Κι επίσημα οι καλύτεροι φίλαθλοι!

Αντώνης Σαούλης
Κι επίσημα οι καλύτεροι φίλαθλοι!

bet365

Η δήμαρχος του Παρισιού βράβευσε τους Ιρλανδούς και τους Βορειοιρλανδούς με το μετάλλιο της πόλης για την παρουσία τους κατά την διάρκεια του Euro2016. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΑΝΤΩΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ

Και τι δεν έκαναν σε αυτό το Euro. Οι Ιρλανδοί απλά το... τερμάτισαν από όλες τις απόψεις και κέρδισαν την αποδοχή όλου του φίλαθλου κόσμου. Μπορεί να μην συνεχίζουν στο τουρνουά αλλά κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Τραγούδησαν για τους αστυνομικούς (με αποτέλεσμα να τραγουδούν κι αυτοί), έβαζαν λεφτά μέσα σε αμάξι που χάλασαν την οροφή, βοήθησαν ηλικιωμένο ν' αλλάξει λάστιχο, μάζεψαν τα σκουπίδια, νανούρισαν μωρό μέσα στο τρένο, έκαναν καμάκι με ωραίο τροπό.

Oσο για τους Βορειοιρλανδούς; Εκαναν hit το απόλυτο σύνθημα του Euro. Το «Will Grigg's on fire» έπαιζε στα γήπεδα, το άκουγες στους δρόμους, το μουρμούραγες κι εσύ. Συνολικά η παρουσία των «πράσινων» ήταν υπέροχη.

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Χιντάλγκο αποφάσισε να τους δώσει το μετάλλιο της πόλης για να τους τιμήσει για τα όλα όσα πρόσφεραν στο Euro με την απίστευτη παρουσία τους.

«Συμμετείχαν στο φεστιβάλ του Παρισιού τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Ετσι πρέπει να είναι οι φίλαθλοι σε όλο το κόσμο. Οπως είδαμε σε αρκετά βίντεο στα social media, οι Παριζιάνοι πραγματικά εκτίμησαν που τους γνώρισαν, μιλώντας μαζί τους. Μοιράστηκαν χαρά και υπέροχες στιγμές σε ένα αθλητικό event», είπε ο Ζαν Φρανσουά Μάρτινς, υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού και τουρισμου.

«Αυτό το μετάλλιο τιμής δίνεται σε προσωπικότητες του κόσμου ή Γάλλους που έχουν ξεχωρίσει με τις πράξεις τους. Η Δήμαρχος του Παρισιού αποφάσισε να στείλει μια επιστολή στον πρόεδρο της Ιρλανδίας και στον αντίστοιχο της Β.Ιρλανδίας», ανακοίνωσε ο Πάτρικ Κλουγκμαν, υπεύθυνος για τις δημόσιες σχέσεις. Η ημερομηνία για την παράδοση των μεταλλίων θ' ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

 

EURO Τελευταία Νέα