Nίκη του αληθινού ποδοσφαίρου επί της έπαρσης και της υπεροψίας!

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Nίκη του αληθινού ποδοσφαίρου επί της έπαρσης και της υπεροψίας!

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος πανηγυρίζει για την επικράτηση της Κροατίας επί της Ισπανίας και εξηγεί πόσο σημαντική είναι αυτή η νίκη για το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Εκ προοιμίου η συνάντηση της Κροατίας με την Ισπανία θύμιζε κάτι από Δαυίδ εναντίον Γολιάθ. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα όταν απέναντι στους πανίσχυρους Ισπανούς ο Κάτσιτς επέλεξε να προφυλάξει αρκετούς βασικούς και χρησιμοποίησε δύο παιδάκια που έκαναν ντεμπούτο στην Εθνική! Ναι, ντεμπούτο σε αγώνα Euro με αντίπαλο τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Ωστόσο για μία ακόμα φορά αποδείχθηκε γιατί συγκινεί τόσο το ποδόσφαιρο, βλέποντας το απόλυτο φαβορί να χάνει πανηγυρικά από το αουτσάιντερ! Συγκινήσεις και συναισθήματα που η «στρογγυλή θεά» προσφέρει πλουσιοπάροχα στους θαυμαστές της...

Η νίκη της Κροατίας, όμως, δεν ήταν μία απλή επικράτηση αλλά ένα αποτέλεσμα με πολλαπλές αναγνώσεις. Ηταν νίκη του αληθινού ποδοσφαίρου απέναντι στο ποδόσφαιρο του σταρ σίστεμ, με την εικόνα στη φυσούνα να τα λέει όλα, όταν οι Πικέ και Σέρχιο Ράμος πέρασαν όλη την ώρα φτιάχνοντας τα μαλλιά τους και φροντίζοντας το look τους, αντιθέτως με τους Κροάτες που έδειχναν προσηλωμένοι στο στόχο τους να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ηταν νίκη του αληθινού ποδοσφαίρου επί του ποδοσφαίρου της υπεροψίας με τον Ντελ Μπόσκε να επιμένει στους ίδιους έντεκα ποντάροντας στην ομοιογένεια και θέλοντας προφανώς να επικρατήσει εύκολα των Κροατών. Ωστόσο αυτό που κατάφερε ήταν και οι παίκτες του να παρουσιαστούν κουρασμένοι αλλά και να μην έχει καμία βοήθεια από το πάγκο, καθώς οι αναπληρωματικοί χωρίς κανένα κίνητρο, έχουν καταλάβει ότι σε αυτή την Ισπανία δεν έχουν καμία τύχη να ξεκινήσουν βασικοί!

Επίσης, ήταν νίκη και επί του ποδοσφαίρου της έπαρσης με τον Σέρχιο Ράμος αντί να μένει για προφύλαξη στον πάγκο, να αγωνίζεται τελικά. Αλλά το μόνο που πέτυχε ήταν να μην μπορεί παίξει δυνατά φοβούμενος την κίτρινη που θα του στερούσε τη συμμετοχή στο επόμενο ματς, με αποτέλεσμα η άμυνα των Ισπανών να μπάζει! Φαίνεται ότι κόλλησε και αυτός το «μικρόβιο» από το φίλο του Ρονάλντο, το «μικρόβιο» των συνεχόμενων αγώνων, των γκολ, των ρεκόρ, που μπορεί να τους κάνει να ξεχωρίζουν ατομικά, αλλά δεν εξυπηρετούν το ομαδικό συμφέρον, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και στο χαμένο πέναλτι.

Τέλος και ίσως το πιο σημαντικό, ήταν μία επικράτηση του ποδοσφαίρου της Εθνικής ομάδας απέναντι στο ποδόσφαιρο των συλλόγων, κάτι που το έβλεπες ξεκάθαρα από τη στάση των ποδοσφαιριστών τη στιγμή της ανάκρουσης των εθνικών ύμνων με τους Κροάτες να τραγουδούν με κλειστά τα μάτια και το χέρι στην καρδιά και τους Ισπανούς να παραμένουν ανέκφραστοι και ψυχροί. Και με τον Πικέ να κάνει τη χειρονομία με το δάχτυλο που συζητιέται παντού, με τον ίδιο πάντως να τη διαψεύδει.

Oταν οι δύο κεντρικοί σου αμυντικοί, με δυσκολία ανταλλάσουν περισσότερες από 2-3 κουβέντες, όταν εκτελεί πέναλτι ένας αμυντικός παρότι υπάρχουν τόσοι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές στην 11άδα, όταν η μπάλα στα γκολ των αντιπάλων, κυριολεκτικά χάνεται, τότε κάτι πάει στραβά στην Ισπανία. Για να είμαστε, όμως, πραγματιστές η νίκη της Κροατίας ήταν ιδιαίτερα σημαντική, αλλά δεν την έκανε αυτομάτως καλύτερη ομάδα από την Ισπανία. Ωστόσο την υποχρεώνει να πέσει στους «16» πάνω στην Ιταλία και σε περίπτωση πρόκρισης, σε Γερμανία (προημιτελικά) και Γαλλία (ημιτελικό). Το Euro λοιπόν τώρα αρχίζει για τους Ισπανούς... 'Η μήπως τελειώνει;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος