Ενα άχρωμο Παρίσι χωρίς φιλάθλους

Αντώνης Σαούλης
Ενα άχρωμο Παρίσι χωρίς φιλάθλους

bet365

Αγγλοι, Ιρλανδοί και Βορειοιρλανδοί αποκλείστηκαν και στο Παρίσι δεν καταλαβαίνεις πια εάν το Euro συνεχίζεται ή έχει τελειώσει. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ

Προφανώς και οι Γάλλοι δίνουν μεγάλη σημασία στην Εθνική τους ομάδα αλλά και στο ποδόσφαιρο γενικά. Σε κάθε ματς των «μπλε» η FanZone είναι γεμάτη, οι καφετέριες το ίδιο. Αντρες, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι θέλουν να δουν το παιχνίδι. Και όχι μόνο αυτό. Στο Ιταλία-Ισπανία συναντήσαμε πολλούς Γάλλους που πήγαν γήπεδο για να δουν το ματς. Ακομα και παρέες γυναικών μόνες τους (!) που ντύθηκαν και στα χρώματα των ομάδων.

Στους δρόμους όμως; Εκεί πια δεν καταλαβαίνεις ότι υπάρχει Euro στην Γαλλία και στο Παρίσι. Βλέπετε ο αποκλεισμός των Αγγλων, των Ιρλανδών και τον Βορειοιρλανδών στέρησε από την πρωτεύουσα το πάρτι, τις φωνές, τα συνθήματα. Πάντα θα πετύχαινες σε μια γωνιά ένα πηγαδάκι με μπύρες στο χέρι να γλεντάει. Τώρα; Λίγους Γερμανούς από εδώ κι από εκεί και κάποιους Ισλανδούς.

Βεβαίως οι άλλοι... «μπλε» θ' αρχίζουν να γεμίζουν την πόλη του φωτός μέχρι την Κυριακή για το ματς με την Γαλλία. Την προηγούμενη φορά είχαν μετατρέψει το κόκκινο Moulin Rouge σε μπλε μιας και είχαν δώσει σημείο συνάντησης για να πάνε στο γήπεδο. Περισσότεροι από 20.000 θα δώσουν το παρών στο Stade de France την Κυριακή.

Ακόμα και στο Ιταλία-Ισπανία ο κόσμος που είχε ταξιδέψει από τις μεσογειακές χώρες ήταν λίγος. Σχετικά κρύα κερκίδα και από τους μεν και από τους δε αλλά πολύ λογικό εάν αναλογιστεί κανείς τι κερκιδα είχαν φτιάξει οι Ιρλανδοί ή οι Σουηδοί στο συγκεκριμένο γήπεδο. Ιταλοί και Ισπανοί (θύματα και αυτοί της κρίσης) ήταν λίγοι σε σχέση με την κρισιμότητα του αγώνα.

Οι Γάλλοι τους... κάλυψαν στις φωνές με μερικά απλά επιφωνήματα όταν είδαν στα ματριξ το γκολ του Παγέτ κόντρα στην Ρουμανία.

Πλέον Euro και fans μόνο στα παιχνίδια της Γαλλίας. Ειδικά στο Παρίσι. Την Κυριακή θα δουν το ματς με την Ισλανδία για τους «8» και θα ελπίζουν να δουν την χώρα τους να φτάνει μέχρι τον τελικό που θα γίνει την άλλη Κυριακή στις 10 Ιουλίου. Εάν οχι; Τότε ας ελπίσουμε στην τρέλα των Πορτογάλων ή των Βέλγων που θα έχουν φτάσει μέχρι το τέλος...

 

EURO Τελευταία Νέα