Γιατί Μέσι και Ρονάλντο δεν κατακτούν τίτλους σε εθνικό επίπεδο;

Γιατί Μέσι και Ρονάλντο δεν κατακτούν τίτλους σε εθνικό επίπεδο;

bet365

Πέντε ξένοι δημοσιογράφοι αναλύουν στο gazzetta.gr τις αποτυχίες των Ρονάλντο και Μέσι σε επίπεδο εθνικής! Τι φταίει; Θα καταφέρει ο Μέσι να ξεπεράσει τον Μαραντόνα;

Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Μέσι ερίζουν για τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Αμφότεροι έχουν κατακτήσει τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο, γράφοντας ιστορία με τα κατορθώματα τους. Οι τίτλοι, τα εκατοντάδες γκολ και τα παχυλά συμβόλαιο τους έχουν αναγάγει ήδη σε «θρύλους» του ποδοσφαίρου.

Μοναδικό μελανό σημείο και για τους δύο αποτελεί η διάκριση με τις εθνικές τους ομάδες. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε το 2004 στον τελικό του Euro γνωρίζοντας την ήττα από την Εθνική Ελλλάδας.

Ο Μέσι μετράει τρεις χαμένους τελικούς. Δύο σε Κόπα Αμέρικα και έναν σε Μουντιάλ. Φέτος φιλοδοξεί να πάρει το αίμα του πίσω.

Οι «γίγαντες» του αθλήματος Πελέ και Μαραντόνα φέρουν ως παράσημα τα Μουντιάλ που κατέκτησαν με Βραζιλια και Αργεντινή αντιστοίχως. Το ίδιο και ο Ζιντάν με την Γαλλία.

Πέντε ξένοι δημοσιογράφοι, από Βραζιλία, Αργεντινή, Ισπανία, Δανία και Τουρκία καταθέτουν την δική τους άποψη αναφορικά με τις αποτυχημένες απόπειρες των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο να στεφθούν παγκόσμιοι πρωταθλητές. Κοινός παρανομαστής στις θέσεις τους, η έλλειψη «καθαρόαιμου» φορ αλλά και η έλλειψη ποιότητας στην Πορτογαλία, σε συνδυασμό με την διαφορετική φιλοσοφία αλλά και μοντέλο της Αργεντινής σε σχέση με την Μπαρτσελόνα.

Ροντρίγκο Ολιβέιρα (Βραζιλία/ Radio Gaucha)

«Θεωρώ πως στην εθνική Πορτογαλίας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο μοναδικός τοπ παίκτης. Δεν είναι ομάδα που θα παλέψει για τίτλους. Είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με το παρελθόν όταν στηρίζονταν σε ποδοσφαιριστές όπως Φίγκο, Ρουί Κόστα και Παουλέτα. Είχε καλύτερους παίκτες.

Ο Μέσι ανήκει στην γενιά της Εθνικής Αργεντινής που είναι δυνατή επιθετικά, αλλά όχι στην άμυνα. Νομίζω πάντως πως εσχάτως η Αργεντινή είναι πιο σφικτή, γι'αυτό και έγινε φαβορί για την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα. Ο Μέσι είναι κοντά στο να γίνει νικητής και με την Εθνική Αργεντινής.

Παράλληλα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης και ο Μέσι στην Μπαρτσελόνα, είναι απλά σημαντικά κομμάτια ενός σπουδαίου μοντέλου αλλά και συγκεκριμένης φιλοσοφίας ποδοσφαίρου.

Στις εθνικές ο προπονητής καλεί τους παίκτες και προσπαθεί να οργανώσει την ομάδα σε δύο-τρία παιχνίδια».

Αλεχάντρο Πανφίλ (Αργεντινή/Radio Rivadavia)

Είναι εντελώς διαφορετικές οι απαιτήσεις στις εθνικές ομάδες και μην ξεχνάμε από πόσο δύσκολες σεζόν προέρχονται οι Μέσι και Ρονάλντο, οι οποίοι είναι καταπονημένοι.

Θεωρώ πως η Πορτογαλία δεν διαθέτει το ειδικό βάρος για να κατακτήσει μεγάλο τουρνουά. Το παιχνίδι της είναι προβλέψιμο και οι αντίπαλοι προσαρμόζουν το παιχνίδι τους πάνω στον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αντίθετα ο Μέσι θεωρώ πως σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχει σταθεί τυχερός και αρχής γενομένης από το Κόπα Αμέρικα θα κατακτήσει τίτλους με την Αργεντινή. Νομίζω πως θα έχει μία ακόμη ευκαιρία για να φτάσει στην κορυφή και του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Χοσέ Αντόνιο Εσπίνα (Ισπανία/As)

Η Πορτογαλία δεν έχει κατακτήσει κανένα τίτλο. Δεν την θεωρώ τοπ εθνική ομάδα. Για παράδειγμα παίζει ο 38χρονος Καρβάλιο στο αρχικό σχήμα, ενώ δεν διαθέτουν κλασικό 9άρι. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν μπορεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο να κατακτήσει τίτλους σε εθνικό επίπεδο.

Σε ότι αφορά τον Μέσι, νομίζω πως τώρα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το Κόπα Αμέρικα. Δεν ξέρω βέβαια αν θα φτάσει ποτέ το στάτους του Ντιέγκο Μαραντόνα δίχως κατάκτηση Μουντιάλ. Χρειάζεται και τύχη.

Κλάους Ένγκελουντ (Δανία/Ekstra Bladet)

Τόσο ο Ρονάλντο, όσο και ο Μέσι επωφελήθηκαν από τους συλλόγους του. Άλλωστε οι κατακτήσεις τίτλων βρίσκονται στο DNA της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στα δικά μου μάτια ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχασε μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει το Euro με την Πορτογαλία το 2004.

Δεν θα έχει ποτέ άλλη ευκαιρία. Ο Πορτογαλία δεν έχει τον κλασικό στράικερ που θα αναγκάσει τους αντίπαλους αμυντικούς να επικεντρωθούν σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Επιπρόσθετα η Πορτογαλία εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχει αξιόπιστη αμυντική γραμμή για να κατακτήσει κάποιο τουρνουά.

Εντελώς διαφορετική είναι η περίπτωση του Μέσι στην Αργεντινή από την στιγμή που στην πατρίδα του υπάρχει ιστορικό τροπαίων σε μεγάλες διοργανώσεις.

Σε αντίθεση όμως με την εποχή του Μαραντόνα, όπου ο Ντιέγκο ήταν ο απόλυτος σταρ βλέπουμε πως τα τελευταία χρόνια η Αργεντινή έχει αρκετούς παίκτες υψηλού επιπέδου, οι οποίοι όμως δεν παίζουν ομαδικά. Έτσι όταν αγωνίζεσαι με αντιπάλους όπως η Ισπανία και η Γερμανία δεν μπορείς να προχωρήσεις στηριζόμενος μόνο σε ατομικές εξάρσεις».

Καντίρ Ονούρ Ντιντσέρ (Τουρκία/Milliyet)

Είναι αναμφίβολα κορυφαίοι και οι δύο αλλά όχι με τις εθνικές ομάδες τους. Ο Μέσι ανήκει στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό σύστημα της Μπαρτσελόνα όπου του παρέχει την δυνατότητα να δείξει τις ικανότητες του. Το ίδιο ισχύει και για τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Πορτογαλία δεν είναι καλή ομάδα. Εξαρτάται από τα κέφια των Ρονάλντο, Νάνι και Κουαρέσμα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα