Η απόφαση για το πρώτο «νοκ-άουτ» και η διαφορά από Βαλβέρδε-Κετσπάγια

Η απόφαση για το πρώτο «νοκ-άουτ» και η διαφορά από Βαλβέρδε-Κετσπάγια

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Η απόφαση για το πρώτο «νοκ-άουτ» και η διαφορά από Βαλβέρδε-Κετσπάγια

bet365

O Διονύσης Δελλής γράφει για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού και το γεγονός ότι θα πάει στο πρώτο «νοκ άουτ» με τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές.

Δεν το επικοινωνούν. Δεν είναι όμως και δύσκολο να το κατανοήσει κάθε προσεκτικός παρατηρητής. Οι ημερομηνίες άλλωστε είναι συγκεκριμένες. Ένα μήνα και κάτι έχει ο Ολυμπιακός μπροστά του ως την έναρξη των προκριματικών. Θα παίξει 26 ή 27 Ιουλίου το πρώτο ματς.

Από τη στιγμή λοιπόν που αποφάσισε να περιμένει για τις –πολλές- μεταγραφές του, την ολοκλήρωση του Euro θα πάει στο πρώτο «νοκ άουτ» με τους υπάρχοντες. Με εκείνους που είναι ήδη στην Αυστρία από χθες το απόγευμα. Συν τους Μιλιβόγιεβιτς, Ζντιέλαρ, Ιντέγιε, Ντα Κόστα που ενσωματωθούν στην αποστολή την Δευτέρα.

Θα ποντάρει στην ομοιογένεια της περσινής ομάδας. Θα επενδύσει σε αυτόν τον ένα μήνα και κάτι προετοιμασίας που έχει ο Σίλβα στην διάθεση του. Και βέβαια στην σοβαρή πιθανότητα να βρει απέναντι κάποιο χαμηλό εμπόδιο, από τα περισσότερα που θα «κληρωθούν» στις 15 Ιουλίου για το μονοπάτι των πρωταθλητών. Αν είναι η επιλογή σωστή; Θεωρητικά ναι. Πρακτικά όμως την απάντηση θα την φέρει το γήπεδο.

Και με την Ανόρθωση το 2008 ο Ολυμπιακός ένιωθε ότι θα προκριθεί εύκολα. Και είχε έτοιμη ομάδα από πέρσι. Με Νικοπολίδη, Τοροσίδη, Γκαλέτι, Τζόλε, Μπελούτσι, Κοβάσεβιτς συν τους Αβραάμ, Λέτο και Όσκαρ που ήδη είχαν αποκτηθεί. Πρώτα λοιπόν δέχθηκε τα τρία γκολ στην Κύπρο και μετά ο Σωκράτης Κόκκαλης «έβαλε» καμία 15αριά εκατ ευρώ για τις μεταγραφές του Ντουντού και του Ντιόγκο.

Ίδια ιστορία και το 2009. Με δύο προκριματικούς μάλιστα τότε. Τη Σλόβαν και τη Σέριφ. Πόνταρε ο Τιμούρ Κετσπάγια στους υπάρχοντες (Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Αβραάμ, Ντουντού, Γκαλέτι, Μήτρογλου, Ντιόγκο), έφερε πίσω τον «δανεικό» Λεντέσμα που έκανε πολύ καλή δουλειά σε εκείνες τις «αποστολές». Έβαλε στο σύνολο και τους Μέλμπεργκ, Ζαϊρί συν τον Μαρέσκα και προχώρησε ως τους ομίλους με 4 νίκες σε ισάριθμα ματς. Ακόμη και αν χρειάστηκε να δώσει φανέλα βασικού στην Μπρατισλάβα στον Γιάννη Παπαδόπουλο και να «καθιερώσει» τον Λεονάρντο σε ρόλο αριστερού εξτρέμ. Ποια ήταν η διαφορά; Ότι το 2009 και παρά την πρόκριση, ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν άναψε «πράσινο» για άλλες μεταγραφές. Και έμεινε ο Λεονάρντο ως τον Γενάρη να προσπαθεί να κάνει τον... Τζόλε και τον Λέτο, σε «ένα».

Πίσω στο σήμερα; Ο Ολυμπιακός μεταγραφές θα κάνει. Σίγουρα. Πάει για 6-7 παίκτες μέσα στο καλοκαίρι. Τουλάχιστον. Πλην του Φιγκέιρας όμως είναι δύσκολο να προλάβει να ενσωματώσει παραπάνω από 1-2 ακόμη μέχρι την ώρα των νοκ άουτ. Έναν τερματοφύλακα για να υπάρχει ένα κανονικό «δίδυμο». Άντε και μια ακόμη περίπτωση από τις πολλές «ανοιχτές» που υπάρχουν. Θα μπορούσε πχ να είναι ο Βιλένα, αν ο Ολλανδός δεν επέλεγε να παραμείνει στη Φέγενορντ. Κατά τα άλλα, η περσινή ομάδα θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Στο πρώτο «ζευγάρι».

Οι δύο πρωτοκλασάτες απουσίες 11άδας έχουν ουσιαστικά καλυφθεί (Καπίνο-Ρομπέρτο, Φιγκέιρας-Ομάρ). Ο Σιόβας, ο Μποτία, ο Ντα Κόστα θα διεκδικήσουν τις δύο θέσεις στους στόπερ. Ο Μασουακού που όλο φεύγει και όλο εδώ είναι, θα παραμείνει αριστερά. Ο Μιλιβόγιεβιτς, ο Ζντιέλαρ, ο Κασάμι και ο Μπουχαλάκης για τις δύο θέσεις του άξονα. Ο Πάρντο με τον Σεμπά στις πτέρυγες. Ο Φορτούνη με τον Τσόρι πίσω από τον φορ. Ο Ιντέγιε με τον Πουλίδο για την επίθεση. Υπάρχει μια ομάδα κανονική, στη διάθεση του προπονητή. Αρκεί βεβαίως ο Ολυμπιακός να μείνει ως έχει μέχρι τότε.

Δεν υπολογίζουμε τον Ντουρμάζ λόγω Euro αλλά και γιατί το πιθανότερο είναι να φύγει. Δεν αναφέρουμε τον Μανιάτη διότι δεν ξέρουμε κατά πόσο ο Σίλβα θα τον συμπεριλάβει στο πλάνο του. Και βέβαια δεν συζητάμε ακόμη για τους Γιαννιώτα, Μπέρτο, Γούτα κλπ διότι πρόκειται για παίκτες που αυτή τη στιγμή είναι στην Αυστρία με πρωταρχικό στόχο να κρατήσουν μια θέση στο ρόστερ.

Ποιοι είναι το πραγματικό εφόδιο για τους Πειραιώτες, σε σχέση με τις δύο προηγούμενες φορές που έπαιξαν προκριματικούς με θέα στους ομίλους; Ο προπονητής. Ένας άνθρωπος που ξέρει την ομάδα. Που δούλεψε πέρσι μαζί της. Που δεν ξεκινά από το «μηδέν». Που έχει βάλει τις βάσεις. Και που σίγουρα έχει ξεκάθαρη εικόνα για το ρόστερ του. Το 2008 ο Βαλβέρδε ήταν νέος. Όπως και ο Κετσπάγια το επόμενο καλοκαίρι. Ξεκινούσαν από την αρχή. Τώρα με τον Σίλβα το πράγμα είναι διαφορετικό. Και σαφώς κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για τον Ολυμπιακό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής