Η Ελλάδα έκανε τον Ιβάνοφ ποδοσφαιριστή

Η Ελλάδα έκανε τον Ιβάνοφ ποδοσφαιριστή

Νίκος Ρόλλας
Η Ελλάδα έκανε τον Ιβάνοφ ποδοσφαιριστή

bet365

Ο Ιβάν Ιβάνοφ είναι ο πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού και το Gazzetta.gr βρήκε την άμεση σχέση που έχει η Εθνική Ελλάδας με την απόφασή του να γίνει ποδοσφαιριστής.

Η ζωή παίζει πολλές φορές παράξενα παιχνίδια και ένα από αυτά έχει πρωταγωνιστή τον Ιβάν Ιβάνοφ... Τον Βούλγαρο στόπερ, που όπως διαβάσατε πρώτοι στο Gazzetta.gr, είναι ψηλά στην λίστα του Παναθηναϊκού για να καλύψει το κενό που υπάρχει στο κέντρο της ανασταλτικής γραμμής μετά την αποχώρηση του Σέρχιο Σάντσεθ και τον τραυματισμό του Ράσμους Τελάντερ που θα του στοιχίσει την παρουσία του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Ο 28χρονος άσος λοιπόν, συνδέεται με έναν περίεργο με την Ελλάδα, καθώς η Εθνική μας ομάδα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή του να ακολουθήσει τον δρόμο της στρογγυλής... θεάς. Από μικρός του άρεσε το ποδόσφαιρο και η κίνηση του πατέρα του να του αγοράσει από ένα σούπερ μάρκετ της Ζλάτιτσα όπου γεννήθηκε, μία μπάλα, έκανε ακόμη πιο ζεστή την σχέση του με το σπορ. Εκεί όμως που πραγματικά έλαβε την οριστική απόφαση, ήταν παρακολουθώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994...

Στα γήπεδα των ΗΠΑ, η Βουλγαρία κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Ελλάδα στην φάση των ομίλων, μαζί με την Αργεντινή και τη Νιγηρία. Η νίκη της επί του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με 4-0 χάρη στα τέρματα του Στόιτσκοφ, του Λέτσκοφ και Σιράκοφ αποτέλεσε την αφετηρία μίας ξέφρενης πορείας προς τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου η Ιταλία του Ρομπέρτο Μπάτζιο έβαλε τέλος στα όνειρο για τελικό...

Ακόμα και έτσι όμως, ο ενθουσιασμός του πιτσιρικά Ιβάν Ιβάνοφ ήταν τόσο μεγάλος που πλέον είχε πάρει την οριστική απόφαση να γίνει ποδοσφαιριστής, όπως έχει πει και ο ίδιος: «Από τότε δεν έχει περάσει από το μυαλό μου να ακολουθήσω άλλο επάγγελμα». Είναι χαρακτηριστικό πως ο πατέρας του χρειάστηκε να τον πάει στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ, από όπου του είχε αγοράσει την πρώτη μπάλα, άλλες 50 φορές, καθώς από τις συνεχόμενες κλωτσιές αυτή έσκαγε.

Για να μπορέσει όμως να κάνει το πρώτο και ουσιαστικά του βήμα στον χώρο, χρειάστηκε να διαγωνιστεί άλλα 249 παιδιά της ηλικίας του, καθώς έλαβε μέρος σε τριήμερα δοκιμαστικά της Πιρίν Μπλαγκόεβραντ. Εκεί όπως αναφέρει το βιογραφικό που του είχε φτιάξει το «7sport.net» το 2006: «Ντρίμπλαρε, χτύπησε, χτυπήθηκε, έτρεξε» και τελικά κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των υπεύθυνων της ομάδας. Αυτός και άλλοι δύο πιτσιρικάδες ήταν που πέρασαν το δοκιμαστικό, με αποτέλεσμα να ενταχθούν στις ακαδημίες του συλλόγου.

Έτσι, αναγκάστηκε να μετακομίσει στις εγκαταστάσεις όπου έμενε μαζί με άλλα 100 παιδιά και το πρόγραμμά του πλέον διαμορφωνόταν ως εξής: Το πρωί προπόνηση, μετά σχολείο, όπου τα αγαπημένα του μαθήματα ήταν η γεωγραφία και η χημεία, ενώ το απόγευμα έβγαινε βόλτα με τους συνομήλικούς του στον κεντρικό δρόμο της περιοχής, όπου συνήθως συζητούσαν για το ποδόσφαιρο.

Από πιτσιρικάς θαύμαζε τον Πάολο Μαλντίνι και τον Αλεσάντρο Νέστα, όμως η τύχη δεν τον βοήθησε στο να συνυπάρξουν στον ίδιο αγωνιστικό χώρο... Στα 34 ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχει λάβει μέρος στο Champions League και στο Europa League, δεν αντιμετώπισε ποτέ την Μίλαν. Αντιθέτως, κόντρα στην Ίντερ έπαιξε δύο φορές με την Παρτιζάν την σεζόν 2012-13 και άλλες δύο με την Τσέλσι την επόμενη χρονιά, με την Βασιλεία να μετράει ισάριθμες νίκες.

Αν τελικά ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον του για Βούλγαρο αμυντικό, τον ντύσει στα... πράσινα, τότε θα έχει την ευκαιρία για νέες ευρωπαϊκές... περιπέτειες. Τα ινδάλματά του μπορεί να μην τα συναντήσει, ωστόσο αν οι «πράσινοι» θυμηθούν τον παλιό καλό ευρωπαϊκό τους εαυτό, τότε θα μπορεί να ελπίζει οτι θα παίξει αντίπαλος με αναλόγου (τηρουμένων των αναλογιών) διαμετρήματος αντιπάλους...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα