Μπόνιεκ στο gazzetta.gr: «Μπορούμε να κοιτάξουμε κάθε αντίπαλο στα μάτια»

Μπόνιεκ στο gazzetta.gr: «Μπορούμε να κοιτάξουμε κάθε αντίπαλο στα μάτια»

Μπόνιεκ στο gazzetta.gr: «Μπορούμε να κοιτάξουμε κάθε αντίπαλο στα μάτια»

bet365

Ο «θρύλος» του πολωνικού ποδοσφαίρου και πρόεδρος της ομοσπονδίας της χώρας, Ζίμπι Μπόνιεκ μίλησε στο gazzetta.gr για το μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Λεβαντόφσκι και η παρέα του.

Ο Ζμπίγκνιεφ Μπόνιεκ, γνωστός και ως «Ζίμπι» πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα σε Γιουβέντους (1982-1985) και Ρόμα (1985-1988) κατακτώντας κυρίως με τους «μπιανκονέρι» σχεδόν τα πάντα στην τριετία που αγωνίστηκε.

Παράλληλα, το 1982 με την Εθνική Πολωνίας έφτασε μέχρι την τρίτη θέση του Μουντιάλ!

Ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός, ο οποίος από τον Οκτώβριο του 2012 εκτελεί χρέη προέδρου στην πολωνική ομοσπονδία ποδοσφαίρου μίλησε με την αρωγή του Πολωνού δημοσιογράφου Ματσέι Κάλιτσουκ στο gazzetta.gr.

Ο Μπόνιεκ αρχικά αναφέρθηκε στο ματς της Πολωνίας με την Γερμανίας τονίζοντας πως ήταν ένα ματς όπου επικράτησε η τακτική.

«Ήταν κακό από άποψη θεάματος ματς. Υπήρχε πολύ άγχος, αλλά ήταν καλό που νίκησε η Βόρειος Ιρλανδία γιατί η ισοπαλία μας βόλεψε.

Έμεινα ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας. Έχω την εντύπωση πως δημιουργήσαμε πιο πολλές ευκαιρίες σε σχέση με την Γερμανία. Καταβάλαμε τεράστια προσπάθεια, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Ήμασταν σωστά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο και δεν επιτρέψαμε στους Γερμανούς να κάνουν το παιχνίδι τους. Η άμυνα μας λειτούργησε θαυμάσια. Το ότι καταφέραμε να τους μπλοκάρουμε δεν σημαίνει πως είμαστε καλύτεροι. Παίξαμε έξυπνα και πήραμε αυτό που θέλαμε».

Ο Μπόνιεκ απέφυγε να χαρακτηρίσει την τωρινή γενικά της Πολωνίας ως την κορυφαία όλων των εποχών, ωστόσο έκανε λόγο για μία εξαιρετική ομάδα.

«Είναι δύσκολο να συγκρίνω την δική μου γενιά με την τωρινή ομάδα της Πολωνίας. Διαφορετικές εποχές. Δεν μπορούμε να τις βάλουμε στη ζυγαριά. Το βέβαιο είναι πως διαθέτουμε μια εξαιρετική ομάδα με ποδοσφαιριστές που μπορούν να οδηγήσουν την εθνική ομάδα ένα βήμα μπροστά.

Δεν ξέρω που μπορούμε να φτάσαμε, αλλά θεωρώ πως μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια όλους τους αντιπάλους».

Ο άλλοτε άσος της Γιουβέντους στάθηκε στις δυσκολίες που συναντούν οι ισχυρές ομάδες στο τουρνουά, αλλά και τα λίγα γκολ.

«Δύσκολο να γίνουν προβλέψεις. Όπως έχετε διαπιστώσει δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και όλα κρίνονται στο γκολ. Δεν αποκλείεται να δούμε εκπλήξεις στη συνέχεια. Λεπτομέρειες κρίνουν τα ματς. Πιστεύω πως η Πολωνία θα προχωρήσει στη διοργάνωση. Δεν είμαι ωστόσο άνθρωπος που λέει μεγάλα λόγια».

 

EURO Τελευταία Νέα