Ιταλία - Ισπανία: Κόντρα παράδοση οι «ατζούρι»

Gazzetta team
Ιταλία - Ισπανία: Κόντρα παράδοση οι «ατζούρι»

bet365

Με κόντρα παράδοση, αλλά με ηθικό και γεμάτες μπαταρίες καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ισπανίας, η Ιταλία.
ΙΤΑΛΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ:542
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ: 3.75 – 2.75 – 2.00
ΩΡΑ/ TV: 19:00/ ΕΡΤ 1
ΓΗΠΕΔΟ: ΣΤΑΝΤ ΝΤΕ ΦΡΑΝΣ (81.338), ΠΑΡΙΣΙ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσουνεΐτ Τσακίρ (Τουρκία)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Οι δυο τους έχουν συναντηθεί 30 φορές, σε επίσημα και φιλικά. Απόλυτα ισορροπημένη η μεταξύ τους παράδοση καθώς έκαστη μετράει από 11 νίκες, ενώ σε 8 περιπτώσεις δεν προέκυψε νικητής. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Ιταλία έχει επικρατήσει μόλις μια φορά στα 11 τελευταία, σε φιλικό στο Μπάρι πριν πέντε χρόνια.
* Το παιχνίδι αποτελεί repeat του τελικού του EURO 2012, που οι Ιβηρες επικράτησαν 4-0. Αυτό ήταν και το μοναδικό παιχνίδι της Ιταλίας σε EURO που σημειώθηκαν πάνω από τρία γκολ.
* Τα 30/37 παιχνίδια της Ιταλίας σε EURO έχουν λήξει under.
* Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στους «8» την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία που υπερκέρασε το εμπόδιο της Σλοβακίας εχθές (3-0).
Σε οκτώ αλλαγές προχώρησε στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με την Ιρλανδία η Ιταλία. Αναμενόμενη η κίνηση του Αντόνιο Κόντε, καθώς το συγκρότημά του είχε ήδη προκριθεί με δύο νίκες και γνώριζε τον αντίπαλό του. Δεν κυνήγησε με ιδιαίτερη ζέση το παιχνίδι, ελάχιστες οι στιγμές που καρδιοχτύπησαν τα ιρλανδικά καρέ. Το συγκρότημα του Μάρτιν Ο’Νιλ ήθελε περισσότερο το παιχνίδι και το πήρε έστω και στο 85’ με κεφαλιά του Μπρέιντι μετά από κακή έξοδο του κίπερ Σιρίγκου.
Η «φούρια ρόχα» δεν φέρνει σε καμία περίπτωση ευχάριστες αναμνήσεις στους «ατζούρι», καθώς ο χαμένος τελικός του 2012 με το εμφατικό 4-0 στοιχειώνει άπαντες ακόμη. Το σύνολο του Κόντε δεν έχει τη λάμψη του παρελθόντος, αλλά το ομαδικό πνεύμα μπορεί να τη φέρει κοντά στην καταξίωση. Στα αρνητικά και η πρόσφατη –κόντρα- παράδοση απέναντι στους Ιβηρες.
«Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε από τώρα στα σπίτια μας. Δεν πρόκειται να είμαστε κομπάρσοι στον αγώνα. Απέναντι στην Ισπανία δεν θα είναι αρκετό να κάνουμε το συνηθισμένο. Πρέπει να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Τίποτα δεν είναι αδύνατο. Το αλάτι στη ζωή και στο ποδόσφαιρο είναι να ανατρέπει κανείς τα προγνωστικά σε μία μάχη που δείχνει χαμένη. Αν ο αντίπαλός μας είναι καλύτερος και μας νικήσει, εμείς στο τέλος θα τον χειροκροτήσουμε» δήλωσε ο Ιταλός εκλέκτορας που τόνισε ότι ματς σαν τα σημερινά δεν προσφέρονται για πειράματα από τους προπονητές.
Η ήττα της Ισπανίας από την Κροατία την τρίτη αγωνιστική των ομίλων την έριξε στα βαθιά, καθώς το συγκρότημα του Ντελ Μπόσκε τερμάτισε δεύτερο και μπήκε στο ταμπλό με τις υπόλοιπες «μεγάλες» δυνάμεις. Επαιξε με τη φωτιά κόντρα στους Κροάτες και… κάηκε καθώς δέχτηκε την ψυχρολουσία στο 85’. Δεν εμφάνισε το καλύτερό της πρόσωπο ως τώρα, παρά το γεγονός ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της έχε παρατάξει την ίδια ενδεκάδα και στα τρία παιχνίδια των ομίλων.
Δίκαιη κρίνεται η απώλεια της πρωτιάς, καθώς αγωνίστηκε με ιδιαίτερη έπαρση στο παιχνίδι και όπως αναμενόταν το πλήρωσε. Στο 77’ πάντως είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το παιχνίδι, αλλά ο Σέρχιο Ράμος αστόχησε σε (ανύπαρκτο) πέναλτι. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν και η πρώτη της ήττα σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετά από 12 χρόνια σε σύνολο 14 αναμετρήσεων.
«Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, υπάρχουν πολλά να διορθώσουμε για να μην συμβεί το ίδιο στα νοκ άουτ. Τώρα πρέπει να… χορέψουμε με τα φαβορί. Για να πάρουμε τον τίτλο οφείλουμε να τους νικήσουμε όλους» δήλωσε ο αρχηγός Σέρχιο Ράμος. Μπορεί να επικρατεί αυτοπεποίθηση συνολικά στην ομάδα, ωστόσο όπως βγαίνει και προς τα έξω παράλληλα έκαναν την εμφάνισή τους ορισμένα γκρίζα σύννεφα, καθώς υπάρχουν παίκτες που επιθυμούν περισσότερο χρόνο συμμετοχής.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Ιταλία (3-5-2): Μπουφόν – Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι – Φλορέντσι, Παρόλο, Ντε Ρόσι, Τζιακερίνι, Νταρμιάν – Πελέ, Εντερ
Ισπανία (4-1-4-1): Ντε Χέα – Χουάνφραν, Πικέ, Ράμος, Αλμπα – Μπουσκέτς – Σίλβα, Τιάγκο, Ινιέστα, Νολίτο – Μοράτα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Σαφέστατα και στην αναμέτρηση η Ισπανία δεν είναι τόσο ξεκάθαρο φαβορί όσο καταδεικνύει το σετ των αποδόσεων. Οι «ατζούρι» είναι από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού (και όχι μόνο) ποδοσφαίρου και έχουν αποδείξει πολλάκις ότι ξέρουν να παίρνουν κομβικά παιχνίδια. Σε τέτοια ματς ωστόσο ξεχωρίζουν οι μεγάλες προσωπικότητες και οι περισσότερες ανήκουν στο ισπανικό στρατόπεδο. Όπως και να ‘χει δεν θα μπλέξουμε με σημεία, μοναδική επιλογή να μην υπάρχει γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ένα ενδεχόμενο που τιμάται στο 2.10 στο κουπόνι του ΟΠΑΠ και φαντάζει πιθανό καθώς δεν αναμένονται πολλές εκατέρωθεν ευκαιρίες και κενά στους χώρους.
 

EURO Τελευταία Νέα