Στο 54% οι Έλληνες παίκτες, χαμηλότερο μ.ο. ηλικίας ο Πανιώνιος (pics)

Gazzetta team
Στο 54% οι Έλληνες παίκτες, χαμηλότερο μ.ο. ηλικίας ο Πανιώνιος (pics)

bet365

Τα στατιστικά για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε γνωστοποίησε η Σούπερ Λίγκα με αναλυτικούς πίνακες. Το 54% των παικτών ήταν Έλληνες, ενώ ο Πανιώνιος είχε το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας.

Τρεις εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση και των πλέι οφ, η Σούπερ Λίγκα γνωστοποίησε με αναλυτικούς πίνακες τα ατομικά, ομαδικά και συνολικά στατιστικά της σεζόν που ολοκληρώθηκε. Από αυτά παρουσιάζει ενδιαφέρον το ότι το 54% των ποδοσφαιριστών που έπαιξαν ήταν Έλληνες, 251 στον αριθμό για να έχουμε μείωση κατά 8 (259) σε σύγκριση με πέρυσι. Επίσης, ενδιαφέρον είναι και ότι ο Πανιώνιος είχε τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας με 23,82 έτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας

Το Πρωτάθλημα της Super League 2015-16 αποκαλύπτεται μέσα από τη στατιστική «ακτινογραφία», η οποία απεικονίζει πολλά ενδιαφέροντα ατομικά στοιχεία, όπως τον αριθμό των ποδοσφαιριστών ανά υπηκοότητα, ανά ήπειρο, ανά ηλικία, τον αριθμό συμμετεχόντων ανά ομάδα, το μέσο όρο ηλικίας των ποδοσφαιριστών ανά ομάδα, αλλά και ομαδικά στατιστικά δεδομένα, όπως το σύνολο των τελικών προσπαθειών ανά ομάδα, τα γκολ ανά τελική προσπάθεια, οι ασίστ, τα εύστοχα γεμίσματα, οι πάσες, τα λάθη, οι αποκρούσεις, τα φάουλ, αλλά ακόμα και τα δοκάρια.

Επίσης, στην κατηγορία των ατομικών στατιστικών στοιχείων αναδεικνύονται οι ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες συμμετοχές, εκείνοι με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής, οι σκόρερ και άλλα ενδιαφέροντα αριθμητικά δεδομένα που δείχνουν ότι πολλές φορές οι αριθμοί… λένε την αλήθεια!

Στο Πρωτάθλημα της Super League 2015-16, συμμετείχαν 251 Έλληνες ποδοσφαιριστές, δηλαδή ποσοστό 54%, ενώ 154 (33%) ήταν κοινοτικοί και 61 ποδοσφαιριστές (13%) ήταν μη κοινοτικοί.

Το Πρωτάθλημα της Super League ήταν μια… Κοινωνία των Εθνών, με έντονο διεθνές άρωμα, καθώς οι ποδοσφαιριστές που πρωταγωνίστησαν στα γήπεδα το 2015-16 προέρχονταν από 45 συνολικά χώρες, σύμφωνα με την υπηκοότητά τους. Η Ισπανία και η Γαλλία είχαν τη μερίδα του λέοντος με 25 ποδοσφαιριστές η καθεμιά, ενώ στον αντίποδα εκπροσωπήθηκαν και χώρες όπως η Φινλανδία (1), η Σλοβενία (1), η Ονδούρα (1), η Κολομβία (1) και η Μάλτα (1), μεταξύ άλλων.

Η κατανομή των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών ανά ήπειρο, σύμφωνα με την υπηκοότητά τους, αναδεικνύει την Ευρώπη ως «πρωταθλήτρια», με 159 ποδοσφαιριστές (ποσοστό 74%), ενώ εκπροσωπείται η Ασία με 1 ποδοσφαιριστή (ποσοστό 0,5%), αλλά και η Βόρεια Αμερική με 3 (1,4%), μεταξύ άλλων.

Ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που πάτησε το χλοοτάπητα γηπέδου της Super League το 2015-16 ήταν ο Γιώργος Τζελέπης του Πανθρακικού σε ηλικία 16 ετών, ενώ ο… «Μαθουσάλας» ήταν ο Ανρί Καμαρά του Παναιτωλικού, ο οποίος αγωνίστηκε στο Πρωτάθλημα της Super League 2015-16 σε ηλικία 39 ετών. Το μεγαλύτερο ποσοστό ωστόσο, με 80 παίκτες συνολικά, ήταν στην ηλικιακή ομάδα 24-25 ετών.

Η ΑΕΛ Καλλονής χρησιμοποίησε συνολικά 35 ποδοσφαιριστές και ο ΠΑΣ Γιάννινα 23, με τις υπόλοιπες ομάδες να καλύπτουν το υπόλοιπο εύρος στα ρόστερ τους. Ο Πανιώνιος είχε 25 Έλληνες ποδοσφαιριστές στο δυναμολόγιό του και παράλληλα το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας με 23,8 έτη.

Ο Ολυμπιακός με 440 τελικές προσπάθειες βρέθηκε στην κορυφή της σχετικής στατιστικής κατηγορίας, όπως και στα γκολ ανά τελική προσπάθεια με 1 ανά 5,4., αλλά και στις ασίστ με 45 και στα δοκάρια με 13. Ο ΠΑΟΚ πρώτευσε στις πάσες με 2882 αλλά και στα κλεψίματα με 938, ο Παναιτωλικός έκανε τα λιγότερα λάθη με 1166, ο Πανθρακικός τις περισσότερες αποκρούσεις με 149.

Ο Λουίζ Μπρίτο του Ατρομήτου δεν πήρε… απουσία, καθώς έπαιξε και στα 30 ματς της ομάδας του, ενώ ο Βάντερσον Σκαρντοβέλι του Πλατανιά μέτρησε 2734 λεπτά λεπτά συμμετοχής το 2015-16.

Ο Μιχάλης Μανιάς του ΠΑΣ Γιάννινα βρέθηκε στην κορυφή των τελικών προσπαθειών με 74 (1 ανά 7,4 προσπάθειες μετουσιώθηκαν σε γκολ), ενώ ο Μπράνα Ίλιτς του ΠΑΣ Γιάννινα είχε 65 στα 184 εύστοχα γεμίσματα.

Ο πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος της Super League Κώστας Φορτούνης του Ολυμπιακού κατέγραψε, εκτός των γκολ που πέτυχε (18), και 12 ασίστ, κατακτώντας και αυτή τη στατιστική διάκριση.

Ο Αντριάν Λουσέρο της Ξάνθης είχε 381 πάσες συνολικά (13,8 ανά αγώνα), ο Γιώργος Αθανασιάδης του Πανθρακικού κατέγραψε 92 αποκρούσεις στο ενεργητικό του (3,8 ανά αγώνα) και ο Βαγγέλης Μάντζιος του Λεβαδειακού κέρδισε 85 φάουλ (3,04 ανά αγώνα), ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής είχε την ατυχία να… σημαδέψει και 4 φορές τα δοκάρια της αντίπαλης εστίας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα