Ουγγαρία – Βέλγιο: Ζουν το όνειρο τους

Gazzetta team
Ουγγαρία – Βέλγιο: Ζουν το όνειρο τους

bet365

Οι Ούγγροι που εντυπωσιάζουν με τη μέχρι τώρα παρουσία τους, καλούνται να αναχαιτίσουν την εξαιρετική μεσοεπιθετική γραμμή των Βέλγων, με έπαθλο μια θέση στα προημιτελικά.
ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΒΕΛΓΙΟ
ΚΩΔ. ΟΠΑΠ: 541
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ: 6.50 – 3.20 – 1.50
ΩΡΑ/
TV: 22:00/ΕΡΤ1
ΓΗΠΕΔΟ:
MOYNIΣΙΠΑΛ (33.150), ΤΟΥΛΟΥΖ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Σε σύνολο δώδεκα μεταξύ τους αγώνων, οι Βέλγοι έχουν το πάνω χέρι με οκτώ νίκες. Σε δύο περιπτώσεις επικράτησαν οι Ουγγροι ενώ ισάριθμες φορές δεν υπήρξε νικητής.
*Η Ουαλία, που επιβλήθηκε χθες της Β. Ιρλανδίας, θα βρεθεί στο δρόμο όποιας εκ των δύο ομάδων πάρει την πρόκριση.
Με την πρόκριση εξασφαλισμένη μετά την ολοκλήρωση τη δεύτερης αγωνιστικής, το μόνο που έμενε να μάθει μετά το ματς με τους Πορτογάλους, ήταν η θέση την οποία θα τερμάτιζε στο γκρουπ και φυσικά ο αντίπαλος στους «16». Το σύνολο του Στορκ παρουσίασε εξαιρετικό πρόσωπο για τρίτο σερί παιχνίδι και προηγήθηκε σχετικά νωρίς (19’) με τον Γκέρα. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες (1-1). Ο αρχηγός Τζούτζακ έδωσε ξανά προβάδισμα στους «Μαγυάρους» δύο φορές (47’,55’) με τους Ιβηρες να ισοφαρίζουν σε ισάριθμες περιπτώσεις. Για τους παίκτες του Στορκ, αποστολή εξετελέσθη, καθώς έσπασαν το ταβάνι τους κι όχι μόνο διαγράφουν αξιοπρεπή πορεία, αλλά πλέον ετοιμάζονται για τη νοκ άουτ αναμέτρηση με το Βέλγιο. Επειδή… τρώγοντας έρχεται η όρεξη, οι φιλοδοξίες και τα όνειρα δεν σταματούν, όμως εδώ. Στο αγωνιστικό κομμάτι, όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι, καθώς και ο φορ Μπόντε ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του. Ο Γερμανός τεχνικός της ομάδας μάλιστα προτίθεται να αλλάξει κάποια πράγματα σε σχέση με την αναμέτρηση απέναντι στην Πορτογαλία. Συγκεκριμένα, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του μπακ Κάνταρ και των χαφ Νάκγι – Κλάινχαϊσλερ στο βασικό σχήμα.
Στην αντίπερα όχθη, το Βέλγιο δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν πριν το τουρνουά. Εξαιρουμένου του δευτέρου ημιχρόνου με αντίπαλο την Ιρλανδία (3-0), οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν εμφάνισαν στο χορτάρι τη δεδομένη τους ποιότητα, ιδιαίτερα από τη μέση και μπροστά. Κόντρα στους Σουηδούς δυσκολεύτηκαν αρκετά και χρειάστηκαν ένα μακρινό σουτ του Ράτζα Ναϊνγκολάν στο 84ο λεπτό για να... ξεκλειδώσουν την άμυνα των Σκανδιναβών (1-0). Κάπως έτσι βρέθηκαν στην πλευρά του ταμπλό που επιτρέπει τα… όνειρα διάκρισης, για ένα σύνολο που από μόνο του έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη στη διοργάνωση. Το no goal επιβεβαιώθηκε και στα τρία τους παιχνίδια που έδωσαν στον όμιλο, ενώ σε κανένα από αυτά δεν προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Ετοιμος ο Ντεμπελέ, που είχε κάποιες ενοχλήσεις τις προηγούμενες μέρες.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Ουγγαρία (4-3-2-1): Κίραλι – Λανγκ, Γκούζμικς, Γιούχας, Κάνταρ – Νάγκι, Γκέρα, Κλαϊνχάιστερ – Τζούτζακ, Λόβρενσκις – Σαλάι
Βέλγιο (4-2-3-1): Κουρτουά – Μενιέρ, Αλντερβάιρελντ, Βερμάαλεν, Βερτόνγκεν – Ναϊνγκολάν, Βίτσελ – Καράσκο, Αζάρ, Ντε Μπρόιν – Λουκάκου

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Η ποιοτική ανωτερότητα των Βέλγων είναι αδιαμφισβήτητη. Αζάρ, Ντε Μπρόιν και Καράσκο, μπορούν να κάνουν τη διαφορά σαν μονάδες, τροφοδοτώντας τον εξαιρετικό εκτελεστικά, Λουκάκου. Η Ουγγαρία από την άλλη μπορεί να μην διαθέτει παίχτες ανάλογης ποιότητας, αλλά λειτουργεί υποδειγματικά σαν σύνολο. Η ομάδα του Στορκ, δείχνει ικανή να αντέξει για τουλάχιστον ένα ημίχρονο την πίεση της αντιπάλου. Αλλωστε οι Βέλγοι συνηθίζουν να ανεβάζουν στροφές στο δεύτερο μέρος. Σε απόδοση 1.78 στον ΟΠΑΠ η επιλογή της ισοπαλίας στο πρώτο 45λεπτο.

 

EURO Τελευταία Νέα