O μεγαλύτερος φόβος των Γάλλων (vids)

Αντώνης Σαούλης
O μεγαλύτερος φόβος των Γάλλων (vids)

bet365

Το χέρι του Ανρί το 2009 κόντρα στους Ιρλανδούς φοβίζει τους διοργανωτές ότι κάτι του χρωστάει το κάρμα και αυτό ίσως να είναι ο αποκλεισμός. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ

Προφανώς και δεν το έχουν ξεχάσει. Ούτε φυσικά τα τότε «θύματα» (Ιρλανδοί), ούτε βεβαίως και οι «θύτες» (Γάλλοι). Νοέμβριος του 2009 και στο Stade de France οι «μπλε» φιλοξενούν τους Ιρλανδούς σε μια θεωρητικά εύκολη ρεβάνς. Οι Γάλλοι είχαν νικήσει στο Δουβλίνο με το γκολ του Ανελκά (0-1) και όλα έδειχναν ότι θα προκριθούν στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

Ο Ρόμπι Κιν όμως του χάλασε τα σχέδια και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί όπου είχαμε το δεύτερο πιο γνωστό χέρι μετά από αυτό του Θεού. Ο Ανρί κατέβασε την μπάλα με το χέρι κάνοντας άψογο κοντρόλ και την έστρωσε στον Γκαλάς ο οποίος ήταν πάνω στη γραμμή και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ μέτρησε παρά τις απίστευτες διαμαρτυρίες των Ιρλανδών. Οι Ιρλανδοί οι οποίοι πήγαν την ιστορία στην Fifa έχοντας την μαρτυρία του Ανρι στον Ρίτσαρντ Νταν. Ο Γάλλος είχε παραδεχθεί πως χρησιμοποίησε το χέρι του (αν και ήταν ολοφάνερο όχι μόνο σε ριπλέι αλλά στην κανονική ροή του αγώνα) και οι Ιρλανδοί απαιτούσαν να συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο ως 33η ομάδα! Το αίτημα φυσικά και δεν έγινε δεκτό και οι Ιρλανδοί είδαν την διοργάνωση από τον καναπέ. Αν την είδαν...

Επτά χρόνια μετά το κάρμα τους έφερε ξανά αντιπάλους. Στην φάση των «16». Κι αυτό είναι κάτι που φοβούνται οι Γάλλοι. Το promo-teaser του καναλιού της L' Equipe είναι διάρκειας 30 δευτερολέπτων. Στα 25 παίζει το χέρι του Ανρι δείχνοντάς το απ' όλα τα replay (στα άλλα πέντε παίζει ο Εθνικός τους ύμνος). Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι συζητάνε μόνο γι' αυτό. Οτι δηλαδή θα ήταν το μεγαλύτερό του φιάσκο ν' αποκλειστούν από τους Ιρλανδούς μέσα στην ίδια τους την έδρα σε νοκ άουτ παιχνίδι.

Ισως να είναι και υπερβολικοί. Οι παίκτες που έχει η Γαλλία δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτούς της Ιρλανδίας όμως η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Σκέφτονται πως ακόμα και αν καταφέρουν να ξεμπερδέψουν νωρίς με την υπόθεση πρόκριση θ' αντικρίσουν το σκληρό παιχνίδι των Ιρλανδών. Σίγουρα πάντως δεν θα ήθελαν στην φάση των «16» την συγκεκριμένη ομάδα.

Οσο για τους Ιρλανδούς; Αγχος μηδέν (σε σχέση με τη τρομερή πίεση που δέχεται καθημερινά η Εθνική Γαλλίας) και το μαχαίρι στα δόντια. Αλλωστε όπως γράφουν και στη σημαία τους. «Αυτή την φορά δεν μας σταματά ούτε το χέρι του Ανρί...»

 

EURO Τελευταία Νέα