Αγγλία – Ισλανδία: Κατάρα τα νοκ άουτ

Gazzetta team
Αγγλία – Ισλανδία: Κατάρα τα νοκ άουτ

bet365

Ιστορικές στιγμές ζει η Ισλανδία μετά την ιστορική πρόκριση στους «16» του EURO. Στα πέναλτι έχουν κριθεί και τα τέσσερα τελευταία νοκ άουτ της Αγγλίας σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
ΑΓΓΛΙΑ – ΙΣΛΑΝΔΙΑ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 543
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ: 1.40 – 3.60 – 7.00
ΩΡΑ/
TV: 22:00/ ΕΡΤ 1
ΓΗΠΕΔΟ: ΑΛΙΑΝΤΣ ΡΙΒΙΕΡΑ (35.624), ΝΙΚΑΙΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Εχουν τεθεί αντιμέτωπες όλες και όλες σε 2 περιπτώσεις, αμφότερες σε ματς φιλικού χαρακτήρα. Η πιο πρόσφατη χρονολογείται πριν 12 χρόνια στο Μάντσεστερ με τα «τρία λιοντάρια» να επικρατούν 6-1. Η πρώτη ήταν το 1984 στο Ρέικιαβικ και το ματς να λήγει 1-1.
* Ο νικητής του ζευγαριού πρόκειται να αντιμετωπίσει τη Γαλλία που εχθές υπερκέρασε το εμπόδιο της Ιρλανδίας (2-1).
* Σε περίπτωση που ο Ρούνεϊ ξεκινήσει βασικός θα φτάσει τις 115 συμμετοχές και ξεπερνώντας σε συμμετοχές τον Στίβεν Τζέραρντ, ισοφαρίζοντας συνάμα τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Μόνο ο Πίτερ Σίλτον έχει περισσότερες (125).
Με φιλοδοξίες συμμετέχει στα… καταραμένα νοκ άουτ η Αγγλία, η οποία μάλιστα είχε και αρκετό χρόνο ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα. Το τελευταίο παιχνίδι των «τριών λιονταριών» ήταν τη Δευτέρα (0-0 με τη Σλοβακία) σε σύγκριση με τους Ισλανδούς που την Τετάρτη τέθηκαν αντιμέτωποι με τους Αυστριακούς (νίκη με 2-1).
Το συγκρότημα του Ρόι Χόντσον τερμάτισε δεύτερο στον όμιλο πίσω από την Ουαλία, παρά το γεγονός ότι και στα τρία παιχνίδια της φάσης είχε ορισμένα καλά διαστήματα. Μάλιστα, στο τελευταίο χρονικά προχώρησε σε εκτενές ροτέισον με τον Κλάιν να σημειώνει αξιόλογη εμφάνιση, αλλά ξανά προβλημάτισε στα τελειώματα των φάσεων. Σε γενικές γραμμές η παρουσία της ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική και οι 28 τελικές, μάλλον μιλούν από μόνες τους (η καλύτερή της επίδοση εδώ και 26 χρόνια).
Αισιόδοξος για τη συνέχεια δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας και πώς όχι, όταν η Αγγλία είναι αήττητη στα 10 τελευταία που έδωσε σε τελική φάση (δεν συμπεριλαμβάνεται η διαδικασία των πέναλτι). Ο πολύπειρος τεχνικός μάλιστα παραδέχθηκε πως το συγκρότημά του είναι το φαβορί απέναντι σε μια ομάδα που έχει τον ίδιο πληθυσμό με το Λέστερ! Αλλαγές αναμένονται στη βασική σύνθεση σήμερα, καθώς όσοι ξεκουράστηκαν στο ματς με τους Σλοβάκους αναμένεται να επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα. Σημειωτέον ότι και τα 4 προηγούμενα παιχνίδια της Αγγλίας σε νοκ άουτ φάση EURO κρίθηκαν στα πέναλτι ενώ στα τρία ηττήθηκε, μόνο την Ισπανία κέρδισε το 1996, σε μια διοργάνωση μάλιστα ήταν η ίδια διοργανώτρια. Αυτή ήταν η τελευταία περίπτωση που κέρδισε σε νοκ άουτ Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Ιστορικές στιγμές βιώνει ο ισλανδικός λαός, μετά την παρθενική πρόκριση σε νοκ άουτ φάση μεγάλης διοργάνωσης, στην πρώτη μάλιστα συμμετοχή σε EURO. Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν άπαντες στο συγκρότημα του Λαρς Λάγκερμπακ που δημιούργησε μια ομάδα που τρέχει αδιάκοπα, δημιουργεί ευκαιρίες και αγωνίζεται με αυταπάρνηση. Δίκαιη η πρόκριση και με το παραπάνω (μια νίκη, δύο ισοπαλίες) έχασε μάλιστα την πρωτιά στην ισοβαθμία από την Ουγγαρία καθώς οι Μαγυάροι υπερτερούσαν στη διαφορά τερμάτων.
Στο τελευταίο χρονικά υπερκέρασε το εμπόδιο της Αυστρίας με 2-1, ούσα εκ νέου ανταγωνιστική και επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα προηγήθηκε με τον Μπόντβαρσον στο 18’. Μετά την ισοφάριση σε 1-1 στο 60’ δέχτηκε ασφυκτική πίεση, αλλά άντεξε και με τον Τρέιστασον έπειτα από υποδειγματική ανάπτυξη διαμόρφωσε στα χασομέρια το τελικό 2-1.
«Το γεγονός ότι προκριθήκαμε λέει πολλά για το ποιόν αυτής της ομάδας. Σε όλα τα παιχνίδια στον όμιλο δώσαμε το 110%, παίξαμε αυτό που ξέρουμε και εν τέλει δικαιωθήκαμε. Το βασικότερο όλων είναι ότι δώσαμε χαρά στον κόσμο. Η Αγγλία είναι δύσκολος αντίπαλος, με ποιοτικές μονάδες, αλλά δεν πάμε για να ηττηθούμε. Θα το παλέψουμε και όπου βγει» υποστήριξε ο Λάγκερμπακ.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Αγγλία (4-1-4-1): Χαρτ – Γουόκερ, Σμόλινγκ, Κέιχιλ, Ρόους – Ντάιερ – Λαλάνα, Ρούνεϊ, Αλι, Στάριτζ – Κέιν
Ισλανδία (4-4-2): Χαλντορσον - Σάιβαρσον, Αρνασον, Ρ. Σίγκουρσον, Σκούλασον - Γκούντμουντσον, Γκούναρσον, Γκ. Σίγκουρντσον, Μπγιάρνασον – Σίγκθορσον, Μπόντβαρσον
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Εμπειρία και ποιότητα εναντίον πάθους. Ο τίτλος του φαβορί ανήκει δικαιωματικά στους Αγγλους, αλλά δεν μπορείς να ποντάρεις στην τιμή νίκη τους με κλειστά μάτια. Δεν υπάρχει στοιχηματική αξία στον άσο, ειδικά από την στιγμή που οι φιλότιμοι Ισλανδοί έχουν αφήσει θετικές εντυπώσεις στα προκριματικά, αλλά και στα γήπεδα της Γαλλίας. Υψηλή η κοστολόγηση του εκατέρωθεν σκοραρίσματος, 2.15 στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Το σημείο μπαίνει στο παιχνίδι της, ειδικά από την στιγμή που οι Αγγλοι δεν έχουν παρουσιάσει την καλύτερη δυνατή ανασταλτική λειτουργία, ενώ οι τυπικά φιλοξενούμενοι έχουν αποδειχθεί μετρ στις αντεπιθέσεις και ένα τέρμα είναι μέσα στις δυνατότητές τους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα