Μεταγραφές και Ζιλμπέρτο το... αντίδοτο!

Μεταγραφές και Ζιλμπέρτο το... αντίδοτο!

Ο Νίκος Αθανασίου βλέπει τον κόσμο του Παναθηναϊκού να είναι-δικαίως- στα κάγκελα και γράφει για τους μόνους τρόπους που μπορούν να ηρεμήσουν την κατάσταση μέχρι τα πρώτα ματς της σεζόν.  

Μεταγραφές και Ζιλμπέρτο το... αντίδοτο!

Μετά τα όσα έζησε την εφιαλτική σεζόν που πέρασε, είναι λογικό ο κόσμος του Παναθηναϊκού να βρίσκεται στα κάγκελα, να του φταίνε όλα και να γκρινιάζει για τα πάντα που αφορούν το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι. Το ημερολόγιο δείχνει 16 Ιουνίου, μεταγραφή δεν έχει γίνει ενώ η απόφαση της διοίκησης να συνεχίσει με τον Αντρέα Στραματσόνι στο τιμόνι μετέφερε όλη την αρνητική αύρα από τις αποτυχίες στο Κύπελλο τα πλέι-οφ και την έλλειψη παραμικρής βελτίωσης πάνω στο χορτάρι. Σε ενάμισι μήνα και δίχως υπερβολή έρχονται τα πιο κρίσιμα προκριματικά στην ιστορία του συλλόγου και τα... αντίδοτα αυτή την στιγμή για να αλλάξει λίγο η ατμόσφαιρα είναι δύο, απλά και εύκολα.

Το πρώτο φυσικά έχει να κάνει με τις μεταγραφικές επιλογές του κλαμπ. Πάντα οι νέοι παίκτες, ειδικά αν συνοδεύονται από ένα καλό βιογραφικό και αποτελούν προσωπικότητες που μπορούν να αλλάξουν επίπεδο την ομάδα, είναι σε θέση να βελτιώσουν το κλίμα, να πάνε αλλού την κουβέντα και να δώσουν ένα τόνο ελπίδας στον κόσμο. Φυσικά όλοι κρίνονται στο γήπεδο. Πέρυσι τέτοια εποχή το αεροδρόμιο «βούλιαζε» για τον Εσιέν και ένα χρόνο αργότερα ο Γκανέζος σούπερ σταρ του παρελθόντος έφευγε... νύχτα και χωρίς να προσφέρει τίποτα. Η προετοιμασία ξεκινά σε δέκα μέρες, τα περιθώρια στενεύουν αλλά χαλάλι αν ισχύσει η λογική «το καλό πράγμα αργεί να γίνει».

Από κει και πέρα είναι καιρός να ακούσουμε τις ιδέες, το πλάνο, τα όνειρα του Ζιλμπέρτο Σίλβα για τον δικό του Παναθηναϊκό. Η επιστροφή του από την Βραζιλία θα φέρει λογικά την επίσημη παρουσίαση του στον Τύπο-έστω και με τεράστια καθυστέρηση- και τα όσα πει μπορούν να λειτουργήσουν ως «ασπιρίνη» στα αυτιά του κόσμου που πιστεύει στον Βραζιλιάνο σε αντίθεση με τον Ιταλό τεχνικό που έχει πάρει πάνω του το μεγαλύτερο κομμάτι του μεταγραφικού σχεδιασμού και παίζει... μπάλα σχεδόν μόνος του!

Υ.Γ1: Αυτό το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός μπορεί να αποκτήσει 5-6 παίκτες που θα τον ανεβάσουν άμεσα επίπεδο, μπορεί να πάρει μόνο «παλτά», μπορεί να έχει μοιρασμένες καλές και κακές επιλογές, όπως συνήθως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Ο τρόπος, όμως, που κινείται στην αγορά και οι «κανόνες» που βάζει στους ενδιαφερόμενους είναι από άλλο ανέκδοτο. Πρωταγωνιστής ο δικηγόρος του Αντρέα Στραματσόνι και όχι μόνο...

Υ.Γ2: Come on England...

Best of internet