Στα 43 του ο Μίλτον «Τάισον» Νούνιες κρεμάει τα παπούτσια του...

Στα 43 του ο Μίλτον «Τάισον» Νούνιες κρεμάει τα παπούτσια του...

Στα 43 του ο Μίλτον «Τάισον» Νούνιες κρεμάει τα παπούτσια του...

Ο Μίλτον «Τάισον» Νούνιες στα 43 του χρόνια αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. 

Υστερα από 25 χρόνια καριέρας σε ουκ ολίγες ομάδες, ο επιθετικός από την Ονδούρα αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του, με το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων με το Πανεπιστήμιο του Σαν Κάρλος της Γουατεμάλας.

«Θα είναι πολύ σημαντικό μήνυμα και ένα παράδειγμα για τη νέα γενιά, το γεγονός ότι είμαι στο γήπεδο σε ηλικία 43 ετών, αυτό σημαίνει σωματική, πνευματική και ψυχολογική δύναμη. Λένε ότι στο ποδόσφαιρο η καριέρα είναι σύντομη, αλλά όταν είσαι πειθαρχημένος και έχεις στόχους, αυτό μπορεί να επεκταθεί και κυρίως να εμπιστεύεσαι το Θεό να σε κρατήσει μακριά από ένα σοβαρό τραυματισμό», είπε ο Νούνιες, που γεννήθηκε στο Σάμπο Κρικ, προάστιο της πόλης Ατλαντίς στις 31 Οκτωβρίου 1973.

Υπήρξε 35 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Ονδούρας σε περισσότερες από 35 φορές και τον Οκτώβριο του 1999 ο επιθετικός από τις Ονδούρες ήρθε στην Ελλάδα αρχικά για να δοκιμαστεί από τον ΠΑΟΚ. Αγωνίστηκε σε 11 όλα κι όλα παιχνίδια με το «Δικέφαλο» στο στήθος και έφυγε δίχως να… ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα!

Μόλις παρουσιάστηκε μπροστά στα χέρια των ανθρώπων του ΠΑΟΚ η «χρυσή» πρόταση της αγγλικής Σάντερλαντ, δεν το σκέφτηκαν ούτε λεπτό και το Φεβρουάριο του 2000 ο Νούνιες πωλήθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Για το ποιος ήταν ο Μίλτον «Τάισον» Νούνιες και την ιστορία του οι αναγνώστες του Gazzetta Weekend είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν τον περασμένο Απρίλιο.

 

Best of internet