Ισπανία – Τουρκία: Με τη δοκιμασμένη συνταγή

Gazzetta team
Ισπανία – Τουρκία: Με τη δοκιμασμένη συνταγή

bet365

Να διπλασιάσουν τις νίκες τους θέλουν οι Ισπανοί, κάνοντας βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης. Τους πρώτους τους βαθμούς στο τουρνουά ψάχνουν οι Τούρκοι.
ΙΣΠΑΝΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 520
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ:1.30 – 4.15 – 8.25
ΩΡΑ/TV: 22:00 / ΕΡΤ1
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Δέκα φορές έχουν τεθεί αντιμέτωπες Ισπανία και Τουρκία. Πέντε νίκες μετρούν οι Ιβηρες, μία οι Τούρκοι και τέσσερις φορές οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες.
Με το γνωστό τους στυλ και στηριζόμενοι σε μεγάλο βαθμό στα ποιοτικά τους χαφ, οι Ισπανοί συνάντησαν δυσκολίες, αλλά έφτασαν στη νίκη απέναντι στους Τσέχους. Ινιέστα και Σίλβα αποτέλεσαν τους κινητήριους μοχλούς για το σύνολο του Ντελ Μπόσκε. Ο πρώτος μάλιστα ήταν και ο δημιουργός του μοναδικού τέρματος της συνάντησης στο 87ο λεπτό, με τον Πικέ να βρίσκει δίχτυα με κοντινή κεφαλιά. Εξαιρετικά δούλεψαν οι «φούριας ρόχας» στο αμυντικό κομμάτι με τον Μπουσκέτς στα χαφ και τους Ράμος, Πικέ στο κέντρο της άμυνας να μην επιτρέπουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Ντε Χέα. Μελανά σημεία στην ενδεκάδα οι Φάμπρεγας και Μοράτα που δεν έπεισαν με την παρουσία τους και υπάρχουν σενάρια να μην ξεκινήσουν στο αποψινό παιχνίδι. Οι πρωταθλητές Ευρώπης θέλουν να βάλουν τέλος και σε μία αρνητική παράδοση, καθώς δεν έχουν κερδίσει κανέναν από τους αγώνες που έδωσαν στις 17 Ιουνίου.
Κατά πολλούς αποτέλεσαν τη δυσάρεστη έκπληξη της πρώτης αγωνιστικής του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Για τους Τούρκους, δεν είναι τόσο η ήττα (1-0) από την Κροατία, όσο το γεγονός πως σε κανένα σημείο του αγώνα δεν πάτησαν καλά στο χορτάρι. Θα μπορούσε μάλιστα το σκορ να έχει πάρει και μεγαλύτερες διαστάσεις. Στο αμυντικό κομμάτι τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο, επιτρέποντας στον αντίπαλο πολλές επικίνδυνες φάσεις. Παράπονα από τους περισσότερους παίκτες του εξέφρασε ο Τερίμ, που προσανατολίζεται σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Δεν δικαιολόγησε την εμπιστοσύνη του προπονητή του ο γκολκίπερ της Μπασακσεχίρ, Μπουμπακάν, που φέρει ξεκάθαρη ευθύνη στο τέρμα του Μόντριτς. Περιμένει πολύ περισσότερα πράγματα από τα δύο μεγάλα αστέρια της ομάδας του, Αρντά Τουράν και Χακάν Τσαλχάνογλου. Αμφότεροι προσέφεραν ελάχιστα στην πρεμιέρα. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία του Μπουράκ Γιλμάζ στην κορυφή της επίθεσης, αντί του Τοσούν που απογοήτευσε.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
ΙΣΠΑΝΙΑ (4-1-4-1): Ντε Χέα – Χουάνφραν, Πικέ, Ράμος, Αλμπα – Μπουσκέτς – Σίλβα, Φάμπρεγας, Ινιέστα, Νολίτο – Μοράτα
ΤΟΥΡΚΙΑ (4-5-1): Μπαμπακάν - Γκιονούλ, Μπαλτά, Καγιά, Ερκίν - Τοπάλ - Τουράν, Σεν, Ινάν, Τσαλχάνογλου - Γιλμάζ
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Οι Ισπανοί δεν έχουν κανένα λόγο να αλλάξουν τον τρόπο παιχνιδιού τους. Θα προσπαθήσουν αφενός να πιέσουν την αντίπαλη άμυνα, αφετέρου, σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουν κενούς χώρους στους Τούρκους. Το συγκρότημα του Τερίμ στον αντίποδα, αναμένεται βελτιωμένο αλλά η διάσπαση της ισπανικής άμυνα δεν συνιστά το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. Υπάρχει αξία στο combo νίκης και under για τη «φούρια ρόχα» (2.60 στον ΟΠΑΠ), ενώ στο 4.50 προσφέρεται το ακριβές σκορ 2-0, αποτέλεσμα πιθανό με βάση τα δεδομένα της αναμέτρησης.
 

EURO Τελευταία Νέα