Ο Γουίλσιρ εξέθεσε τον Χότζον... βάσει λογικής

Κώστας Ζάλιαρης
Ο Γουίλσιρ εξέθεσε τον Χότζον... βάσει λογικής

bet365

Ο Ντάνι Ντρινκγουότερ θα αισθάνεται ηθική δικαίωση πίνοντας ένα ποτό σε κάποια παραλία την επομένη της ισοπαλίας της Αγγλίας με τη Σλοβακία (0-0). Ο Ρόι Χότζον θα προστατεύσει τον Τζακ Γουίλσιρ, αλλά οι σκέψεις περί λανθασμένης επιλογής θα τον συνοδεύουν...

Ο νεαρός χαφ της Άρσεναλ... άντεξε 56 λεπτά στο τελευταίο παιχνίδι των «τριών λιονταριών» για τον Β' όμιλο του Euro 2016.

Το βράδυ της Δευτέρας στο «Ζοφρουά Γκισάρ» του Σεντ Ετιέν, πραγματοποίησε την πρώτη του παρουσία στο αρχικό σχήμα της Αγγλίας, στο must-win παιχνίδι για την κατάκτηση της κορυφής του γκρουπ όπου συμμετείχε το σύνολο του Χότζον, αλλά κάθε άλλο παρά δικαίωσε τον ομοσπονδιακό προπονητή για την επιλογή του.

Όχι μόνο για την απόφαση που πήρε ν' αποτελέσει ο Γουίλσιρ μια από τις έξι αλλαγές στην 11άδα, συγκριτικά με τα ματς απέναντι σε Ρωσία και Ουαλία, αλλά γενικότερα για την επιλογή να τον συμπεριλάβει στην 23άδα που έχει ταξιδέψει στη Γαλλία για το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Και μπορεί να έχει κάθε δικαίωμα ο Άγγλος οπαδός και ο φίλαθλος γενικότερα να χαρακτηρίσει πρώιμο οποιοδήποτε συμπέρασμα και ασφαλώς να αξίζει την προστασία και την υπεράσπιση από την κριτική ο Γουίλσιρ, όμως, όσο καλό κι αν έκανε στον ίδιο από ψυχολογικής άποψης η κλήση του στην αποστολή της Αγγλίας για το φετινό Euro, άλλο τόσο κακό μάλλον κάνει σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά και στον ίδιο τον Ρόι Χότζον.

Γιατί από την πρώτη στιγμή φάνηκε σαν εμμονή η απόφαση να κλείσει μια θέση ο νεαρός χαφ στην πτήση των «τριών λιονταριών» για τη διοργανώτρια χώρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κι ας πρόλαβε να συμπληρώσει ελάχιστα αγωνιστικά λεπτά στην Πρέμιερ Λιγκ της σεζόν 2015-2016. Έχοντας μείνει εκτός δράσης σε ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο, λόγω του σοβαρού προβλήματος τραυματισμού που είχε αποκομίσει το καλοκαίρι του 2015 και το οποίο... τράβηξε τελικά για πολύ καιρό, ο Γουίλσιρ, δεν ήταν έτοιμος για κάτι τέτοιο. Ναι μεν θεωρείται από τους πιο έμπειρους για την ηλικία του (είναι κάτι άλλωστε στο οποίο στάθηκε και ο Χότζον μιλώντας για τις επιλογές του στην κάμερα, λίγα λεπτά πριν από την πρώτη σέντρα στην αναμέτρηση με τη Σλοβακία), όμως, έχει να παίξει σε ολόκληρο 90λεπτο στην Πρέμιερ Λιγκ από τον Σεπτέμβρη του 2014.

Κάνοντας... συνήθεια την απουσία και την αντιμετώπιση συχνών προβλημάτων, είτε επρόκειτο για τραυματισμούς που τον κρατούσαν εκτός 10 μέρες, είτε για πολλούς μήνες, ο διεθνής μέσος δεν μπορεί ν' αποτελέσει αυτή τη στιγμή επιλογή εμπιστοσύνης και να περιμένει κανείς ουσιαστική συμβολή στο παιχνίδι της ομάδας και δη της Αγγλίας. Και φυσικά σε αυτό το επίπεδο.

Καλή η στήριξη, καλό το μήνυμα του Χότζον που με την κλήση του Γουίλσιρ του είπε ξεκάθαρα πως «όσο είμαι εγώ στην εθνική ομάδα θα είσαι παρών», καλή η επιχείρηση να έχει αντίκτυπο στην αυτοπεποίθηση του παίκτη η συμμετοχή στο Euro 2016, όμως άξιζαν όλα αυτά 56 λεπτά μηδαμινής βοήθειας προς τα «τρία λιοντάρια» στο ματς με τους Σλοβάκους;

Με 8 λανθασμένες μεταβιβάσεις, μόλις 1 κερδισμένο μαρκάρισμα, καμία ευκαιρία να έχει δημιουργηθεί από δική του ενέργεια, καμία παρέμβαση σε αντίπαλο και κανένα σουτ, ο «κανονιέρης» αποχώρησε έπειτα από 10 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, έδωσε τη θέση του στον Γουέιν Ρούνεϊ και η μεσαία γραμμή της Αγγλίας έμοιαζε ξαφνικά πιο δυνατή και πιο γρήγορη. Σαν να ήταν... σπατάλη τα πρώτα 56' και να έδωσε άλλη πνοή (προφανώς και δεν συγκρίνονται τα όσα μπορεί να δώσει ο ετοιμοπόλεμος αρχηγός σε σχέση με την προσπάθεια που έκανε ο Γουίλσιρ) στο επιθετικό παιχνίδι της εθνικής ομάδας.

Και μπορεί ο Χότζον να συνεχίζει να τον υπερασπίζεται και να πράττει πολύ σωστά αυτή τη στιγμή, όμως, σε μια τέτοια διοργάνωση, σε ένα τέτοιο επίπεδο, σε μια τέτοια νύχτα, με τέτοια ανάγκη για το θετικό αποτέλεσμα (ακόμα κι αν η πρόκριση δεν θα χανόταν λογικά), ο Ντρινκγουότερ έπρεπε να είναι εκεί. Έτσι αποδείχθηκε.

Αντ' αυτού, όπως φανερώνουν οι φωτογραφίες του άσου της Λέστερ στα social media, απολαμβάνει τις διακοπές του και ξεκουράζεται από την έντονη σεζόν που είχε με τις «αλεπούδες». Και πίνει τα ποτά του, όντας Πρωταθλητής Αγγλίας και ηθικά δικαιωμένος...

 

EURO Τελευταία Νέα