Για την πρόκριση η Ιταλία, κρίνονται πολλά στο 4ο γκρουπ

Κώστας Ζάλιαρης
Για την πρόκριση η Ιταλία, κρίνονται πολλά στο 4ο γκρουπ

bet365

Με νίκη επί των Σουηδών στο σημερινό παιχνίδι, η Ιταλία που παρουσιάστηκε ίσως πιο οργανωμένη από κάθε άλλη ομάδα του Euro, θα πανηγυρίσει πρόκριση. Ματς με τεράστιο ενδιαφέρον στον 4ο όμιλο, σε θέση ισχύος οι Κροατία και Ισπανία.

Η μέρα αρχίζει (16:00) από την Τουλούζη και το παιχνίδι της εθνικής ομάδας της Ιταλίας απέναντι στους Σουηδούς.

Το σύνολο του Αντόνιο Κόντε ξεπέρασε με το τελικό 2-0 το εμπόδιο των Βέλγων στο πρώτο παιχνίδι και με ακόμα ένα «τρίποντο» σήμερα θα βρεθεί στην επόμενη φάση περιμένοντας τον επόμενο αντίπαλο. Η Σουηδία των Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Μάρκους Μπεργκ ήταν κάτω του μετρίου στο παιχνίδι απέναντι στους Ιρλανδούς και το τελικό 1-1 που διαμορφώθηκε με αυτογκόλ, ήταν αρκετά τυχερό για την ομάδα του Έρικ Χάμρεν, που είδε πολλά προβλήματα στον τρόπο που αγωνίστηκαν οι ποδοσφαιριστές του. «Είναι λάθος να επικεντρωθούμε στα όσα δεν πρέπει να επαναλάβουμε και πρέπει να σιγουρευτούμε ότι αυτή τη φορά θα κάνουμε σωστά αυτά που πρέπει» είπε ο κόουτς των Σκανδιναβών.

Ο Λούστιγκ δύσκολα θα παίξει σε αυτό, ή στο επόμενο ματς του ομίλου για τους Σουηδούς, λόγω προβλήματος στους προσαγωγούς.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ιταλία: Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Καντρέβα, Φλορέντσι, Ντε Ρόσι, Τζιακερίνι, Ντε Σίλιο, Πελέ, Έντερ

Σουηδία: Ίσακσον, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Γιόχανσον, Όλσον, Λάρσον, Έκνταλ, Κάλστρομ, Φόρσμπεργκ, Γκιντέτι, Ιμπραΐμοβιτς

Στον 4ο όμιλο, οι δύο αναμετρήσεις είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και μπορούν να κρίνουν πολλά... Με τις Κροατία και Ισπανία να έχουν πάρει νίκες που τους δίνουν το πάνω χέρι για την πρόκριση, οι Τσεχία και Τουρκία θα φροντίσουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους για να κυνηγήσουν ένα από τα «εισιτήρια».

Οι «γείτονές» μας κοντράρονται με τους «φούριας ρόχας» στη Νις, ενώ, οι Κροάτες με τους Τσέχους στο Σεντ Ετιέν, με τον Ντάριο Σρνα να επιστρέφει από την κηδεία του πατέρα του – για τον θάνατο του οποίου ενημερώθηκε τη στιγμή που αγωνιζόταν κόντρα στους Τούρκους – και να προσφέρει τις υπηρεσίες του για να πάρει η εθνική ομάδα της πατρίδας του τη δεύτερη νίκη της στο γκρουπ και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Πιθανές ενδεκάδες:

Τσεχία: Τσεχ, Καντέραμπεκ, Σίβοκ, Χούμπνικ, Γκέμπρε Σελασιέ, Νταρίντα, Πλασίλ, Ντοκτσάλ, Ροσίτσκι, Κρέιτσι, Νέτσιντ

Κροατία: Σούμπασιτς, Σρνα, Τσόρλουκα, Βίντα, Στρίνιτς, Μπαντέλ, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς

Οι Ισπανοί από την πλευρά τους, προβληματίστηκαν με την αναποτελεσματικότητα και το άγχος που τους προκλήθηκε μέχρι να βρουν το δρόμο για τα δίχτυα απέναντι στους Τσέχους με την κεφαλιά του Ζεράρ Πικέ, όμως, έχουν μια προϊστορία... 52 ετών δίχως ήττα από τους σημερινούς τους αντιπάλους. «Περιμένουμε να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη οι Τούρκοι» είπε ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε και με αυτό το σκεπτικό προετοίμασε τους ποδοσφαιριστές του, ενώ, ο Φατίχ Τερίμ ξεκαθάρισε πως: «Δεν έχω πει ποτέ κι ούτε πρόκειται ποτέ να πω στην ομάδα μου να περιμένει στην άμυνα και να διώχνει τη μπάλα. Θα παίξουμε κανονικά απέναντι στην Ισπανία, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να πάρουμε κάτι από το ματς».

Πιθανές ενδεκάδες:

Ισπανία: Ντε Χέα, Χουανφράν, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Μπουσκέτς, Σίλβα, Φάμπρεγας, Ινιέστα, Νολίτο, Μοράτα

Τουρκία: Βολκάν, Γκοκάν Γκονούλ, Καγιά, Μπαλτά, Ερκίν, Τοπάλ, Ινάν, Οζιακούπ, Σεν, Τσαλχάνογλου, Αρντά

 

EURO Τελευταία Νέα