Ιταλία – Ιρλανδία: Do or die για τους Ιρλανδούς

Gazzetta team
Ιταλία – Ιρλανδία: Do or die για τους Ιρλανδούς

bet365

Must win αναμέτρηση για τους Ιρλανδούς που με νίκη προκρίνονται στη νοκ άουτ φάση. Εκτενές rotation από την Ιταλία που στους «16» θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.
ΙΤΑΛΙΑ – ΙΡΛΑΝΔΙΑ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 534
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ: 2.25 – 2.90 – 2.90
ΩΡΑ/
TV: 22:00/ ΕΡΤ 2
ΓΗΠΕΔΟ: ΣΤΑΝΤ ΠΙΕΡ ΜΟΡΟΥΑ (50.157), ΛΙΛ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Οβίντιου Χατεγκάν (Ρουμανία)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Εχουν συναντηθεί 13 φορές. Οκτώ είναι οι νίκες της Ιταλίας, δύο της Ιρλανδίας, ενώ τρία ματς έληξαν ισόπαλα. Τελευταίο χρονικά, ένα φιλικό στο Λονδίνο (0-0) τον Μάιο του 2014. Πιο πρόσφατο επίσημο στο Δουβλίνο τον Οκτώβριο του 2009 (2-2) για τα προκριματικά του Μουντιάλ.
* Κάκιστη η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, καμία από τις δυο ομάδες εχθές δεν έκανε την καθιερωμένη προπόνηση στο «Σταντ Πιέρ Μορουά».
* Με ήττα η Ιρλανδία μένει εκτός. Δεδομένα με νίκη προκρίνεται στην επόμενη φάση. Για να τερματίσει δεύτερη θα πρέπει να κερδίσει με τρία τέρματα διαφορά και την ίδια ώρα η Σουηδία να νικήσει με ένα γκολ διαφορά το Βέλγιο.
Δυο «Ιταλοί» (Κάλινιτς και Πέρισιτς) έφεραν χθες βράδυ τα πάνω κάτω. Mε τη νίκη της Κροατίας, το σύνολο του Κόντε πλέον θα τεθεί αντιμέτωπο στην επόμενη φάση με την Ισπανία, σ’ ένα déjà vu του τελικού το 2012 (4-0). Το απόγευμα της Δευτέρας (19:00) η σπουδαία συνάντηση στο «Σταντ Ντε Φρανς» του Παρισιού. Αξίζει να σημειωθεί πως η «φούρια ρόχα» είναι ο «κακός δαίμονας» των «Ατζούρι» καθώς οι Ιταλοί μετρούν μόλις μια νίκη στα έντεκα τελευταία, και αυτή μάλιστα σε ένα φιλικό το 2011 στο Μπάρι.
Επιστρέφοντας στην τρέχουσα διοργάνωση, η Ιταλία έκανε το 2/2 και μετά τη νίκη επί του Βελγίου (2-0), επιβλήθηκε της Σουηδίας (1-0). Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Εντερ στο 88’, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση του ομίλου στην «σκουάντρα ατζούρα». Δεν θέλγει με το ποδόσφαιρο που αποδίδει στο χορτάρι, ωστόσο παραμένει η κυνικότερη ομάδα της Γηραιάς Ηπείρου και πλέον στο φινάλε των ομίλων μπορεί να… ξεκουραστεί. Το βαθμολογικό κίνητρο εκλείπει και απολύτως λογικά ο Αντόνιο Κόντε ετοιμάζει εκτεταμένο rotation στην 11άδα, καθώς πλέον το μυαλό ταξιδεύει στην… Ισπανία.
Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο μέσος Καντρέβα και δίνει αγώνα δρόμου για να προλάβει, από ίωση ταλανίζεται ο κίπερ Μπουφόν και κρίθηκε σκόπιμο να μην αγωνιστεί απόψε. Οι μόνοι που πρόκειται να παραμείνουν στη βασική ενδεκάδα σε σύγκριση με το ματς της δεύτερης αγωνιστικής είναι τα στόπερ Μπαρτζάλι – Μπονούτσι και ο χαφ Φλορέντσι, σε όλες τις άλλες θέσεις αναμένονται αλλαγές.
Στην αντίπερα όχθη, η Ιρλανδία απογοήτευσε τη δεύτερη αγωνιστική κόντρα στο Βέλγιο (0-3). Κατώτερη των περιστάσεων στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα η ομάδα του Ο’Νιλ, αν και δικαίως «φωνάζει» για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε μαρκάρισμα στον επιθετικό Σέιν Λονγκ από τους Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν κι ενώ το σκορ ήταν ακόμα 0-0.
Τελείωσαν μάλιστα το παιχνίδι χωρίς ένα σουτ στην εστία, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 1994. Παράλληλα, αναζητούν ένα τρίποντο σε τελική φάση Euro, κάτι που τους λείπει από την πρεμιέρα της διοργάνωσης το 1988 (1-0 την Αγγλία). Βέβαια, βρήκαν δίχτυα σε 12/13 πιο πρόσφατα παιχνίδια τους, επίσημα και φιλικά.
Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση το συγκρότημα του Μάρτιν Ο’Νιλ κρατάει την τύχη στα χέρια του. Με νίκη προκρίνεται δεδομένα στην επόμενη φάση, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να τερματίσει στη δεύτερη θέση. Σε ενδεχόμενη πρόκριση οι πιθανοί αντίπαλοι στους «16» είναι η Γαλλία ή Κροατία.
Do or die λοιπόν χαρακτήρα έχει το ματς, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της να προσανατολίζεται σε αλλαγές . ΜακΚάρθι και Κλαρκ πληρώνουν όπως φαίνεται το ντεφορμάρισμά τους, με τον Μπρέιντι να πηγαίνει στο αριστερό άκρο της άμυνας και το κενό του στη μεσαία γραμμή να καλύπτει ο ταλαντούχος χαφ της Γουέστ Μπρομ, ΜακΚλίν. Επισφαλής και η θέση του Χούλαχαν παρά το γεγονός ότι διαθέτει δημιουργικό χάρισμα, με τον πολύπειρο Ρόμπι Κιν, κυρίως ελέω της εμπειρίας του άσου των Γκάλαξι. Δύσκολα θα προλάβει ο επιθετικός Γουόλτερς. Σε ότι αφορά τη γραμμή κρούσης, ο Ντάριλ Μέρφι μοιάζει πιθανότερο να αγωνιστεί βασικός, είτε μόνος, είτε με παρτενέρ τον Λονγκ, σε ένα επιθετικότερο 4-4-2.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Ιταλία (3-5-2): Σίριγκου – Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Ογκμπόνα – Μπερναρντέσκι, Στουράρο, Τιάγκο Μότα, Φλορέντσι, Ντε Σίλιο – Ζάζα, Ιμόμπιλε
Ιρλανδία (4-4-2): Ράντολφ – Κόλμαν, Ο’ Σέι, Κίο, Μπρέιντ – Χέντρικ, Γουίλαν, Χούλαχαν, ΜακΚλιν – Λονγκ, Μέρφι
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Το γεγονός ότι οι «ατζούρι» θα προχωρήσουν σε εκτενές rotation έχει πολλές αναγνώσεις, κυρίως όμως ενδέχεται να τους κοστίσει τη συνοχή σε όλες τις γραμμές. Βέβαια, οι «ρεζέρβες» του Κόντε θα προσπαθήσουν ώστε να αποδείξουν πράγματα, παρά το γεγονός ότι η ομάδα δεν «καίγεται» για νίκη. Στην αντίπερα όχθη, ο Μάρτιν Ο’Νιλ δεν φοβάται τα ρίσκα σε must win παιχνίδια και παραδοσιακά αναζητά την καλύτερη «συνταγή» ανάλογα με τον αντίπαλο. Το γεγονός ότι «καίγονται» για νίκη τους δίνει προβάδισμα βάσει κινήτρου. Καλοπληρωμένο το 2.90 που τιμάται η νίκη των Ιρλανδών στο κουπόνι του ΟΠΑΠ, ειδικά από την στιγμή που στο στρατόπεδο των Ιταλών άπαντες σκέφτονται την αναμέτρηση με την Ισπανία.
 

EURO Τελευταία Νέα