Βάζοντας στόχους για τον ΠΑΟΚ…

Βάζοντας στόχους για τον ΠΑΟΚ…

Βάζοντας στόχους για τον ΠΑΟΚ…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την νέα σεζόν και τους στόχους που θα έχει μέσα σε αυτή ο ΠΑΟΚ.

Η νέα σεζόν ξεκίνησε για τον ΠΑΟΚ και… πραγματικά όλοι όσοι είναι κοντά σε αυτή την ομάδα οφείλουν να κάνουν την αυτονόητη ευχή:

ΥΓΕΙΑ!

Υγεία πάνω απ’ όλα γιατί σε αυτή την ομάδα, αυτό το ζήτημα δεν είναι αυτονόητο και η όποια τέτοια ευχή δεν πρέπει να λέγεται… έτσι απλά για να λέγεται…

Πάμε λίγο πίσω (θα επιστρέψουμε στα μεταγραφικά) και θυμίζουμε ότι
η σεζόν άρχισε με την παρουσίαση προέδρου και προπονητή, σε μία μεγάλη συνέντευξη που ειπώθηκαν πολλά, αλλά δεν τέθηκαν ιδιαίτεροι και συγκεκριμένοι στόχοι.

Κάπως έτσι το θέμα… «στόχος» ανοίγει, απλώνεται και ο καθένας θα έχει τη δική του άποψη για το τι ακριβώς θα αποτελεί επιτυχία γι’ αυτή την ομάδα.

Με βάση αυτό, με βάση τη γνώση που έχουμε στα του ΠΑΟΚ, με βάση το τι ξέρουμε από τον Σαββίδη που είναι πάνω απ’ όλους και είναι αυτός που έχει το δικαίωμα να θέτει στόχους, αλλά και κάποιες κουβέντες Μίχελ και Ίβιτς, πάμε να κάνουμε μία πρόχειρη αναφορά στο τι θα προσπαθήσει να πετύχει φέτος ο Δικέφαλος του Βορρά.

1) Ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει να κάνει πολύ καλή προετοιμασία και θα γίνει προσπάθεια να έχει διαθέσιμους και έτοιμους πολλούς «βασικούς» παίκτες από τις πρώτες προπονήσεις.

2) Έχει ειπωθεί από τον Ίβιτς ότι στόχος του για τον φετινό ΠΑΟΚ, είναι να διαθέτει 18-20 καλούς έως ποιοτικούς παίκτες που ανά πάσα ώρα και στιγμή θα του δίνουν σοβαρές λύσεις.

3) Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να δημιουργήσει όσο καλύτερες προϋποθέσεις γίνεται, έτσι ώστε να αυξήσει τις πιθανότητές του να περάσει από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Ληγκ και να παίξει στα πλέι οφ της διοργάνωσης.
Οι αντίπαλοί του «παίζονται» και… έτσι απλά ο ΠΑΟΚ θα τα δώσει όλα για την πρώτη πρόκριση.
(Σε κάθε περίπτωση οι αντίπαλοι μάλλον έχουν περισσότερους διεθνείς στο Euro και σαφώς έχεις πιο πολλές ελπίδες να περάσεις τον… κάθε Άγιαξ τον Ιούλιο, παρά τον Οκτώβριο).

4) Ότι και να γίνει το καλοκαίρι, ο μίνιμουμ (αυτονόητος) στόχος της ομάδας είναι να μπει στους ομίλους του Europa League.

5) Στόχος για τον ΠΑΟΚ, όπως ωραία το έθεσε κάποια στιγμή ο Ίβιτς, είναι να ανέβει επίπεδο. Αυτό (όσο γενικό και αν ακούστηκε) έχει να κάνει προφανώς με το ρόστερ του και φυσικά με την πορεία του, ίσως και με το ποδόσφαιρο που θα παίξει.

6) «Πιανόμαστε» από μία ατάκα του Μίχελ ότι στόχος είναι να ικανοποιηθεί το κοινό και ο Σαββίδης και αυτό το μεταφράζουμε… σε ένα πιο γεμάτο γήπεδο. Είναι και αυτός ένας στόχος, ειδικά με ότι έχει προηγηθεί στην Τούμπα των 12-14 χιλιάδων φιλάθλων κατά Μέσο Όρο.

7) Σωστά είπε ο Ίβιτς, ότι στόχος για τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα είναι να πάει την διεκδίκησή του τίτλου όσο πιο μακριά γίνεται. Μπορεί να το διεκδικεί μέχρι τέλους; Αυτό θα αποτελέσει επιτυχία ακόμη κι αν τελικά δεν το κατακτήσει.

8) Στόχος για τον ΠΑΟΚ είναι να κατακτήσει το κύπελλο.

9) Στόχος για τον ΠΑΟΚ θα είναι να μπει (τουλάχιστον) στα προκριματικά του Τσάμπιονς Ληγκ και την επόμενη σεζόν.

10) Στόχος για τον ΠΑΟΚ είναι να μπει στην επόμενη σεζόν, έχοντας βάλει (μέσα από τη φετινή περίοδο) ακόμη καλύτερες και περισσότερες βάσεις (σε ρόστερ, σε νοοτροπία, σε οργάνωση) απ’ ότι πέρυσι έβαλε για φέτος.

* Όλα αυτά είναι για τα αγωνιστικά, γιατί ο ΠΙΟ μεγάλος στόχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι βέβαια να καθαρίσει (όσο είναι δυνατόν) το Ελληνικό ποδόσφαιρο, από όλους αυτούς τους περίεργους που το έχουν φθάσει στο πιο μεγάλο σημείο απαξίωσης και βρωμιάς.

* Και για να μην ξεχαστούμε... Στόχος για τον ΠΑΟΚ είναι να μην υποστούν οι παίκτες του πάνω από 15-20 θλάσεις...

Απο εκεί και πέρα...

* Ποτέ ο ΠΑΟΚ δεν έφθασε κοντά στον Ζοζούλια. Προσπάθησε να το «παίξει» καλά ο Ουκρανός αλλά… δεν.

* Μακάρι ο Κρέσπο να είναι καλύτερος του Βίτορ, αν και πρέπει να περιμένουμε για τις υπογραφές που θα τελειώσουν την μεταγραφή. (Πολύ θα θελα να μάθω μετά από όλα όσα συνέβησαν, πόσο γρήγορα θα ρίξει τις απαιτήσεις του ο Μπεκάλι για τον Βαρέλα…).

* Σε τελική ανάλυση για τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ, όπως δεν βιαστήκαμε να κάνουμε πολλά διθυραμβικά σχόλια με το καλό ξεκίνημα, ας μην βιαστούμε να προβληματιστούμε τώρα που προέκυψαν μερικά προβλήματα και χάθηκαν κάποιοι από τους πρώτους στόχους σε συγκεκριμένες κομβικές θέσεις. Δεν θα μπορούσαν να πάνε όλα τέλεια και για τέτοιες καταστάσεις όλοι οφείλουν να είναι προετοιμασμένοι. Οι απέξω να τις δεχθούν και να κάνουν υπομονή και οι… από μέσα να τις αντιμετωπίσουν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.