Τελευταίο χαρτί για Ρουμάνους και Αλβανούς

Κώστας Ζάλιαρης
Τελευταίο χαρτί για Ρουμάνους και Αλβανούς

bet365

Ευκαιρία... μιας ολόκληρης γενιάς χαρακτήρισε το σημερινό ματς ο Ιορντανέσκου για τους Ρουμάνους, «make or break» κατάσταση για τους Αλβανούς. Για την πρωτιά του Α' ομίλου το ματς Ελβετίας – Γαλλίας.

Η φάση των ομίλων για το Α' γκρουπ ολοκληρώνεται απόψε, με τα δύο παιχνίδια να διεξάγονται την ίδια ώρα (22:00 Ελλάδας).

Η οικοδέσποινα, Γαλλία, έχει προκριθεί στην επόμενη φάση έπειτα από το 2x2 στα πρώτα ματς απέναντι σε Αλβανία και Ρουμανία, με τα γκολ να έρχονται με αρκετό άγχος στο φινάλε, αλλά να κάνουν... σωστά τη δουλειά τους και ν' αποφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα της παρουσίας στους «16».

Οι Ελβετοί, με 4 βαθμούς, θέλουν να κυνηγήσουν την πρωτιά του ομίλου, αλλά ξέρουν πως κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο, με τον Ντεσάν να έχει τονίσει πως οι «τρικολόρ» κάθε άλλο παρά αδιάφοροι και διαφοροποιημένοι θα εμφανιστούν στο αποψινό ματς στη Λιόν.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ελβετία: Σόμερ, Λιχστάινερ, Σαρ, Τζουρού, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Τζεμαλί, Τσάκα, Σακίρι, Σεφέροβιτς, Μεχμέντι

Γαλλία: Γιορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά/Ντινιέ, Πογκμπά, Καμπάιγ, Ματουϊντί/Σισοκό, Γκριεζμάν, Ζινιάκ, Παγιέ

Το... ζουμί είναι στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, όπου η Ρουμανία αντιμετωπίζει την Αλβανία, με τις δύο ομάδες να έχουν ακόμα κάποιες πιθανότητες πρόκρισης, μέσω της τρίτης θέσης...

Ο Άνχελ Ιορντανέσκου θα συμπληρώσει 100 παιχνίδια στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Ρουμανίας, ήταν ως πρώτος κόουτς, είτε ως βοηθός, όμως, αυτό που τον απασχολεί είναι ο τρόπος που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πάρει τη νίκη που θα κάνει ιδιαίτερα πιθανό το ενδεχόμενο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του τουρνουά.

Από την πλευρά τους, οι Αλβανοί ξέρουν ότι έχουν μια τεράστια ευκαιρία μπροστά τους και ένα ματς από τα λεγόμενα «ο θάνατός σου, η ζωή μου», διατηρώντας κάποιες ελάχιστες, αλλά υπαρκτές ελπίδες. Ο Ντε Μπιάσι στάθηκε στα μικρά λάθη που κοστίζουν και που φανερώνουν την απειρία των παικτών του σε δύσκολες καταστάσεις, ενώ, ξεκαθάρισε στους ποδοσφαιριστές του πως αν θέλουν να πετύχουν κάτι ή έστω να κυνηγήσουν ένα τρελό σενάριο, θα πρέπει τις στιγμές που τους παρουσιάζεται η στιγμή για το γκολ, να σκέφτονται καθαρά για να τις εκμεταλλευτούν κι έπειτα να ... ελπίσουν σε κάτι καλό.

Αμφίβολοι για τους Ρουμάνους οι Πιντίλι, Ρατς και Φιλίπ, όλοι με μυϊκά προβλήματα, εκτός ο Κουκέλι, ενοχλήσεις στη γάμπα έχει ο Μεμουσάι για την Αλβανία.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ρουμανία: Ταταρουσάνου, Σαπουνάρου, Κίρικες, Γκριγκόρε, Ρατς, Πρεπελίτα, Χόμπαν, Τόρζε, Στάνσιου, Τσάντσου, Αλίμπετς

Αλβανία: Μπερίσα, Χισάι, Τσάνα, Μαβράι, Αγκόλι, Λίλα, Τσάκα, Κάτσε, Αμπράσι, Λενγιάνι, Σαντίκου

 

EURO Τελευταία Νέα