Όταν το Euro 2016 συνάντησε τη μουσική! (pics)

Θάνος Σαρρής
Όταν το Euro 2016 συνάντησε τη μουσική! (pics)

bet365

To φετινό «Fête de la Musique» στο Παρίσι έπεσε μέσα στο Euro, δημιουργώντας ένα ατελείωτο πάρτι σε ολόκληρη την πόλη! ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΘΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ.

Η 21η Ιουνίου είναι πολύ ξεχωριστή στο Παρίσι. Κάθε χρόνο, σε κάθε γωνιά της πόλης του φωτός, από μουσεία μέχρι μαγαζιά και από μεγάλα κλαμπ μέχρι πλατείες, καλλιτέχνες από πολλά διαφορετικά στιλ παίζουν δωρεάν και ο κόσμος βρίσκεται στο δρόμο μέχρι το πρωί. Βοηθάει σε αυτό και η λειτουργία κάποιων γραμμών του μετρό και της γραμμής RER για όλο το βράδυ.

η φετινή 35η γιορτή της μουσικής ήταν ξεχωριστή διότι συνέπεσε μέσα στο Euro. Υπήρξαν έτσι προ-φεστιβαλικές και μετά-φεστιβαλικες εκδηλώσεις, ενώ ανήμερα της 21ης Ιουνίου έγινε πραγματικός χαμός! Από όποιο μπαρ κι αν περνούσες, είχε κάποιο happening, είτε με DJs είτε με γκρουπάκια που έπαιζαν ζωντανά. Στις πλατείες και στα παγκάκια, κόσμος με μια κιθάρα έβαζε το δικό του λιθαράκι στη μέρα αυτή, υπήρχαν αμέτρητες περιπλανώμενες μπάντες και μουσικοί, ενώ είχαν κανονιστεί οργανωμένες εκδηλώσεις σε χώρους παντού στο Παρίσι.

Στην πυραμίδα του Λούβρου, στο Petit Palais, στους κήπους παλατιών, στο Πάνθεον, σε Μουσεία τέχνης, στην αυλή του δημαρχείου. Παντού! Μουσικά concepts που επεκτείνονταν από τζαζ και ροκ, μέχρι παραδοσιακές μουσικές από όλο τον κόσμο (ακούσαμε κρητικά από τους εξαιρετικούς CreTrois), drum sessions, φιλαρμονικές, ορχήστρες κλασσικής μουσικής, τα πάντα! Kαλλιτέχνες μεγαλύτερου βεληνεκούς από άλλες χώρες ταξίδεψαν στη Γαλλία μόνο και μόνο για να παίξουν τη μέρα αυτή.

Στην πλατεία της Βαστίλης είχε στηθεί ιαπωνικό σκηνικό, ενώ στο πέμπτο διαμέρισμα το Κέντρο Ιρλανδικού Πολιτισμού διοργάνωσε βραδιά με διάφορες μπάντες που έπαιζαν ανάλογη μουσική. Με τόσους Βορειοιρλανδούς στο Παρίσι, μπορείτε να καταλάβετε τι έγινε!

Πολλοί από τους επισκέπτες της πόλης για το Euro 2016 βρήκαν την ευκαιρία ιδανική και... ξεχύθηκαν στο δρόμο για να γιορτάσουν. Έτσι, ακόμα και σε μπαράκια σε όχι και τόσο τουριστικές περιοχές έβλεπε κανείς παρέες με φανέλες ποδοσφαιρικών ομάδων να χορεύουν με τους ντόπιους, κάπου-κάπου έναν Βορειοιρλανδό να... δίνει μάχη μόνος του, ενώ ανάμεσα στις μουσικές ακουγόταν και κανένα «Will Grigg is on fire»!

Η μαζικότητα πάντως των events ήταν σχεδόν πρωτόγνωρη, αφού κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά και κάθε δρόμο, υπήρχε μια μουσική παρουσία, δημιουργώντας μια πραγματική γιορτή για τους πάντες, επισκέπτες και μη!

 

EURO Τελευταία Νέα