Μανιάτης: «Γύρισα για να βοηθήσω» (gTV)

«Γκολ που θα μείνει στην ιστορία», η ατάκα του για το τέρμα με Αυστραλία

Μανιάτης: «Γύρισα για να βοηθήσω» (gTV)

Μανιάτης: «Γύρισα για να βοηθήσω» (gTV)

Ο Γιάννης Μανιάτης στις δηλώσεις του μετά το φιλικό με τη Βάκερ αναφέρθηκε στην επιστροφή του, στις σκέψεις του και του στόχους του αλλά και την γκολάρα του με την Εθνική.

Στις δηλώσεις του στο Λάνγκενφελντ μετά το φιλικό με τη Βάκερ ο αρχηγός του Ολυμπιακού επισήμανε:
 
Για το πώς είναι τώρα που γύρισε στον Ολυμπιακό: Το πώς νιώθω το έχω δείξει όταν πήγα στο Βέλγιο και που γύρισα στην Εθνική. Και τώρα που γύρισα στον Ολυμπιακό. Ξεκίνησα πριν λίγες μέρες προετοιμασία με τα παιδιά. Ξεκίνησα καλά και είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό όποτε μου ζητηθεί. Νομίζω ότι θα έχουμε μία καλή χρονιά. Να χτίσουμε την ομάδα όπως πρέπει γιατί έχουμε μία δύσκολη αρχή. Οπότε θα πρέπει γρήγορα να προετοιμαστούμε, γιατί έρχονται δύσκολα ματς και πρέπει να είμαστε έτοιμοι.
 
Για την πίεση των προκριματικών: Το πρώτο που έχουμε στο μυαλό μας είναι αυτό. Το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας. Τα παιχνίδια στο Βέλγιο θα μας βοηθήσουν να φτιάξουμε ητν ομάδα που θα παίξει στα προκριματικά. Όλοι οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ προετοιμαζόμαστε για αυτά τα παιχνίδια. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να προκριθούμε.
 
Για τις διαφορές του Βίκτορ του 2013 και του Βίκτορ του 2016: Σίγουρα τότε με τον Μίτσελ, ο Βίκτορ είχε πολύ μεγάλο ρόλο στην προπόνηση. Οπότε τον ξέρουμε. Σίγουρα ως πρώτος προπονητής είναι διαφορετικό. Είναι άλλο να είσαι βοηθός και άλλο ως πρώτος προπονητής. Τις πρώτες μέρες προσπαθεί να δείξει το δικό του στυλ παιχνιδιού. Είναι πολύ νωρίς βέβαια. Στο Βέλγιο θα ξεκαθαρίζει σιγά-σιγά το πώς θα παίζουμε. Θα είναι δύσκολα τα παιχνίδια στο Βέλγιο. Ελπίζω να προσαρμοστούμε γρήγορα, να βάλουμε στο παιχνίδι αυτά που θέλει ο προπονητής και όλοι οι παίκτες να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό στην προπόνηση και να ανταπεξέλθουμε στα παιχνίδια.
 
Για τις διαφορές στην φανέλα της Σταντάρ με αυτή του Ολυμπιακού: Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι ένα τοπ κλαμπ στην Ευρώπη. Το αναγνώριζαν όλοι και το έλεγαν και στο Βέλγιο που βρέθηκα τον τελευταίο καιρό. Βέβαια δυστυχώς το βελγικό πρωτάθλημα είναι καλύτερο από το ελληνικό. Είναι πολύ πιο γρήγορο, με καλούς ποδοσφαιριστές. Και αυτό φαίνεται κάθε χειμώνα και καλοκαίρι με τόσες μεταγραφές που γίνονται και φεύγουν παίκτες από το Βέλγιο, πηγαίνοντας σε καλύτερα πρωταθληματα. Βέβαια εμείς στον Ολυμπιακό είμαστε μεγάλη ομάδα και το δείχνουμε κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό πρέπει να κάνουμε και φέτος. Αυτό μας αρμόζει και αυτό θα πρέπει να κάνουμε.
 
Για το γκολ στην Αυστραλία από το κέντρο: Ήταν ό,τι καλύτερο στη ζωή μου αυτό το γκολ που πέτυχα. Το χάρηκα πολύ. Υπάρχουν στιγμές που το χαζεύω και το κοιτάζω. Θα μείνει στην ιστορία. Το είδε όλος ο πλανήτης. Ελπίζω να είναι και η αρχή για την Εθνική μας, να ξεκινήσουμε κάτι καλό, γιατί είχαμε καιρό να κερδίσουμε.
 
Για το αν θα είναι και δική του αρχή εκείνο το γκολ στην Αυστραλία: Η ψυχολογία μου άλλαξε από το Βέλγιο, όταν πήρα το Κύπελλο, όταν έβαλα γκολ και όταν πήγα καλά με την Σταντάρ Λιέγης. Τώρα όμως είμαι εδώ, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, θα βοηθήσω τα νεαρά παιδιά και θα πρέπει να βοηθήσω την ομάδα να περάσει στους ομίλους. Γύρισα για να βοηθήσω. Είμαστε λίγο πιεσμένοι και είναι λογικό. Όσο είμαι εδώ, δεν έχουμε ξαναπεράσει αυτή τη διαδικασία. Το πρώτο που έχουμε στο μυαλό μας είναι να περάσουμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Best of internet