Τα ρέστα τους Τουρκία και Τσεχία

Gazzetta team
Τα ρέστα τους Τουρκία και Τσεχία

bet365

Στοιχηματικά, το παιχνίδι που με ενδιαφέρει περισσότερο από το φινάλε του 4ου ομίλου, είναι το Τσεχία - Τουρκία. Οπως έχουν έρθει τα πράγματα, δύο από τις ομάδες που έως τώρα έχουν αφήσει από μέτριες έως κακές εντυπώσεις στη διοργάνωση, παίζουν μεταξύ τους «τελικό» με στόχο την πρόκριση στους «16».

Γράφει ο Βασίλης Μπανιάς

Για την Τσεχία τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα, αφού με νίκη περνάει σίγουρα έχοντας και κάποιες πιθανότητες ακόμα για τη δεύτερη θέση. Η Τουρκία χρειάζεται νίκη με διαφορά τουλάχιστον δύο τερμάτων, για να βάλει σίγουρα από κάτω της την Αλβανία και να ελπίζει ότι θα ξεπεράσει ακόμα έναν τρίτο από τους ομίλους που δεν έχουν ολοκληρωθεί. Αν μάλιστα νωρίτερα, η Βόρειος Ιρλανδία έχει υποστεί βαριά ήττα από τους Γερμανούς, οι Τούρκοι θα έχουν την ευκαιρία να «καθαρίσουν» από απόψε.

Για την αγορά, ευδιάκριτο φαβορί της αναμέτρησης είναι οι Τσέχοι, κυρίως λόγω των ρεαλιστικότερων πιθανοτήτων τους αλλά και του πραγματικά κακού κλίματος στο αντίπαλο στρατόπεδο. Διαπίστωνω κι εγώ πόσο κακή ήταν η Τουρκία στα δύο παιχνίδια που έδωσε, αλλά και η ομάδα του Βρμπα, πέρα από ένα αίσθημα αυτοσυντήρησης, δεν θεωρώ ότι έχει δείξει κάτι έως τώρα. Επιπλέον, τώρα είναι αυτή το φαβορί της αναμέτρησης, θα έχει το περισσότερο άγχος και αμφιβάλλω πολύ ότι η ομάδα που είδαμε τις δύο πρώτες αγωνιστικές, είναι σε θέση να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.

To Eυρωπαϊκό το ζεις καλύτερα σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ

Τα επιχειρήματα για να μην στηρίξει κανείς την Τουρκία είναι ακόμα περισσότερα. Παρά το ατομικό της ταλέντο, η εικόνα της στο γήπεδο και στα δύο παιχνίδια που έδωσε, ήταν απογοητευτική. Πιθανότατα έχει τη χειρότερη αμυντική λειτουργία στο τουρνουά αλλά και επιθετικά δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Ο Τερίμ κατηγορεί τους παίκτες, οι παίκτες μιλούν για χρωστούμενα πριμ, ο κόσμος αποδοκιμάζει, ο τύπος «κράζει». Κλασική υπεραντίδραση των κυκλοθυμικών γειτόνων μας, που όμως δείχνουν διατεθειμένοι να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους και με ένα καλό ξεκίνημα στο αποψινό ματς, μπορούμε ξαφνικά να τους δούμε να «τρώνε σίδερα» στο γήπεδο.

Για μένα μακράν το καλύτερο σημείο της ημέρας είναι το συγκεκριμένο over. Φουλ επίθεση, με στόχο να πετύχει τη μεγαλύτερη δυνατή νίκη θα παίξει η Τουρκία, που θα παραταχθεί με ριζικά αλλαγμένη ενδεκάδα. Μόνο για τη νίκη θα παραταχθεί και η Τσεχία που γνωρίζει ότι ο αντίπαλός της θα προσπαθήσει να σκοράρει πολλά τέρματα και που σύμφωνα με δηλώσεις του προπονητή της, πρωταρχικός στόχος της θα είναι να εκμεταλλευτεί τα αμυντικά κενά της αντιπάλου της. Με τον ΟΠΑΠ να προσφέρει το under στο 1.50 και το over στο 2.05, νομίζω ότι προκύπτει σημαντική αξία στο σενάριο των πολλών γκολ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα