Δεν θέλει μόνο ποιοτικούς θέλει και υγιείς παίκτες...

Δεν θέλει μόνο ποιοτικούς θέλει και υγιείς παίκτες...

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την ανάγκη οι παίκτες, που θα έρθουν στην ομάδα να μην έχουν ευπάθεια στους τραυματισμούς και αναφέρει ότι το περσινό πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα.

Δεν θέλει μόνο ποιοτικούς θέλει και υγιείς παίκτες...

Ο Παναθηναϊκός την χρονιά, που τελείωσε «πλήρωσε» αγωνιστικά πολύ τις επιλογές, που έγιναν το προηγούμενο καλοκαίρι. Όχι τόσο για την αγωνιστική αξία των παικτών, που ήρθαν, όσο για τα θέματα των τραυματισμών, που είχαν. Κορυφαίο παράδειγμα ο Εσιέν. Ηρθε τραυματίας, προετοιμασία δεν έκανε, αναγκάστηκε και έκανε εγχείρηση, έπαιξε κάποια παιχνίδια , αλλά ο τραυματισμός του δεν τον άφησε να βοηθήσει και έτσι η πιο ακριβή μεταγραφή της ομάδας δεν έδωσε το παραμικρό. Και ο Τελάντερ, παρότι όσο έπαιξε έδειξε ότι είναι πολύ καλός παίκτης έβγαλε προβλήματα και κυρίως στο σημείο, που είχε κάνει επέμβαση και έκανε άλλη μία φέτος το καλοκαίρι στο πέλμα. Αυτός ήταν και ο λόγος, που δεν μπόρεσε να παίξει σε περισσότερα ματς. Προβλήματα έβγαλε και η άλλη ακριβή μεταγραφή του Παναθηναϊκού. Ο Σάντσεθ ήρθε για να γίνει ο ηγέτης της άμυνας, αλλά δεν έγινε ποτέ. Και δεν φταίει μόνο το γεγονός, ότι έσπασε το χέρι του τον χειμώνα στο ματς με τα Γιάννενα. Στην αρχή της σεζόν –και από την προετοιμασία κιόλας- έβγαλε μυϊκούς τραυματισμούς με αποτέλεσμα σε αρκετά ματς να μην είναι σε θέση να παίξει. Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, από τις δύο πιο ακριβές μεταγραφές του δεν πήρε τίποτα λόγω τραυματισμών και από τον ελπιδοφόρο παίκτη, που απέκτησε, δεν πήρε αυτά που ήθελε λόγω ευπάθειας τραυματισμών. Θέματα με μυικούς τραυματισμούς είχε και ο Βέμερ μετά το κάταγμα στην μύτη που είχε υποστεί το καλοκαίρι...

Για αυτό και αφού... έπαθαν πέρυσι το καλοκαίρι πιστεύω, ότι έμαθαν στον Παναθηναϊκό. Και φέτος αυτοί, που θα έρθουν θα πρέπει να μην έχουν θέματα τραυματισμών, η κάποια ευπάθεια. Είναι καλύτερα να πάρεις έναν λιγότερο ποιοτικά παίκτη και να είναι υγιέστατος, από το να πάρεις κάποιον, που μπορεί να κάνει την διαφορά, αλλά να είναι συνέχεια στα ιατρεία και στα φυσιοθεραπευτήρια. Οσο σημαντικό είναι οι παίκτες, που θα έρθουν να είναι καλύτεροι από αυτούς, που έχει το ρόστερ της ομάδας, άλλο τόσο σημαντικό είναι οι παίκτες, που θα έρθουν να είναι «καθαροί» τα τελευταία χρόνια από τραυματισμούς. Είπαμε αυτό το καλοκαίρι είναι κρίσιμο για όλους στην ομάδα και για την ομάδα. Δεν χωράνε λάθη  και το να έρθουν υγιείς παίκτες πρέπει να είναι μία προϋπόθεση. Και από τις περιπτώσεις Ιμπάρμπο, Γουακάσο βλέπω, ότι μέχρι τώρα οι βασικοί στόχοι  δεν έχουν θέματα τραυματισμών και αυτό είναι σημαντικό. 

Best of internet