ΠΑΟΚ: Από τον Τούντορ στον Ίβιτς. Ένα χρόνο μετά…

ΠΑΟΚ: Από τον Τούντορ στον Ίβιτς. Ένα χρόνο μετά…

ΠΑΟΚ: Από τον Τούντορ στον Ίβιτς. Ένα χρόνο μετά…

bet365

Πέρσι τέτοιες ημέρες ο ΠΑΟΚ ανακοίνωνε την συμφωνία με τον Ιγκόρ Τούντορ. Ένα χρόνο μετά, ο Κροάτης «φρέσκος» στον πάγκο της Καραμπούκσπορ βλέπει τον Βλάνταν Ίβιτς στη θέση του…

Φαίνεται πως στον Ιγκόρ Τούντορ του αρέσει να υπογράφει συμβόλαια κάθε φορά που το ημερολόγιο δείχνει «18 Ιουνίου». Το έκανε το 2015 με τον ΠΑΟΚ, το ξανά έκανε και το 2016 με την Καραμπούκσπορ! Πάντως, την πρώτη φορά, γούρι δεν του έφερε…

Το απόγευμα της 18ης Ιουνίου 2015 η ασπρόμαυρη ΠΑΕ και ο Φρανκκ Άρνεσεν ερχόταν σε συμφωνία με τον Κροάτη προπονητή. «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει πως ο νέος της προπονητής είναι ο Ίγκορ Τούντορ, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον σύλλογο. Το τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ θα στελεχωθεί με τέσσερις συνεργάτες του. Ο Κροάτης ανήκει στη νέα γενιά των προπονητών του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου», ανέφερε η ανακοίνωση, αλλά στην πορεία αποδείχθηκε πως το συμβόλαιο είχε αρκετές ιδιαιτερότητες (1+1+1 χρόνια) και κάποια ψιλά γράμματα....

Ήταν το μεγάλο στοίχημα του Άρνεσεν. Ο Δανός πήρε πάνω του όλο το ρίσκο της επιλογής ενός 37χρονου προπονητή, που είχε κάνει μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής, αλλά στους πάγκους είχε μικρή εμπειρία. Και κυρίως δεν ήξερε τον ΠΑΟΚ «από μέσα» και τις ιδιαιτερότητες της ομάδας, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του επίσης άπειρου, Βλάνταν Ίβιτς.

Εννιά μήνες αργότερα, στις 9 Μαρτίου 2016, ανακοινώθηκε το διαζύγιο με τον Ιγκόρ Τούντορ, ο οποίος από τα τέλη Ιανουαρίου, ασχέτως της δημόσιας στήριξης του Ιβάν Σαββίδη, λειτουργούσε υπό καθεστώς αφόρητης πίεσης.

Σ’ αυτούς τους εννιά μήνες ο Κροάτης δεν πέτυχε και πολλά πράγματα, κυρίως δεν μπόρεσε να υποστηρίξει το πλάνο και τον όποιο σχεδιασμό είχε κάνει ο Άρνεσεν, που τρεις εβδομάδες νωρίτερα είχε λύσει την συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ.

Απέτυχε σε βασικά πράγματα, με εξαίρεση την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, έφτασε στα άκρα την σχέση του με το μεγάλο όνομα της ομάδας, τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, έμεινε 266 ημέρες στον ασπρόμαυρο πάγκο, με απολογισμό σε 45 αγώνες (πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρώπη): 17-17-10 και πιο καλή βραδιά του στο Ντόρτμουντ και το (άνευ βαθμολογικής σημασίας) «διπλό» επί της Μπορούσια.

Ο απολογισμός της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ έγινε αναλυτικά από το Gazzetta.gr, αλλά μικρή σημασία έχει σήμερα, ένα χρόνο μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του «Δικεφάλου».

Ο Ιβάν Σαββίδης εμπιστεύτηκε, πολύ περισσότερο από τον Κροάτη προπονητή, τον Βλάνταν Ίβιτς. Ο Σέρβος, συνομήλικος σχεδόν του Τούντορ, πήρε μια ομάδα «άδεια» από ψυχολογία και κατάφερε να την οδηγήσει στα προκριματικά του Champions League, κερδίζοντας με το σπαθί του ένα -πραγματικό- τριετές συμβόλαιο.

Το αν θα πετύχει ο Ίβιτς, αυτό που θέλει ο ιδιοκτήτης του συλλόγου και ονειρεύονται οι φίλοι του, είναι ένα ερώτημα το οποίο μόνον αν έχει κάποιος μαντικές ικανότητες μπορεί να το απαντήσει. Πάντως, οι πρώτες ισχυρές ενδείξεις είναι προς τη θετική κατεύθυνση.

Ο ΠΑΟΚ ένα χρόνο μετά, δεν έχει Αρνεσεν – Τούντορ, έχει Μίχελ – Ίβιτς και όποιος θέλει μπορεί να κάνει τις συγκρίσεις.

Αν και είναι πολύ νωρίς…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα