Με άνεση στα ημιτελικά η Αργεντινή, γράφει ιστορία ο Μέσι! (vid)

Gazzetta team
Με άνεση στα ημιτελικά η Αργεντινή, γράφει ιστορία ο Μέσι! (vid)

bet365

Mε τον Μέσι να φτάνει τα 54 τέρματα και να «πιάνει» τον Μπατιστούτα στην κορυφή της σχετικής λίστας, η Αργεντινή επικράτησε άνετα με 4-1 της Βενεζουέλας και εξασφάλισε την παρουσία της στα ημιτελικά του Copa America, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις ΗΠΑ. 2 γκολ ο Ιγκουαΐν για την «αλμπιστελέστε».

Δίχως να αφήσει κανένα περιθώριο για αμφισβήτηση, η Αργεντινή επιβεβαίωσε τον τίτλο του απόλυτου φαβορί και με συνοπτικές διαδικασίες «καθάρισε» με 4-1 τη Βενεζουέλα και πλέον σκέφτεται ήδη τον ημιτελικό απέναντι στις ΗΠΑ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την «αλμπισελέστε», με τον Ιγκουαΐν να εκτελεί σε πρώτο χρόνο, έπειτα από καταπληκτική μπαλιά του Μέσι, νικώντας στο 8' τον Χερνάντες για το 1-0.

O «El Pipita» «χτύπησε» ξανά στο 28', εκμεταλλευόμενος την τραγική συνεννόηση στην άμυνα της Βενεζουέλας πετυχαίνοντας με εύκολο τρόπο το δεύτερο τέρμα του στο ματς, με τo συγκρότημα του Ντουνταμέλ να αναλαμβάνει στη συνέχεια την πρωτοβουλία των κινήσεων χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Ροντόν.

Ο Ζόσεφ Μαρτίνες έδωσε τη δυνατότητα στη Βενεζουέλα να επιστρέψει στο ματς πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου κερδίζοντας πέναλτι σε ανατροπή του από τον Ρομέρο, όμως η εκτέλεση αλά... πανένκα από τον Σέιγιας ήταν απογοητευτική.

Στο δεύτερο μέρος, η Αργεντινή δεν κατέβασε ταχύτητα παρά το υπέρ της προβάδισμα και κατάφερε να σημειώσει ακόμα δύο τέρματα. Αρχικά ο Μέσι στο 60' πρόσθεσε με προσπάθεια μέσα από την περιοχή το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς, με τον Ροντόν να απαντά με κεφαλιά για τη Βενεζουέλα στο 70', μειώνοντας σε 3-1. Λίγα όμως δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, ο Λαμέλα θα διαμορφώσει το τελικό 4-1 με δεξί σουτ, με τον Χερνάντες να φέρει ωστόσο μεγάλη ευθύνη.

Έτσι, το συγκρότημα του Τάτα Μαρτίνο θα συναντήσει τις ΗΠΑ τα ξημερώματα της Τετάρτης (22/6) με φόντο τη θέση για το μεγάλο τελικό του «επετειακού» Copa America.

Ιστορικό βράδυ για τον Λιονέλ Μέσι που έφτασε τα 54 γκολ με την «αλμπισελέστε» και πλέον «έπιασε» τον Γκάμπριελ Μπατιστούτα την κορυφής της σχετικής λίστας, ενώ με τις δύο του ασίστ στο ματς έφτασε τις 8 συνολικά στην καριέρα του στη διοργάνωση και φιγουράρει στη πρώτη θέση όλων των εποχών.

 

Τελευταία Νέα