Ουαλία – Βέλγιο: Ρισκάρουν περισσότερο στο β' μέρος

Gazzetta team
Ουαλία – Βέλγιο: Ρισκάρουν περισσότερο στο β' μέρος

bet365

Ουαλία και Βέλγιο τίθενται αντιμέτωπες στο δεύτερο προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με την ομάδα του Βίλμοτς να μετρά σημαντικές απώλειες στην άμυνα.
ΟΥΑΛΙΑ – ΒΕΛΓΙΟ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 545
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ: 5.00 – 3.25- 1.60
ΩΡΑ/ TV: 22:00/ ΕΡΤ 1
ΓΗΠΕΔΟ: ΠΙΕΡ ΜΟΡΟΥΑ (50.000), ΛΙΛ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Οι δυο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες δέκα φορές με το Βέλγιο να μετράει 4 νίκες έναντι τριών της Ουαλίας. Τρεις φορές επίσης δεν προέκυψε νικητής.
* Σε κακή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος με τις ομάδες να μην κάνουν την καθιερωμένη προπόνηση στο «Πιέρ Μορουά».
* Οι δυο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στα προκριματικά για το EURO 2016 με τους Ουαλούς να μην δέχονται γκολ και στα δυο παιχνίδια (1-0 νίκη εντός, 0-0 εκτός). Στον όμιλο παρόλα αυτά το Βέλγιο τερμάτισε πρώτο και το συγκρότημα του Κόλμαν δεύτερο.
* Ο νικητής θα τεθεί αντιμέτωπος στον ημιτελικό με την Πορτογαλία που επικράτησε εχθές βράδυ της Πολωνίας στα πέναλτι.
Στον έβδομο ουρανό το συγκρότημα της Ουαλίας, αλλά και όλη η χώρα. Οι «δράκοι» του Κόλμαν στην παρθενική τους συμμετοχή σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έχουν σημειώσει ονειρική πορεία. Το οικογενειακό κλίμα της ομάδας φαινόταν από την προκριματική φάση, ωστόσο πλέον βγαίνει ακόμη πιο έντονα στα γήπεδα της Γαλλίας, είτε με διάφορες φωτογραφίες που κυκλοφορούν από τις προπονήσεις είτε με δηλώσεις που γίνονται ανά διαστήματα.
Ενδεικτική η τοποθέτηση του μπακ Γκάντερ: «Αν περάσουμε στα ημιτελικά εγώ και οι γονείς μου θα χάσουμε το γάμο του αδερφού μου στο Μεξικό. Η μητέρα μου είναι λίγο αγχωμένη, αλλά τον ημιτελικό δεν πρόκειται να τον χάσει». «Είμαι σε καλύτερη μοίρα, εγώ θα χάσω τη συναυλία της Μπιγιονσέ, είχα πάρει εισιτήρια για τα γενέθλια της γυναίκας μου», απάντησε ο Τέιλορ (μπακ) από την πλευρά του.
Η Ουαλία, πήρε την πρόκριση στους «8» αποκλείοντας τη Βόρειο Ιρλανδία (1-0), σ' ένα παιχνίδι που για πρώτη φορά αγωνίστηκε με την στάμπα του φαβορί. Δυσκολεύτηκε ιδιαιτέρως, αφού δεν μπόρεσε να εντοπίσει ανοιχτούς χώρους, καθώς ο Μάικλ Ο’Νιλ εφήρμοσε για άλλη μια φορά το συντηρητικό στυλ που τον καταξίωσε και τον έφερε ως εδώ. Τελικά, η νίκη ήρθε στο 75’ μετά από αυτογκόλ του αμυντικού ΜακΟλεϊ έπειτα από επικίνδυνο γύρισμα του Μπέιλ, ο οποίος είναι ο απόλυτος σταρ της ομάδας. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά, μετά από τέσσερα σερί παιχνίδια, που δεν επαληθεύθηκε το σύνολο των 2-3 τερμάτων σε ματς της Ουαλίας.
Στον αντίποδα, το Βέλγιο επιβεβαίωσε το φαβοριτισμό του απέναντι στην Ουγγαρία, επικρατώντας με επιβλητικό τρόπο. Ολοφάνερα δίκαιη η επικράτηση και το τελικό 4-0 αποτυπώνει επακριβώς την κυριαρχία των «κόκκινων διαβόλων» στην αναμέτρηση. Εντυπωσιακός ο Αζάρ, ανεβασμένος ο Ντε Μπρόινε, ενώ στο κέντρο Βίτσελ και Ναϊνογκολάν ήταν σταθεροί ξανά. Αυτή ήταν δεν ήταν απλώς η τρίτη διαδοχική νίκη των Βέλγων στα γήπεδα της Γαλλίας, αλλά και η τρίτη σερί που δεν δέχονται γκολ.
Καταλυτική αποδεικνύεται η ήττα της πρώτης αγωνιστικής από τους Ιταλούς (0-2). Ενα αποτέλεσμα που έφερε έντονη γκρίνια και αμφισβήτηση στο πρόσωπο του ομοσπονδιακού τεχνικού των Βέλγων, Μαρκ Βίλμοτς, καθώς υποχρεώθηκε να αλλάξει τακτική προσέγγιση, ενώ και οι παίκτες του αφυπνίστηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό.
Το αποψινό παιχνίδι, πάντως, είναι ακόμη πιο απαιτητικό, ενώ το έργο γίνεται ακόμη πιο δύσκολο καθώς προέκυψαν σημαντικές απώλειες. Τιμωρημένος ο βασικός στόπερ Βερμάελεν. Μέγα πλήγμα όμως και η απουσία του Βερτόνχεν (αριστερός μπακ) που χτύπησε στη χθεσινή προπόνηση και θα χάσει το υπόλοιπο της διοργάνωσης. Κανονικά ακολούθησε το πρόγραμμα της Πέμπτης ο Αζάρ που έδειξε να ξεπερνάει τις μικροενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν.
Ως συνέπεια, η άμυνα των Βέλγων θα αλλάξει κατά το ήμισυ, με τον Αλντερβάιρελντ να έχει για παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας τον Σιμάν (έπαιξε δεξί μπακ στην πρεμιέρα με την Ιταλία). Ορισμένες πιθανότητες για αυτό το ρόλο συγκεντρώνει πάντως και ο νεαρός Ντεναγιέρ. Σε ο,τι αφορά στο αριστερό άκρο της άμυνας, το κενό του Βερτόνχεν θα επιδιώξει να καλύψει ο Τζόρνταν Λουκάκου.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Ουαλία (5-3-2): Χένεσεϊ – Γκάντερ, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Ντέιβις, Τέιλορ – Αλεν, Λέντλι, Ράμσεϊ – Μπέιλ, Βόουκς
Βέλγιο (4-2-3-1): Κουρτουά – Μενιέρ, Αλντερβάιρελντ, Ντεναγιέρ (ή Σιμάν), Τζ. Λουκάκου – Βίτσελ, Ναϊνγκολάν – Καράσκο, Ντε Μπρόινε, Αζάρ – Λουκάκου
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Ακρως ενδιαφέρουσα αναμέτρηση μεταξύ δυο ομάδων που απαρτίζονται από ποιοτικούς παίκτες που έχουν παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο με τους συλλόγους τους. Το Βέλγιο ναι μεν διαθέτει καλύτερες μονάδες, αλλά δεδομένα στα μάτια μας δεν είναι τόσο ακλόνητο φαβορί όσο αποτυπώνεται στο σετ των αποδόσεων. Ειδικά από την στιγμή που η Ουαλία είναι πιο «δεμένη» ως ομάδα. Ξεκάθαρα είναι αναμέτρηση σκοπιμοτήτων, μιλάμε για προημιτελικό EURO, οπότε το θέαμα παραμερίζεται. Αναλογιζόμενοι την ανασταλτική συμπεριφορά και των δυο, την κρισιμότητα του αγώνα και το γεγονός αμφότερες έχουν αποδώσει καλύτερα μετά την ανάπαυλα ποντάρουμε στο Χ ημίχρονο που στο κουπόνι του ΟΠΑΠ τιμάται στο ικανοποιητικό 1.85.
 

EURO Τελευταία Νέα