Ουκρανία – Πολωνία: Μίλικ... ο μοναδικός σκόρερ!

Gazzetta team
Ουκρανία – Πολωνία: Μίλικ... ο μοναδικός σκόρερ!

bet365

Αγκαλιά με την πρόκριση στη φάση των «16» του ΕURO είναι η Πολωνία, ενώ θα αντιμετωπίσει στην Μασσαλία την... γεμάτη γκρίνια από τον αποκλεισμό, Ουκρανία.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΠΟΛΩΝΙΑ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 529
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ: 3.75 – 3.20 – 1.80
ΩΡΑ/TV: 19:00/ΕΡΤ 2
ΓΗΠΕΔΟ: ΒΕΛΟΝΤΡΟΜ (67.000), ΜΑΣΣΑΛΙΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σβέιν Οντβαρ Μόεν (Νορβηγία)

ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Επτά φορές έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν οι δύο εθνικές ομάδες και η παράδοση είναι υπέρ της Ουκρανίας (3-2-2). Στα δύο πιο πρόσφατα, αμφότερα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία το 2014, οι Ουκρανοί έφτασαν στη νίκη.

*Σε περίπτωση που Πολωνία και Γερμανία ισοβαθμήσουν στην κορυφή του ομίλου, τότε πρώτο κριτήριο είναι η μεταξύ τους αναμέτρηση (0-0), δεύτερο η διαφορά των γκολ και εν συνεχεία η καλύτερη επίθεση.

Η Ουκρανία έγινε η πρώτη χρονικά ομάδα που αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων, αφού η ήττα από τη Βόρειο Ιρλανδία (2-0) τέλειωσε πρόωρα τα όνειρα των παικτών του Φομένκο για κάτι θετικό στη διοργάνωση. Γκρίνια και μουρμούρα στους Ουκρανούς που δεν μπορούν να συνέλθουν από την απρόσμενη ήττα της δεύτερης αγωνιστικής.

Το παιχνίδι με την Πολωνία, που κλείνει τις υποχρεώσεις της ομάδας στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, με τα πρώτα δημοσιεύματα στην Ουκρανία να φέρουν ότι ο έμπειρος ομοσπονδιακός τεχνικός θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο μετά το τέλος της αναμέτρησης.

«Ντρέπομαι να επιστρέψω στη χώρα», «Πρέπει να παίξουμε για την τιμή μας», ήταν τα λόγια των Αντρέι Γιαρμολένκο και Ρούσλαν Ρόταν λίγες ώρες μετά την καταδικαστική ήττα από τους Βρετανούς. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν θα προβεί σε αλλαγές, ενώ θα παρουσιάσει την ομάδα του με το πλάνο των πρώτων αγώνων.

To Eυρωπαϊκό το ζεις καλύτερα σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ

Αγκαλιά με την πρόκριση στη φάση των «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι η Πολωνία μετά και το ισόπαλο αποτέλεσμα (0-0) κόντρα στην Γερμανία τη δεύτερη αγωνιστική, σε ένα παιχνίδι που οι φάσεις μετρήθηκαν στα... δάχτυλα του ενός χεριού!

Ικανοποιημένος από την παρουσία των παικτών του στον όμιλο είναι ο Ναβάλκα, αφού με τους τέσσερις βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει πρέπει να συμβούν πράγματα και θαύματα για να χαθεί η πρόκριση. «Βγάλαμε καρδιά και τσαμπουκά», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Πέντε παίκτες βρίσκονται στο όριο καρτών για τους Πολωνούς. Πρόκειται για τους σημαντικούς Πίστσεκ, Γκροσίτσκι, Μαζίνσκι, Κάπουτσκα και Πέσκο. Ο Ναβάλκα αναμένεται να προστατέψει τους τρεις πρώτους.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Ουκρανία (4-2-3-1): Πιάτοβ – Φεντέτσκι, Χατσερίντι, Ρακίτσκι, Σεβτσούκ – Στεπανένκο, Σιντόρτσουκ – Γιαρμολένκο, Γκαρμάς, Κονοπλιάνκα – Ζοζούλια

Πολωνία (4-4-1-1): Φαμπιάνσκι - Τσιόνεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Γιέντρετζικ – Μπλαστσικόφσκι, Κριχόβιακ, Ζιελίνσκι, Καπούστκα – Μίλικ – Λεβαντόφσκι

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Διαφορετικό το κλίμα στα δύο στρατόπεδα. Η Πολωνία προέρχεται από θετικές εμφανίσεις και πλέον βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρόκριση, ενώ στον αντίποδα η Ουκρανία μετά την απρόσμενη ήττα της δεύτερης αγωνιστικής αποχαιρέτησε το Euro. Γκρίνια και μουρμούρα στο συγκρότημα του Φομένκο, ενώ δεν αποκλείεται να είναι το τελευταίο ματς του έμπειρου τεχνικού στον πάγκο. Η Πολωνία δε θα... σκοτωθεί για τη νίκη, αφού γνωρίζει πως με το βαθμό της ισοπαλίας «σφραγίζει» την πρόκριση στην επόμενη φάση. Θα κάνουμε στροφή στα γκολ και το εύρος τερμάτων 2-3 που βρίσκεται σε απόδοση 1.70 στον ΟΠΑΠ. Ο Αρκάντιους Μίλικ είναι από τους παίκτες που ξεχώρισαν στα δύο πρώτα ματς, ενώ είναι ο μοναδικός μέχρι στιγμής σκόρερ των Πολωνών στον θεσμό. Πατάει περιοχή, παίρνει πρωτοβουλίες και μπορεί να γίνει απειλητικός σε ένα ακόμη παιχνίδι. Σε απόδοση 5.00 στον ΟΠΑΠ να ανοίξει το σκορ.

 

EURO Τελευταία Νέα