Ισοπαλία με πολλά κόρνερ στο Ιταλία-Σουηδία

Gazzetta team
Ισοπαλία με πολλά κόρνερ στο Ιταλία-Σουηδία

bet365

Βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, Βaking Powder και αλεύρι είναι τα υλικά που εμπεριέχει μια τυπική συνταγή, σπιτικών μπισκότων. Ωστόσο… μπισκοτάκια υπάρχουν και στο ποδόσφαιρο.

Γράφει ο Φώτης Πλιάκος

Στην ιταλική ποδοσφαιρική αργκό με τον όρο «μπισκότο» περιγράφεται ένα προσυμφωνημένο αποτέλεσμα, στις περισσότερες των περιπτώσεων ισόπαλο, που εξυπηρετεί τους στόχους δυο ομάδων.

Ένα τέτοιο… πικρό «μπισκότο» είχαν την ατυχία να γευτούν οι Ιταλοί στο Euro 2004 όταν την τελευταία αγωνιστική των ομίλων είδαν τους Σουηδούς, με τους καλούς τους φίλους τους Δανούς, να επιβεβαιώνουν τις υποψίες περί προσυμφωνημένης ισοπαλίας, φέρνοντας ένα ωραιότατο 2-2, με το οποίο οι δυο ομάδες από τη Σκανδιναβία πέρασαν «αγκαζέ» στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης κι άφησαν εκτός την Ιταλία.

Μπορεί να πέρασαν 12 χρόνια έκτοτε ωστόσο οι Ιταλοί, που είναι και… πρωτομάστορες στα «μπισκότα», δεν έχουν ξεχάσει το χουνέρι που τους επιφύλαξαν οι Σκανδιναβοί.

Οι «ατζούρι» πήραν άτυπη εκδίκηση από τους Σουηδούς, κερδίζοντας τους με 1-0 σε φιλικό παιχνίδι που είχε γίνει στην Τσεζένα το 2009, χάρη σε μια κεφαλιά του Τζόρτζιο Κιελίνι.

Σ’ επίσημο παιχνίδι θα τεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωπες σήμερα τα μεσημέρι στην Τουλούζ.

To Eυρωπαϊκό το ζεις καλύτερα σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε εντυπωσίασε στην πρεμιέρα κερδίζοντας το Βέλγιο (2-0), το οποίο θεωρείται το φαβορί για την πρωτιά στον 5ο Όμιλο.

Οι Iταλοί κοστολογούνται ως φαβορί (1,75 η απόδοση στον ΟΠΑΠ) για τη νίκη κόντρα στη Σουηδία αλλά ακόμα και οι ίδιοι νιώθουν πως δεν είναι εύκολο να σηκώσουν αυτό το βάρος, φοβούμενοι ένα «ποδοσφαιρικό χανγκόβερ» μετά την επιτυχία της πρώτης αγωνιστικής.

Ο Αρίγκο Σάκι στο χθεσινό του εντιτόριαλ στη «Gazzetta dello Sport» έκανε λόγο για το ενδεχόμενο να υπάρξει «ψυχοσωματική κούραση και άγχος», ενώ ο Τζίτζι Μπουφόν αναφέρθηκε στο «σύνδρομο της δεύτερης αγωνιστικής» που στοιχειώνει τους Ιταλούς στις μεγάλες διοργανώσεις.

Οι Σουηδοί, αντιθέτως, δεν έθελξαν ιδιαιτέρως στο 1-1 της πρεμιέρας τους με την Ιρλανδία.

«Πρέπει να κερδίσουμε, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα στο μυαλό μας» δήλωσε ο τερματοφύλακας, με προϋπηρεσία στη Γιουβέντους, Αντρέας Ίσακσον, ενώ ο φορ Τζον Γκουιντέτι είπε «θέλουμε να κάνουμε περήφανη την πατρίδα μας».

Στα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής οι Ιταλοί κέρδισαν 6 κόρνερ και οι Σουηδοί 5 κόρνερ, οπότε το 2,00 του ΟΠΑΠ στο over 10,5 κόρνερ είναι ικανοποιητικό.

Από κόρνερ ενδεχομένως να προέρθει και κάποιο γκολ. Επιλέγω, παίρνοντας το ανάλογο ρίσκο φυσικά, τον Κιελίνι (8,00 η απόδοση στον ΟΠΑΠ για anytime scorer) σε μια άτυπη «ρεπετισιόν» του φιλικού του 2009.

Κατά τα άλλα θεωρώ την ισοπαλία (2,95 στον ΟΠΑΠ) με ακριβές σκορ 1-1 (4,90 στον ΟΠΑΠ) ως την πιθανότερη εξέλιξη της αναμέτρησης.

Το 1,75 του ΟΠΑΠ για τη νίκη της Κροατίας κόντρα στην Τσεχία το θεωρώ δίκαιο. Οι Κροάτες μου άρεσαν πολύ κόντρα στην Τουρκία (1-0) και στα 19 τελευταία τους παιχνίδια, επίσημα και ανεπίσημα, έχουν απολογισμό 13-4-2. Από το Euro 2012 κι έπειτα έχουν κάνει 14 νίκες σ’ επίσημα ματς έχοντας κρατήσει σε 11 περιπτώσεις ανέπαφη την εστία τους. Οι Τσέχοι αντιθέτως έχουν δεχτεί γκολ στις 20 τελευταίες αναμετρήσεις τους.

Αν σκεφτούμε πως οι Κροάτες έχουν για σταρ τους βασικούς μέσους της Μπαρτσελόνα (Ράκιτιτς) και της Ρεάλ Μαδρίτης (Μόντριτς) και οι Τσέχοι των παρωχημένο, 35αρη Ροσίτσκι, καταλαβαίνουμε την ποιοτική διαφορά που χωρίζει τις δυο ομάδες.

Το βαρύ πυροβολικό στην επίθεση της Κροατίας είναι ο Μάριο Μάντζουκιτς, ωστόσο μου δίνει την εντύπωση πως δεν ταιριάζει 100% με το αγωνιστικό στυλ της ομάδας.

Επιλέγω για anytime scorer τον Ντάριο Σρνα (4,50 η απόδοση στον ΟΠΑΠ) που είχε δοκάρι κόντρα στους Τούρκους και, ίσως, έχει ένα επιπλέον κίνητρο να σκοράρει, καθώς πριν από λίγες ημέρες έχασε τον πατέρα του.

Τέλος πιστεύω πως θα δούμε αρκετά κόρνερ στο βραδινό ματς ανάμεσα στην Ισπανία και την Τουρκία. Οι Ισπανοί στο πρώτο τους παιχνίδι στη διοργάνωση με την Τσεχία (2-0) κέρδισαν 14 κόρνερ, οπότε αξίζει το ρίσκο στο 4,25 στα 15+ κόρνερ του ΟΠΑΠ.

 

EURO Τελευταία Νέα