Ο Ολυμπιακός στήριξε ή δεν στήριξε τον Μάρκο;

Ο Ολυμπιακός στήριξε ή δεν στήριξε τον Μάρκο;

Ο Ολυμπιακός στήριξε ή δεν στήριξε τον Μάρκο;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος απαντάει σε ένα…επίκαιρο ερώτημα, μέσα από το blog του στο gazzetta.

Μπορεί να έφυγε από τον Ολυμπιακό, αλλά εξυπακούεται ότι δεν αλλάζω την άποψή μου: ο Μάρκο Σίλβα είναι καλός προπονητής. Και θεωρώ ότι έχει μέλλον στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Όμως, επειδή ακούω και διαβάζω διάφορα, για τους λόγους της αποχώρησής του, λέω να θέσω το ερώτημα, αν ο Ολυμπιακός στήριξε η, δεν στήριξε μεταγραφικά τον Μάρκο σε όλο αυτό το διάστημα που ήταν στην ομάδα.

Διότι, π.χ. φέτος μία μεταγραφή έκανε ο Ολυμπιακός κι αυτός ήταν Πορτογάλος, ο Φιγκέϊρας, που τον ζήτησε ο συμπατριώτης του, ο Μάρκο.

Αλλά ας πάμε και στο περασμένο καλοκαίρι.

Τότε που ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει δύο διεθνείς σέντερ φορ, τον Ισλανδό Φινμπόγκασον και τον Μεξικάνο Πουλίδο, αλλά ο Μάρκο ζήτησε επίμονα στην προετοιμασία άλλο σέντερ φορ, γιατί δεν του έκαναν αυτοί οι δύο. Κι ο Ολυμπιακός πήγε κι αγόρασε με 6 εκ. Ευρώ τον Ιντέγε. Εξαφανίζοντας ουσιαστικά τον Φινμπόγκασον, που έτσι στις 30 Γενάρη πήγε στην Άουγκσμπουργκ και πρόλαβε σε 13 ματς στην Μπουντεσλίγκα να κάνει 7 γκολ, με συνέπεια οι Γερμανοί να σπεύσουν να τον αγοράσουν από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Να θυμίσω ακόμη από το περασμένο καλοκαίρι, ότι ενώ ο Ολυμπιακός είχε δύο αριστεροπόδαρους εξτρέμ, τον Ντουρμάζ και τον Σεμπά, ο οποίος μάλιστα είχε αποκτηθεί (1,8 εκ. Ευρώ) με εισήγηση του Μάρκο, πήρε τελευταία ημέρα των μεταγραφών και τρίτο αριστεροπόδαρο εξτρέμ, τον Ερνάνι (κόστισε ένα εκ. Ευρώ ως δανεικός από την Πόρτο), κατόπιν επιμονής του Μάρκο. Την πορεία των Σεμπά κι Ερνάνι την είδαμε. Αν μη τι άλλο δεν έβγαλαν και…μάτια.

Ο δε Μάρκο, με το που ήρθε στον Ολυμπιακό, είχε ζητήσει πρώτη μεταγραφή τον Πάρντο, τον οποίο κι αγόρασε ο σύλλογος με 4,5 εκ. Ευρώ (σε δύο δόσεις). Κι ο Πάρντο κι ο Σεμπά κι ο Ερνάνι ήρθαν από την Πορτογαλία.

Για σέντερ μπακ ο Μάρκο ζήτησε τον Πορτογάλο Ντα Κόστα, που επίσης αποκτήθηκε με αγορά, 2 εκ. Ευρώ, από την Τουρκία.

Να υπενθυμίσω ακόμη ότι το περασμένο καλοκαίρι στην προετοιμασία δεν έβαλε ούτε λεπτό τους Νίκο Μαρτίνες και Καραμάνο και ζήτησε αμέσως να φύγουν. Κι έφυγαν. Όπως επίσης δεν θέλησε να κρατήσει τον Μπενίτες, κι αυτός με μηδενική συμμετοχή στην προετοιμασία. Και πουλήθηκε.

Ακόμη ότι το Γενάρη ο Μάρκο ζήτησε να φύγουν ο Μανιάτης, ο Γιαννιώτας, ο Γούτας, ο Τζανδάρης, ο Αυλωνίτης κι ο Μπεν. Έφυγαν κι οι έξι.

Κοινώς, ο Μάρκο είχε το απόλυτο κουμάντο-αν μιλούσαμε με ποσοστά, σε ένα 95%. Εδώ ο Ολυμπιακός είχε πάρει τον Καμπιάσο, αλλά έβαζε τον Μπουχαλάκη βασικό-κι όταν αυτός τραυματίστηκε, τον Κασάμι.

Η δε πρώτη οδηγία που είχε δώσει ο Μάρκο εδώ και πολλές εβδομάδες ενόψει του σχεδιασμού για τη νέα σεζόν ήταν να φύγουν ει δυνατόν όλοι οι μεγάλης ηλικίας παίκτες (Σαλίνο, Καμπιάσο, Τσόρι, Φουστέρ)-έμεινε μόνο ο Τσόρι.

Αυτά δεν είναι; Μήπως κάνω κάπου λάθος;…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.