Σίρλε στο gazzetta.gr: «Διαφορετικά με τον Γκόμες την 11άδα»

Σίρλε στο gazzetta.gr: «Διαφορετικά με τον Γκόμες την 11άδα»

Θάνος Σαρρής
Σίρλε στο gazzetta.gr: «Διαφορετικά με τον Γκόμες την 11άδα»

bet365

Το gazzetta.gr ρώτησε τον Αντρέ Σίρλε για τον διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού της Γερμανίας απέναντι στη Βόρειο Ιρλανδία και εκείνος απάντησε... διπλωματικά, ενώ αποθέωσε τον τερματοφύλακα των Βρετανών! ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΘΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ.

«Νομίζω πως πρέπει να προχωρήσουν με τον Γκόμες βασικό, μπορεί να έχασε ευκαιρίες αλλά ο τρόπος που βοηθάει συνολικά την ομάδα είναι πολύ σημαντικός». Μετά τη λήξη του αγώνα της Γερμανίας με τη Βόρειο Ιρλανδία ο δημοσιογράφος/συγγραφέας Τζόναθαν Γουίλσον μας έκανε την εκτίμησή του για τα «πάντσερ». Ο Λεβ σε αντίθεση με το ρευστό σχήμα των δύο προηγούμενων αγώνων. όπου ο Γκέτσε ήταν στην κορυφή και πίσω του οι Μίλερ, Οζίλ, Ντράξλερ, επέλεξε ένα 4-2-3-1 με κλασικό σέντερ φορ τον Γκόμες. Η Γερμανία νίκησε μόνο 1-0, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πετύχει μερικά γκολ ακόμα.

Στη συνέχεια, συναντήσαμε τον Αντρέ Σίρλε, o οποίος στο 55' πήρε τη θέση του Γκέτσε και αγωνίστηκε στην 11άδα μαζί με τον Γκόμες. Τον ρωτήσαμε αν η παρουσία του 30χρονου φορ κάνει τη δουλειά των υπολοίπων πιο εύκολη. Η απάντησή του ήταν εξής: «Δεν θα έλεγα ακριβώς ότι είναι πιο εύκολο, αλλά είναι σίγουρα πολύ διαφορετικό γιατί έχεις έναν ποδοσφαιριστή που είναι πάντα στην περιοχή. Αν παίζεις με false 9 βγαίνει στα άκρα και δεν έχεις κάποιον που να είναι εκεί για μια γρήγορη σέντρα. Και τα δύο συστήματα έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και μπορούν να βοηθήσουν το παιχνίδι της Γερμανίας».

Λίγο νωρίτερα, ο προπονητής της Βορείου Ιρλανδίας, Μάικλ Ο'Νιλ είχε πει ότι ο Μάικλ ΜακΓκόβερν, που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κάτω από τα δοκάρια, μπορεί να παίξει στην αγγλική Premier League (σ.σ αγωνίζεται στη Χάμιλτον της Σκωτίας). Ο Σίρλε απάντησε: «Με μια εμφάνιση σαν αυτή σίγουρα μπορεί να παίξει Premier League! Αν μια ομάδα σαν εμάς έχει 6-7 κλασικές ευκαιρίες και καταφέρνει να κάνει τόσες επεμβάσεις τότε σίγουρα έχει κάνει σπουδαία δουλειά, αλλά νομίζω όλη η ομάδα της Ιρλανδίας αξίζει συγχαρητήρια. Έπαιξαν με καρδιά, επιθετικά προς τη μπάλα, αμύνθηκαν καλά είναι πάντα δύσκολο να παίζεις με τέτοιες ομάδες. Δεν σου επιτρέπουν να κάνεις το παιχνίδι σου, να πηγαίνεις πίσω από τους αμυντικούς, να δημιουργήσεις χώρους».

Όσον αφορά την παρουσία της Νατσιονάλμανσαφτ, ο εξτρέμ της Βόλφσμπουργκ μας είπε: «Αυτό που κάναμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο είναι ότι κυκλοφορήσαμε πολύ γρήγορα τη μπάλα και πάντα είχαμε κάθετο τρέξιμο προς την περιοχή. Αν καταφέρεις να το βγάλεις αυτό, μπορείς να δημιουργήσεις ευκαιρίες. Αν όχι είναι δύσκολο. Στο πρώτο ημίχρονο λοιπόν τα πήγαμε εκπληκτικά, αλλά και στο δεύτερο είχαμε εκπληκτικές ευκαιρίες».

 

EURO Τελευταία Νέα