Σκέφτεται τις ενωμένες λίγκες η UEFA

Gazzetta team
Σκέφτεται τις ενωμένες λίγκες η UEFA

bet365

Η UEFA φαίνεται ότι αλλάζει στάση και, πλέον, ετοιμάζεται να δώσει τη συγκατάθεσή της για την ένωση πρωταθλημάτων.

Σύμφωνα με τους Times η UEFA αλλάζει στάση σχετικά με το θέμα της ένωσης των πρωταθλημάτων, κάτι στο οποίο ήταν αντίθετη τα τελευταία χρόνια. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι συζητήσεις έχουν ενταθεί, με τον Θεόδωρο Θεωδορίδη να αναγνωρίζει ότι κάτι τέτοιο θα βοηθούσε, ώστε να μικρύνουν οι διαφορές σε σχέση με τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

«Θα πρέπει να προστατεύσουμε την ανταγωνιστική ισορροπία. Αυτός είναι ένας τρόπος να κλείσει το κενό ανάμεσα στα πρωταθλήματα», δήλωσε ο Έλληνας παράγοντας. «Αυτό θα βοηθούσε κάποιες χώρες όχι μόνο να βελτιώσουν το επίπεδό τους, αλλά να αυξήσουν και τα έσοδά τους. Υπάρχουν συζητήσεις, όμως δε θα υπάρξει τίποτα μέχρι τη σεζόν 2017-18. Η Ολλανδία και το Βέλγιο είναι ένα παράδειγμα, που συζητάμε».

Στο παρελθόν, υπήρξαν συζητήσεις σε διάφορες περιοχές όπως στη Σκανδιναβία (Σουηδία, Δανία, Νορβηγία), στη Βαλτική (Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία), όπως και στη Ρωσία για ένωση με την Ουκρανία, πριν ξεσπάσει ο πόλεμος. Ακόμη και η συμμετοχή των Σέλτικ και Ρέιντζερς υπάγεται σε αυτή την κατηγορία, ενώ στο Βέλγιο και στην Ολλανδία διεξάγεται κοινό πρωτάθλημα στις γυναίκες.

 

Τελευταία Νέα