Η ιστορική και... χιλιοταλαιπωρημένη Βάκερ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ

Η ιστορική και... χιλιοταλαιπωρημένη Βάκερ

Η ιστορική και... χιλιοταλαιπωρημένη Βάκερ

Η Βάκερ Ίνσμπρουκ είναι η επόμενη και τελευταία χρονικά αντίπαλος του Ολυμπιακού στα φιλικά προετοιμασίας του στην Αυστρία. Η ιστορία της και η σημερινή ομάδα.

Η Βάκερ Ίνσμπρουκ πρωτοιδρύθηκε το 1913. Ωστόσο το 2002 την λύγισε η χρεοκοπία και τα πολύ σοβαρά οικονομικά και διοικητικά προβλήματα. Την ίδια χρονιά επανιδρύθηκε ως Fußballclub Wacker Innsbruck με έδρα το γήπεδο Τίβολι, που χωράει 14.000 φιλάθλους. Προκειμένου να τιμήσει την κληρονομιά και την πορεία της η FC Βάκερ Τίρολ μετονομάστηκε σε FC Βάκερ Ίνσμπρουκ το 2007. Παρόλα αυτά και νομικά είναι μία άλλη ομάδα και φυσικά δεν έχει κανένα δικαίωμα ή διεκδικήση σε διακρίσεις και παλιούς τίτλους της Βάκερ.
 
Η Βάκερ του σήμερα - που θεωρεί ευατόν ως έναν σύλλογο που πνευματικά και αγωνιστικά συνεχίζει την ιστορία της παλιάς Βάκερ - συνεχίζει να προσπαθεί να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια. Ευρισκόμενη στη Β' κατηγορία της Αυστρίας είναι πια αρκετά κοντά. Αρχηγός της είναι ο Αλεξάντερ Χάουζερ με ποδοσφαιρική θητεία και στην Σκωτία με την Ρέιντζερς. Στόπερ και αριστερός μπακ - χαφ με 24 συμμετοχές, 3 γκολ και 3 ασίστ πέρυσι. Η Βάκερ απαρτίζεται ως επί το πλείστον από Αυστριακούς παίκτες. Μία φετινή τους μεταγραφή που συζητήθηκε πολύ ήταν του Πάτρικ Έλερ. Του 25χρονου Σλοβένου επιθετικού με ύψος 1.85 που είχε όμως ένα πρόβλημα τραυματισμού και δεν ήταν βέβαιο ότι θα ήταν έτοιμος για τον Ολυμπιακό. Ο Έλερ πέρυσι με την Αούστρια Κλάγκενφουρτ είχε 14 γκολ και 5 ασίστ σε 27 ματς.
 
Προπονητής της είναι ο Μαουρίτσιο Γιακομπάζι. Ως γνωστόν το φιλικό της Βάκερ με τους Πειραιώτες είναι προγραμματισμένο για τις 30 Ιουνίου και ώρα 18.30 στο αθλητικό κέντρο του Λάνγκενφελντ.

Best of internet