Τσεχία – Κροατία: Προβάδισμα η Κροατία, σκοράρουν οι Τσέχοι

Gazzetta team
Τσεχία – Κροατία: Προβάδισμα η Κροατία, σκοράρουν οι Τσέχοι

bet365

Αντίθετα αποτελέσματα για τις δύο ομάδες που αναμετρώνται στο Ζοφρουά Γκισάρ. Εντυπωσίασαν οι Κροάτες στην πρεμιέρα, αλλαγές ετοιμάζουν οι Τσέχοι.
ΤΣΕΧΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 519
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ: 4.30 - 3.20 - 1.70
ΩΡΑ/ΤV: 19:00/ΕΡΤ1
ΓΗΠΕΔΟ: ΖΟΦΡΟΥΑ ΓΚΙΣΑΡ (42.000), ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση σε επίσημο ματς. Συναντήθηκαν σε δύο φιλικά, με την Κροατία να μετρά μια νίκη, ενώ το έτερο έληξε χωρίς νικητή.
Την περίμενε η δυσκολότερη δυνατή αποστολή στην πρεμιέρα της, αντιμετωπίζοντας την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανία. Οι Τσέχοι προσπάθησαν βάζοντας αρκετούς παίκτες πίσω από την μπάλα να συγκρατήσουν την επιθετικότητα των αντιπάλων, κρατώντας το 0-0 μέχρι το 87’. Το γκολ του Πικέ τους άφησε με την… χαρά της ανταγωνιστικής εμφάνισης, σε ένα 90λεπτο πάντως που επιθετικά πέρασαν απαρατήρητοι. Αναγκαστικά θα πρέπει να αλλάξουν «τροπάριο» απόψε, καθώς αν δεν πάρουν τουλάχιστον θετικό αποτέλεσμα, η υπόθεση πρόκριση θα δυσκολέψει αρκετά. Ο Πάβελ Βρμπα, όπως ακριβώς έπραξε και πριν την πρώτη αγωνιστική, κράτησε κλειστά τα χαρτιά του σε ότι αφορά τους 11 που θα ξεκινήσουν το παιχνίδι. Θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι θα υπάρξουν αλλαγές, με τους Ροζίτσκι και Πλασίλ να διατηρούν τις θέσεις τους στο κέντρο του γηπέδου, ενώ λογικά θα ξεκινήσει ο εξτρέμ Ντότσκαλ που αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας στα προκριματικά. Αντίθετα, στο δεξί άκρο της άμυνας θα επιστρέψει ο Σελασιέ, καθώς στην πρεμιέρα αγωνίστηκε ως δεξιός μέσος, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί ο Νταβίντ Σίλβα.
Στην αντίπερα όχθη, η Κροατία αναδείχτηκε σε… πρωταθλήτρια της πρώτης αγωνιστικής. Με διαφορά το πιο πειστικό σύνολο που αγωνίστηκε στην πρεμιέρα, καθώς το 1-0 της νίκης επί των Τούρκων περισσότερο αποτελεί «μαγική εικόνα». Η «χβράτσκα» κατασκήνωσε από τα πρώτα λεπτά στην περιοχή των αντιπάλων και έκανε σαφείς από νωρίς τις προθέσεις της. Πίεσε, ήλεγξε τον ρυθμό και απόρροια της υπεροχής της ήταν οι κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε, σημαδεύοντας μάλιστα τρεις φορές το δοκάρι! Το γκολ της νίκης ήρθε τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου από τον Λούκα Μόντριτς που εξαπέλυσε ένα κεραυνό από τα 40 μέτρα, εκμεταλλευόμενος το κενό στα χαφ των Τούρκων! Στα υπόλοιπα λεπτά πιθανότερο έμοιαζε το 2-0 από το 1-1, με την Κροατία να διατηρεί με άνεση και στυλ το υπέρ της αποτέλεσμα. Τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετώπισε ο Τσάτσιτς στο μεσοδιάστημα λύθηκαν, αφού ο Τσόρλουκα προπονήθηκε κανονικά και δεν φαίνεται να τον επηρεάζει το χτύπημα στο κεφάλι που δέχτηκε, ενώ επέστρεψε και ο Σρνα που έφυγε για την Κροατία, καθώς απεβίωσε ο πατέρας του την ανήμερα του πρώτου αγώνα.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
ΤΣΕΧΙΑ (4-2-3-1): Τσεχ - Σελασιέ, Χούμπνικ, Σίβοκ, Λιμπέρσκι - Πλασίλ, Νταρίντα - Ντότσκαλ, Ροζίτσκι, Κρέιτσι - Νέτσιντ
ΚΡΟΑΤΙΑ (4-2-3-1): Σούμπασιτς - Σρνα, Τσόρλουκα, Βίντα, Στρίνιτς - Μόντριτς, Μπάντελι - Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς - Μάντζουκιτς

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Απολύτως λογικό το σετ αποδόσεων, καθώς οι Κροάτες «τρόμαξαν» άπαντες με την απόδοσή τους στο χορτάρι. Από τύχη, ή καλύτερα ατυχία, δεν σκόραραν περισσότερες φορές και δεδομένα θα παραταχτούν με παρόμοια λογική στο ματς. Αντίθετα, αρκετά πιο επιθετικά θα προσεγγίσει την αναμέτρηση η Τσεχία, καθώς δεν έχει περιθώρια για νέα απώλεια. Μεταξύ του goal/goal και του over προτιμάται το δεύτερο, περιμένοντας ένα ματς ανοιχτό ματς σε φάσεις και τέρματα. Στο 2.15 τιμάται στο κουπόνι του ΟΠΑΠ.

 

EURO Τελευταία Νέα