Η βρετανική ... παρέα και οι διώκτες

Κώστας Ζάλιαρης
Η βρετανική ... παρέα και οι διώκτες

bet365

Παιχνίδια ... must win για όλους είναι τα δύο του Β' γκρουπ που διεξάγονται απόψε το βράδυ (22:00 ώρα Ελλάδας), με την Αγγλία να κοντράρεται με τους Σλοβάκους και τους Ουαλούς με τους Ρώσους.

Στην Τουλούζη και το Σεντ Ετιέν κρίνεται η συνέχεια της πορείας των ομάδων του Β' ομίλου στη φετινή διοργάνωση της Γαλλίας.

Η Αγγλία, έπειτα από την αγχωτική νίκη στο βρετανικό ντέρμπι απέναντι στην Ουαλία, είναι η πρωτοπόρος του γκρουπ και ορίζει την τύχη της για την πρόκριση στην επόμενη φάση, αντιμετωπίζοντας απόψε τη Σλοβακία, η οποία επίσης θα κυνηγήσει με ... λύσσα ένα από τα «εισιτήρια» για τη φάση των «16», αφού βρίσκεται στο -1, έχοντας τρεις βαθμούς από τη νίκη επί της Ρωσίας.

Ο Ρόι Χότζον ετοιμάζει αλλαγές στην 11άδα σε σχέση με τα δύο πρώτα ματς όπου τοποθέτησε ακριβώς τα ίδια πρόσωπα κι ευελπιστεί να του βγει η απόφαση να βάλει από την αρχή στην αναμέτρηση τους Βάρντι και Στάριτζ για να βοηθήσουν με τα γκολ τους, όπως το έκαναν και στο ντέρμπι με την Ουαλία, από τη στιγμή της εισόδου τους στο παιχνίδι.

Ο Γιαν Κόζακ, το ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς με τα «τρία λιοντάρια» και υποστήριξε πως αν η ομάδα του θέλει να ελπίζει σε κάτι και να μην αποχωρήσει από τη Γαλλία τις επόμενες μέρες, θα πρέπει να πάρει κάτι θετικό, είτε αυτό είναι ένας, είτε τρεις βαθμοί...

Πιθανές ενδεκάδες:

Σλοβακία: Κόζατσικ, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Χούμποτσαν, Πετσόφσκι, Κούτσκα, Μακ, Χάμσικ, Βάις, Νέμετς

Αγγλία: Χαρτ, Γουόκερ, Σμόλινγκ, Κέιχιλ, Ρόους, Ντάιερ, Γουίλσιρ, Ρούνεϊ, Λαλάνα, Βάρντι, Στάριτζ

Στο άλλο ματς του ομίλου, οι Ουαλοί που ξεκίνησαν εξαιρετικά στη διοργάνωση με νίκη, προηγήθηκαν στο ντέρμπι με την Αγγλία αλλά απέτυχαν να δώσουν συνέχεια, βλέποντας τους παίκτες του Χότζον να κάνουν την ανατροπή, κοντράρονται με τους Ρώσους.

Οι τελευταίοι ξέρουν ότι χρειάζονται μονάχα τη νίκη για να μπορέσουν να βρεθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, λόγω και της τελευταίας θέσης στον ζόρικο όμιλο.

«Είμαστε στα μισά ενός ωραίου και δύσκολου ταξιδιού» ήταν τα λόγια του Κρις Κόουλμαν που έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από τις προσπάθειες των παικτών του μέχρι στιγμής, αν και είχε τονίσει πως δεν έχει αισθανθεί μεγαλύτερη απογοήτευση, όπως αυτή που του προκλήθηκε στο φινάλε του παιχνιδιού με την Αγγλία, βλέποντας τον Στάριτζ να σκοράρει και να ολοκληρώνει την ανατροπή.

Οι Σατόφ και Λοντίγκιν είναι αμφίβολοι για τους Ρώσους, με προβλήματα σε προσαγωγούς και μέση αντίστοιχα, ο Στσένικοφ χάνει το επόμενο ματς αν πάρει κίτρινη κάρτα, όπως και ο Ντέιβις από πλευράς Ουαλών.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ρωσία: Ακινφέεφ, Σμόλινκοφ, Β.Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Στσένικοφ, Γκλουσάκοφ, Γκολόβιν, Μαμάεφ, Κοκόριν, Τζιούμπα, Σμόλοφ

Ουαλία: Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τσέστερ, Α. Γουίλιαμς, Ντέιβις, Τέιλορ, Άλεν, Λέντλεϊ, Τζ.Γουίλιαμς, Ράμσεϊ, Μπέιλ

 

EURO Τελευταία Νέα