Ισλανδία – Αυστρία : Στο ρυθμό των Ισλανδών

Gazzetta team
Ισλανδία – Αυστρία : Στο ρυθμό των Ισλανδών

bet365

Μόνο νίκη ψάχνουν οι Αυστριακοί για να συνεχίσουν στο τουρνουά. Σε καλύτερη μοίρα η Ισλανδία, που βολεύεται και με τον βαθμό της ισοπαλίας.
ΙΣΛΑΝΔΙΑ – ΑΥΣΤΡΙΑ
ΚΩΔ. ΟΠΑΠ: 532
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ: 3.35 – 3.00 – 2.00
ΩΡΑ/
TV: 19:00/ EΡΤ2
ΓΗΠΕΔΟ: ΣΕΝΤ ΝΤΕΝΙ (80.000), ΠΑΡΙΣΙ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Αήττητοι οι Αυστριακοί στα μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδια. Μετρούν μία νίκη, ενώ στις άλλες δύο περιπτώσεις οι δύο αντίπαλοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι.
Κόντρα στην Ουγγαρία απέδειξε πως η εμφάνιση στο ματς της πρεμιέρας με την Πορτογαλία μόνο τυχαία δεν ήταν. Το σύνολο του Λάγκερμπακ εμφανίστηκε ξανά εξαιρετικά οργανωμένο, δείχνοντας πως διαθέτει ξεκάθαρο πλάνο. Ο επιθετικός Σίγκουρντσον έδωσε προβάδισμα στο 39ο λεπτό ευστοχώντας από το σημείο του πέναλτι, αποτέλεσμα ωστόσο που απέτυχε να κρατήσει η ομάδα του μέχρι τέλους. Η ισοφάριση των Ουγγρων ήρθε με το αυτγκόλ του Σάιβαρσον στο 88’, μειώνοντας τις πιθανότητες πρόκρισης των Ισλανδών. Ακόμη ωστόσο, κρατούν την τύχη στα δικά τους χέρια, καθώς αν δεν ηττηθούν απόψε, τσεκάρουν το εισιτήριο για τους «16». Ακόμη και στην τρίτη θέση να καταταγεί το σύνολο του Λάγκερμπακ, παίρνοντας το βαθμό απόψε, υπερέχει στην ισοβαθμία των Αλβανία, Τουρκία και θα πλασαριστεί στις τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων. Δεν αγωνίζεται ο αναπληρωματικός επιθετικός Φινμπόγκασον που συμπλήρωσε κάρτες. Απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία των παικτών του μέχρι στιγμής ο Λάγκερμπακ, δεν σκοπεύει να προβεί σε σημαντικές αλλαγές.
Δεύτερη μέτρια εμφάνιση για την ομάδα του Κόλερ, τουλάχιστον ωστόσο, κράτησε στο μηδέν τους Πορτογάλους (0-0) και μαζί ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης στα νοκ άουτ. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι επεμβάσεις του τερματοφύλακα, Αλμερ, που δέχθηκε πολύ μεγάλη πίεση, αλλά αντεπεξήλθε κάθε φορά που χρειάστηκε. Βελτιωμένη αμυντική η Αυστρία, επιθετικά και πάλι όμως οι αρρυθμίες παρέμειναν, με παίκτες - κλειδιά για τη λειτουργία της (Αλάμπα, Αρναούτοβιτς) να κολυμπούν και πάλι σε ρηχά νερά.
Τα σενάρια πρόκρισης στους «16» παραμένουν απλά βέβαια, καθώς με νίκη περνούν στην επόμενη φάση, ενώ οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα τους στείλει, πρόωρα, πίσω στην πατρίδα. Αγωνιστικά, εκτός παραμένει ο επιτελικός μέσος Γιουνούζοβιτς ενώ επιστρέφει από τιμωρία ο στόπερ Ντράγκοβιτς. «Παίζεται» μία θέση στην επίθεση μεταξύ Γιάνκο και Οκότιε.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Ισλανδία (4-4-2): Χάλντορσον – Σάιβαρσον, Αρνασον, Ρ. Σίγκουρσον, Σκούλασον - Γκούντμουντσον, Γκούναρσον, Γκ. Σίγκουρντσον, Μπγιάρνασον – Σίγκθορσον, Μπόντβαρσον
Αυστρία (4-2-3-1): Αλμερ - Κλάιν, Πρεντλ Χιντερέγκερ, Φουκς - Μπαουμγκάρτλινγκερ, Ιλσάνκερ – Χάρνικ, Αλάμπα, Αρναούτοβιτς – Γιάνκο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Πρόκειται για… τελικό πρόκρισης στην επόμενη, για δύο ομάδες που μόνο αδιάφορες δεν θα εμφανιστούν. Οι μεν Ισλανδοί δύσκολα θα αλλάξουν τρόπο παιχνιδιού, δίνοντας χώρο στον αντίπαλο. Αλλωστε, βολεύονται και με την ισοπαλία. Οι Αυστριακοί στον αντίποδα, θέλουν μόνο νίκη, αλλά επιθετικά τους λείπει η σταθερότητα. Με δεδομένο πάντως πως οι τυπικά γηπεδούχοι στην κόντρα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι, ο Κόλερ δεν θα παρατάξει από την αρχή επιθετικά την ομάδα του. Σε απόδοση 1.83 στον ΟΠΑΠ η ισοπαλία στο πρώτο μέρος, περιμένοντας ένα μάλλον αναγνωριστικό 45λεπτο.
 

EURO Τελευταία Νέα