λεβ έκανε λόγο για την χειρότερη ήττα της καριέρας του! Χάνουν τον ημιτελικό (εφόσον προκριθεί η Γερμανία) αν δουν μία κίτρινη κάρτα οι Χούμελς, Μπόατενγκ, Κίμιχ, Κεντίρα και Οζίλ.
Στην αντίπερα όχθη, η Ιταλία ετοιμάζεται για τον προημιτελικό, βάζοντας στις βαλίτσες της το «σκαλπ» της Ισπανίας. Η «σκουάντρα ατζούρα» με μια πέρα για πέρα δίκαιη, όσο και εμφατική νίκη (2-0), άφησε εκτός συνέχειας την κάτοχο του τροπαίου, σε μια αναμέτρηση μάλιστα που κυριάρχησε σχεδόν ολοκληρωτικά. Το πλάνο του Αντόνιο Κόντε λειτούργησε άψογα, απενεργοποιώντας όλα τα ατού της «ρόχα», κάτι πάντως που δεν στέρησε την επιθετικότητα στην ομάδα του. Κάθε επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ θα μπορούσε κάλλιστα να καταλήξει σε γκολ για τους Ιταλούς που τελείωσαν το ματς με οκτώ σουτ εντός εστίας και τουλάχιστον 3-4 «καθαρές» ευκαιρίες. Το σκορ άνοιξε ο Κιελίνι με κοντινή προβολή στο 33’, με τον Πελέ να «σφραγίζει» το εισιτήριο για τα προημιτελικά στο 91’.
Πύρρειος αποδείχτηκε η πρόκριση πάντως για τον Αντόνιο Κόντε και την ομάδα του. Θα λείψει λόγω τιμωρίας ο κεντρικός μέσος Τιάγκο Μότα και το πρόβλημα στα χαφ γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς πως τέθηκε νοκ άουτ ο μέσος Καντρέβα, ενώ και ο Ντε Ρόσι δύσκολα θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα, παρά το γεγονός ότι προπονήθηκε. Πιθανότατα ο Φλορέντσι θα πάρει τη θέση του αν τελικά δεν προλάβει, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα και η αλλαγή του σχηματισμού σε 4-4-2, με τους Παρόλο, Στουράρο στο κέντρο και τους Φλορέντσι, Τζιακερίνι στα άκρα.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (4-2-3-1):
Νόιερ – Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέβεντες – Κεντίρα, Κρόος – Οζίλ, Μίλερ, Ντράξλερ – Γκόμεζ
ΙΤΑΛΙΑ (3-5-2): Μπουφόν – Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι – Φλορέντσι, Στουράρο, Παρόλο, Τζιακερίνι, Ντε Σίλιο – Πελέ, Εντερ
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Μια ματιά στα ρόστερ αρκεί για να χαρίσει προβάδισμα στη Γερμανία. Πόσο εύκολο όμως είναι να ξεγράψεις την μαχητικότατη Ιταλία που συνιστά με διαφορά την πλέον «διαβασμένη» και καλοστημένη ομάδα του τουρνουά; Δύσκολα πάντως θα πάρουν ιδιαίτερα ρίσκα οι δύο προπονητές, γνωρίζοντας πως κάθε λάθος μετράει διπλά. Οι απουσίες στο κέντρο της Ιταλίας αποδυναμώνουν τους «ατζούρι», ωστόσο παράδοση και μομέντουμ παραμένουν με το μέρος τους. Από τις αναμετρήσεις των «8» που μοιάζει πιθανό να κριθούν στην παράταση, με την ισοπαλία να αποδίδει 2.70 στον ΟΠΑΠ.

 

EURO Τελευταία Νέα