Ελβετία - Πολωνία 1-1 (4-5 στα πέναλτι)

Ελβετία - Πολωνία 1-1 (4-5 στα πέναλτι)

bet365

Ο Σακίρι έδωσε το φιλί της ζωής στην Ελβετία με το γκολ του τουρνουά, όμως ο Τσάκα αποδείχθηκε μοιραίος στη διαδικασία των πέναλτι, με την Πολωνία να γράφει ιστορία και να προκρίνεται στα προημιτελικά.

Ελβετία και Πολωνία είχαν ραντεβού με την ιστορία, καθώς μια τους θα έδινε για πρώτη φορά το παρών στα προημιτελικά του EURO. Οι ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο, με τον Σακίρι να σκοράρει το γκολ του τουρνουά στο 82' με εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι, να δίνει το φιλί της ζωής στους Ελβετούς, όμως στο τέλος εκείνοι που πανηγύρισαν ήταν οι Πολωνοί, καθώς ο Τσάκα ήταν ο μοναδικός που αστόχησε στη διαδικασία των πέναλτι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους παίκτες του Ναβάλκα να πιέζουν ψηλά και τους Ελβετούς να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο στην άμυνα. Αυτό οδήγησε στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Μίλικ μετά από 32 δευτερόλεπτα, με τον επιθετικό του Άγιαξ να απειλεί και στο 6'. Λεβαντόφσκι (13') και Μίλικ (19') απείλησαν ξανά τον Ζόμερ, με την μοναδική καλή στιγμή της Ελβετίας να έρχεται με τον Τζεμαϊλί στο 10'.

Παίξε νόμιμα με ανανεωμένο Mobile Site στη Vistabet

Οι παίκτες του Πέτκοβιτς κατάφεραν μετά το 20' να ισορροπήσουν και να ρίξουν τον ρυθμό, με τους Κριχόβιακ (29') και Μίλικ (33') να απειλούν για την Πολωνία, που ήταν καλύτερη, και τον Σερ (35') για την Ελβετία. Το ματς ήταν ανοιχτό και όταν οι Ελβετοί προσπάθησαν να πιέσουν στο τέλος του πρώτου μέρους, βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Ο Γκροσίτσκι έφυγε στην αντεπίθεση στο 39', κέρδισε μία κόντρα, έβγαλε υπέροχη ασίστ για τον Μπλαζικόφσκι και εκείνος πλάσαρε εύστοχα για το 0-1!

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Λεβαντόφσκι να κάνει το πρώτο σουτ στο 50' και τον Ζόμερ να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση στο σουτ του Μπλαζικόφσκι στο 53'. Εκείνη έμελλε να είναι και η τελευταία ευκαιρία των Πολωνών στο ματς... Ο Πέτκοβιτς αποφάσισε να αλλάξει σύστημα στο 58', με τον Εμπολό να παίρνει τη θέση του Τζεμαϊλί και η ομάδα του άρχισε σιγά-σιγά να πιέζει. Το παιχνίδι, όμως, κυλούσε χωρίς φάσεις μέχρι το φάουλ του Ροντρίγκες στο 73', το οποίο έβγαλε εντυπωσιακά ο Φαμπιάνσκι.

Οι Ελβετοί πήραν τα πάνω τους, στο 78' ο Σεφέροβιτς είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι και στο 82' ήρθε αυτό που άξιζαν και με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Ο Σακίρι πέτυχε το καλύτερο γκολ του τουρνουά με εκπληκτικό ψαλιδάκι από το ύψος της περιοχής, για να κάνει το 1-1 και να στείλει το ματς στην παράταση! Εκεί, μοιραίος αποδείχθηκε ο Ντερντιγιόκ, που έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες στο 113' και στο 118', για να φτάσουμε στα πέναλτι.

Αυτή τη φορά οι Ελβετοί ήταν βελτιωμένοι, καθώς την τελευταία φορά που βρέθηκαν σε ανάλογη θέση σε μεγάλο τουρνουά δεν είχαν σκοράρει ούτε μία φορά απέναντι στην Ουκρανία. Τώρα, όλοι ευστόχησαν πλην του Τσάκα. Ο Ζόμερ έκανε ό,τι μπορούσε, όμως οι Πολωνοί δεν αστόχησαν ούτε μία φορά, με τον Κριχόβιακ να ευστοχεί τελευταίος και να στέλνει την ομάδα του στα προημιτελικά!

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ροντρίγκες, Τζουρού, Σερ, Λίχσταϊνερ, Τσάκα, Μπεχράμι (77' Φερνάντες), Τζεμαϊλί (58' Εμπολό), Σακίρι, Μεχμέντι (70' Ντερντιγιόκ), Σεφέροβιτς

Πολωνία (Άνταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Πίσεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Γιεντρέιτσικ, Μπαζικόφσκι, Κριχόβιακ, Ματσίνσκι (101' Γιοντλόβιετς), Γκροσίτσκι (104' Πέτσκο), Μίλικ, Λεβαντόφσκι

 

EURO Τελευταία Νέα