Βίκτορ: «Προσοχή στο παιχνίδι και πάντα κάντε τις καλύτερες επιλογές»

Βίκτορ: «Προσοχή στο παιχνίδι και πάντα κάντε τις καλύτερες επιλογές»

Δημήτρης Τομαράς
Βίκτορ: «Προσοχή στο παιχνίδι και πάντα κάντε τις καλύτερες επιλογές»

bet365

Ο Βίκτορ τις ζει πολύ έντονα τις προπονήσεις. Ίσως ακόμα πιο έντονα και από τους παίκτες κάποιες φορές. Τι ζητούσε στην απογευματινή της Κυριακής, που ήταν η πρώτη που έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή, κρύο, υγρασία και... ομίχλη.

Για πρώτη φορά σε προπόνηση του Ολυμπιακού στο Λάνγκενφελντ ο καιρός χάλασε για τα καλά. Όλες τις προηγούμενες ημέρες είχε ζέστη και ηλιοφάνεια όμως την Κυριακή τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Κρύο, υγρασία, πολύ βροχή και ομίχλη συνέθεταν το... σκηνικό στο πιο μεγάλο μέρος της προπόνησης των Πειραιωτών. Ο Βίκτορ Σάντσεθ βίωσε ξανά έντονα την προπόνηση και δεν σταμάτησε τις παρατηρήσεις και τις επισημάνσεις από τις 19.00 που άρχισε μέχρι και λίγο μετά τις 20.30 που έλαβε τέλος.

Τα πιο ενδιαφέροντα σχόλιά του ήταν στις ασκήσεις τακτικής, ανάπτυξης, κυκλοφορίας και πίεσης. Εκεί που χώρισε ορισμένους από τους παίκτες του σε δύο γκρουπ. Το ένα η άμυνα και το άλλο η επίθεση για να αλλάξουν στην συνέχεια. Πάλι έμφαση στο να πηγαίνει η μπάλα στα πλάγια, ξανά πρέσινγκ ψηλά και εκ νέου δουλειά στις μεταβιβάσεις και τα τελειώματα.

«Προσοχή στο παιχνίδι και πάντα κάντε τις καλύτερες επιλογές. Προσέχετε πάντα πολύ μέσα στον αγώνα. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε όταν έχετε την μπάλα. Περάστε την στα πλάγια και βρείτε χώρους και σωστούς τρόπους ανάπτυξης», έλεγε στα αγγλικά ο Βίκτορ που στις προπονήσεις συνήθως μιλάει αγγλικά και ισπανικά και κάποιες φορές ακόμα και ελληνικά.

«Η μπάλα πρέπει να κινείται και να κινείστε και εσείς μαζί της. Μην σταματάτε το παιχνίδι. Και εσείς οι ακραίοι αμυντικοί να βοηθάτε τους εξτρέμ όταν έχουν μπάλα. Καλύψτε τους σωστά, υποστηρίξτε τους και βοηθήστε τους στην κατοχή της μπάλας και την δημιουργία της φάσης. Πάντα να δίνετε προσοχή στην αντεπίθεση του αντιπάλου γιατί μπορεί να εκτεθείτε. Όταν θα κλέβετε όμως την μπάλα βγάλτε αμέσως επίθεση», εξηγούσε στην συνέχεια ο Βίκτορ Σάντσεθ.

Στο πρώτο σκέλος της άσκησης που είχε κίπερ τον Στρέζο από την μία και τέσσερα μικρά τέρματα για να σκοράρουν οι ερυθρόλευκοι από την άλλη για τους μπλε επελέγησαν οι Ολαϊτάν, Τσιμίκας, Κασάμι, Τσόρι, Ανδρούτσος, Βούρος, Γούτας, Μπέρτος, Γιαννιώτας και Μανθάτης. Με τους πορτοκαλί ήταν οι Μποτία, Μαζουάκου, Σεμπά, Φιγκέιρας, Σιόβας, Πάρντο, Ρέτσος, Μπουχαλάκης, Φορτούνης και Πουλίδο. Πάνω στην άσκηση σκόραραν μεταξύ άλλων οι Μανθάτης, Γιαννιώτας και Ολαϊτάν. Ο Βίκτορ εξηγούσε διαρκώς τον τρόπο κάλυψης των ακραίων μπακ στο παιχνίδι της εξτρέμ και το πως πρέπει να λειτουργούν όταν ο πλάγιος επιθετικός παίρνει την μπάλα. Μάλιστα τις περισσότερες παρατηρήσεις άκουσαν οι Μαζουάκου και Σεμπά.

Έτσι και αλλιώς είχε δείξει από το ξεκίνημα της προπόνησης τις προθέσεις του με άλλες ασκήσεις σε υποομάδες για πρέσινγκ και κυκλοφορία. Ένα γκρουπ παικτών έκανε αυτές τις ασκήσεις και ένα άλλο τρέξιμο. Η προπόνηση έκλεισε με άσκηση σαν... διπλό με τελειώματα, στην οποία έλαβε μέρος και ο ίδιος ο Βίκτορ. Το αρχικό... μενού πάντως είχε τρέξιμο για να περάσουν μετά οι παίκτες σε ασκήσεις με μπάλα, πάσες και κυκλοφορία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα