Ουγγαρία – Πορτογαλία: Αντεπίθεση... τώρα!

Gazzetta team
Ουγγαρία – Πορτογαλία: Αντεπίθεση... τώρα!

bet365

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Πορτογαλία έπειτα από τα δύο πρώτα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Σκληρή κριτική για τον Κριστιάνο Ρονάλντο μετά το χαμένο πέναλτι κόντρα στην Αυστρία. Χωρίς άγχος η Ουγγαρία που προκρίθηκε στην επόμενη φάση.
OYΓΓΑΡΙΑ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 533
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ: 10.50 – 4.25 – 1.25
ΩΡΑ/TV: 19:00/ΕΡΤ 1
ΓΗΠΕΔΟ: ΣΤΑΝΤ ΝΤΕ ΛΥΩΝ (59.186), ΛΥΩΝ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Οβίντιου Αλί Χατεγκάν (Ρουμανία)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Οι δύο εθνικές ομάδες συναντήθηκαν δέκα φορές στο παρελθόν, με την Πορτογαλία να παραμένει αήττητη κόντρα στους Μαγυάρους (7-3-0 με 26-5 γκολ). Μάλιστα, επικράτησε και τις 5 επίσημες αναμετρήσεις (12-3 γκολ).
Ούτε ο πιο αισιόδοξος Ούγγρος οπαδός δεν περίμενε ότι μετά το πέρας των πρώτων δύο αγωνιστικών, το συγκρότημα του Μπερντ Στορκ θα βρισκόταν -χωρίς να παίξει το τρίτο παιχνίδι του ομίλου- στην επόμενη φάση του θεσμού. Εκανε την έκπληξη στην πρεμιέρα κόντρα στην Αυστρία (2-0), ενώ στα τελευταία λεπτά χάρη σε αυτογκόλ του Σέβαρσον (88') πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στο παιχνίδι με την Ισλανδία (1-1).
Αν και εξασφάλισε την πρόκριση στους «16», η Ουγγαρία πλέον βρίσκεται σε δίλημμα. Σε περίπτωση που τερματίσει δεύτερη, ο δρόμος γίνεται δύσκολος και... επίπονος στα νοκ άουτ, καθώς πέφτει στο… λάκκο των λεόντων με «θηρία» όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Αγγλία.
Σε περίπτωση που κατακτήσει την πρώτη θέση, «παίρνει» αντίπαλο τον δεύτερο του πέμπτου ομίλου (Βέλγιο ή Σουηδία). Η δεύτερη θέση την στέλνει πάνω στην Αγγλία, ενώ ως τρίτη θα αντιμετωπίσει την Κροατία που εντυπωσίασε στο τέταρτο γκρουπ.
Στο όριο καρτών οι Κάνταρ (μπακ), Νάγκι (χαφ), Κλαϊνχάισλερ (χαφ) και Νέμεθ (εξτρέμ), ωστόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν θα προβεί σε αλλαγές.
Ενας από τους καλύτερους παίκτες στο ποδοσφαιρικό στερέωμα αναλαμβάνει εκτέλεση πέναλτι στο 79’ και αντί για ήρωας, αστοχεί για να ντυθεί το μανδύα του μοιραίου. Τα αρνητικά σχόλια βγήκαν άμεσα στον... αφρό μετά την αναμέτρηση κόντρα στην Αυστρία (0-0), με κύριο αποδέκτη τον Κριστιάνο Ρονάλντο.
Η Πορτογαλία βρίσκεται, πλέον, με την πλάτη στον τοίχο, αφού χρειάζεται μόνο νίκη για να αποφύγει τα μεγαθήρια που τοποθετήθηκαν στο δεύτερο γκρουπ του ταμπλό, ενόψει της φάσης των «16».
Ο Φερνάντο Σάντος διαθέτει εξαιρετικές μονάδες στο ρόστερ του, όμως λείπει ο άνθρωπος που θα στείλει την μπάλα στο πλεκτό. Σε 50 συνολικές τελικές προσπάθειες στα δύο πρώτα ματς του ομίλου, μόλις μία φορά μπήκε η μπάλα στο πλεκτό. Πέπε (στόπερ) και Κουαρέσμα (εξτρέμ) βρίσκονται στο όριο καρτών, όμως δύσκολα δε θα πάρουν φανέλα βασικού σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι για τους Ιβηρες.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Ουγγαρία (4-3-2-1): Κίραλι – Λανγκ, Γκούζμικς, Γιούχας, Κάνταρ – Νάγκι, Γκέρα, Κλαϊνχάιστερ – Τζούτζακ, Λόβρενσικς – Σζαλάι
Πορτογαλία (4-3-3): Πατρίσιο – Βιεϊρίνια, Πέπε, Μπρούνο Αλβες, Ελισέου – Καρβάλιο, Μουτίνιο, Ρενάτο Σάντσες – Κουαρέσμα, Νάνι, Ρονάλντο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Πολλά ήταν τα αρνητικά σχόλια για την εικόνα των Πορτογάλων στα δύο πρώτα ματς και τα περισσότερα βέβαια είχαν αποδέκτη τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, αν και βολεύονται με το βαθμό της ισοπαλίας, θα παίξουν πρωτίστως για το γόητρο και την... ποδοσφαιρική τους τιμή. Ο σούπερ σταρ της Ρεάλ είναι «υποχρεωμένος» -έπειτα από τα τελευταία γεγονότα- να δηλώσει «παρών» και το ενδεχόμενο να ανοίξει το σκορ βρίσκεται σε απόδοση 3.25 στον ΟΠΑΠ. Στην επόμενη φάση βρίσκονται οι Μαγυάροι που εξασφάλισαν την πρόκριση και δύσκολα θα αγωνιστούν με το πόδι κολλημένο στο γκάζι. Η νίκη των Πορτογάλων με μηδέν παθητικό τιμάται στο 1.90 και συνιστά ορθολογική επιλογή με βάση το κίνητρο των δύο μονομάχων.
 

EURO Τελευταία Νέα