Ρουμανία – Αλβανία: Τελευταία ζαριά

Gazzetta team
Ρουμανία – Αλβανία: Τελευταία ζαριά

bet365

Ρουμανία και Αλβανία τίθενται αντιμέτωπες για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του πρώτου ομίλου με μόνο στόχο το τρίποντο που μπορεί να τους φέρει σε τροχιά πρόκρισης.
ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 525
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ: 1.95 – 3.15 – 3.30
ΩΡΑ/ TV: 22:00/ ΕΡΤ 2
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΛΥΜΠΙΚ ΛΥΩΝΕ ΠΑΡΚ (59.186), ΛΥΩΝ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Αυτή πρόκειται να είναι η 17η φορά που τίθενται αντιμέτωπες. Συντριπτικά υπέρ των Ρουμάνων η παράδοση με ρεκόρ 11-3-2 (41-9 τα γκολ). Πιο πρόσφατη συνάντησή τους σε φιλικό το 2014 (νίκη 1-0 για τη Ρουμανία). Προηγουμένως, στα προκριματικά του EURO 2012 και τα δυο παιχνίδια είχαν σκορ 1-1. Οι μοναδικές νίκες μάλιστα των Αλβανών χρονολογούνται το μακρινό 1946 και 1948.
Μετά το δίκαιο 1-1 με την Ελβετία της περασμένης αγωνιστικής η Ρουμανία καλείται να τα δώσει όλα στο ματς με την Αλβανία. Υπό προϋποθέσεις υπάρχουν πιθανότητες να τερματίσει δεύτερη στον όμιλο. Θα το πετύχει σε περίπτωση που επικρατήσει η Γαλλία στο παιχνίδι με την Ελβετία και η ίδια αποκτήσει καλύτερη διαφορά τερμάτων από το σύνολο του Πέτκοβιτς. Το αποψινό παιχνίδι είναι το εκατοστό για τον Ανχελ Ιορντανέσκου στον πάγκο της, είτε ως πρώτος προπονητής, είτε ως βοηθός. Ανασταλτικά, η ομάδα του πήρε καλό βαθμό, ωστόσο παραμένει εξίσου αληθές πως επιθετικά δεν έβγαλε… μάτια.
Παρά τις αλλαγές που έκανε ο Ιορντανέσκου στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής η λύση ήρθε εκ νέου από την άσπρη βούλα, με τον Στάντσου να ανοίγει το σκορ στο 18’. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ελβετοί μπήκαν πιο αποφασισμένοι και στο 57’ ήρθε η ισορροπία. Από εκεί και πέρα ναι μεν οι ομάδες το πάλεψαν για τη νίκη, αλλά η μεγάλη φάση απουσίασε.
Ο πολύπειρος τεχνικός έμεινε ευχαριστημένος από την εικόνα των παικτών του στο α’ μέρος, αλλά παραδέχτηκε πως μετά την ανάπαυλα η εμφάνιση ήταν μέτρια. Ως δικαιολογία χρησιμοποίησε τις δυο αναγκαστικές αλλαγές των Πιντίλι (αμυντικός μέσος) και Ρατς (αριστερό μπακ). Πιστός θα παραμείνει και σήμερα στο 4-2-3-1, αλλά οι τραυματισμοί των δυο προαναφερθέντων αποδείχθηκαν πιο σοβαροί και δύσκολα θα αγωνιστούν.
Το πάθημα της πρώτης αγωνιστικής έγινε μάθημα για την Αλβανία. Ο Ντε Μπιάζι στο ματς με τη Γαλλία (ήττα 2-0) προσέγγισε συντηρητικά και «σφιχτά» το παιχνίδι, συνταγή απολύτως επιτυχημένη στα προκριματικά. Το πάλεψαν οι παίκτες του στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, χωρίς βέβαια να προκαλέσουν… ντελίριο ενθουσιασμό με το επιθετικό παιχνίδι τους. Καλύτερη ευκαιρία τους ένα δοκάρι στο δεύτερο μέρος, με τον κίπερ των «τρικολόρ» να μην καρδιοχτυπά ιδιαίτερα στο υπόλοιπο του αγώνα. Σπουδαία η εμφάνιση του μπακ της Νάπολι, Χισάι, ενώ η απουσία του τιμωρημένου αρχηγού Λορίκ Τσάνα, δεν έγινε τόσο αισθητή στα μετόπισθεν όσο αναμενόταν. Με το πειθαρχημένο παιχνίδι τους, οι Αλβανοί έμειναν μέσα στο ματς μέχρι τα τελευταία λεπτά και φαινόταν πως διαθέτουν τα εχέγγυα να κρατήσουν το «Χ». Όλα αυτά μέχρι το 89ο λεπτό, όταν μια στιγμιαία αδράνεια στο κέντρο άμυνας, άφησε τον Γκριεζμάν μόνο ξεμαρκάριστο στην καρδιά της περιοχής. Το 1-0 ήταν γεγονός, ουσιαστικά ρίχνοντας στο καναβάτσο την Αλβανία, ενώ η απογοήτευση έφερε και το 2-0 στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.
«Είναι αμαρτία» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Ιταλού εκλέκτορα, ο οποίος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ζήτησε το τέλειο παιχνίδι από τους παίκτες του. «Το σπουδαιότερο ματς της καριέρας μας» χαρακτήρισε το αποψινό ο τερματοφύλακας Μπερίσα.
Εξέτισε ο εμβληματικός αρχηγός Λορίκ Τσάνα. Τιμωρημένος ο μέσος Κούκελι, πρόβλημα τραυματισμού προέκυψε για τον αμυντικό Αλίγι που προοριζόταν για βασικός. Τη θέση του Κούκελι στη μεσαία γραμμή δεν αποκλείεται να πάρει ο γνώριμός μας από τον ΠΑΟΚ Εργκίς Κάτσε, όπως έγινε και στο ματς της πρεμιέρας, καθώς ο πρώτος μετακινήθηκε σε θέση στόπερ μετά την αποβολή του Τσάνα.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Ρουμανία (4-2-3-1): Ταταρουσάνου – Σαπουνάρου, Κίρικες, Γκριγκόρε, Φίλιπ – Χομπαν, Πρεπελίτσα – Πόπα, Στάνκου, Στάντσου – Αντόνε
Αλβανία (4-5-1): Μπερίσα- Χισάι, Τσάνα, Μαβράι, Αγκόλι - Λίλα, Αμπράσι, Κάτσε, Μεμούσαϊ, Λενιάνι– Σαντίκου
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Do or die αναμέτρηση και για τις δυο ομάδες, καθώς ο νικητής θα διατηρεί ελπίδες πρόκρισης τουλάχιστον ως μια από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων. Λογικά σε καλύτερη θέση οι Ρουμάνοι που τουλάχιστον έδειξαν κάποιες επιθετικές αρετές στο παιχνίδι τους. Η δημιουργία φάσεων πάντως δεν συνιστά το δυνατό σημείο καμίας εκ των δύο. Τουναντίον θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς και με αυτό ως δεδομένο περιμένουμε ένα κλειστό πρώτο μέρος, όπως συνέβη και στα περισσότερα παιχνίδια τους εσχάτως. Ικανοποιητικό κρίνεται το 1.90 για το ειδικό στοίχημα να σημειωθούν περισσότερα γκολ στο β’ ημίχρονο, καθώς, προϊόντος του χρόνου, περιμένουμε από τις δύο ομάδες να ανοίξουν το τέμπο, αναζητώντας ένα γκολ - πρόκρισης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα