Ζητούν τον αποκλεισμό της Ρωσίας για το καπνογόνο (vid)

Ζητούν τον αποκλεισμό της Ρωσίας για το καπνογόνο (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Ζητούν τον αποκλεισμό της Ρωσίας για το καπνογόνο (vid)

bet365

Οι Ρώσοι οπαδοί δείχνουν ότι δεν έχουν βάλει μυαλό και πλέον όλοι ζητούν από την UEFA τον... πρόωρο (αφού φαίνεται πως έρχεται και στο αγωνιστικό κομμάτι) αποκλεισμό της χώρας. Διευκρινίσεις για την τιμωρία με αναστολή και η ... light ανακοίνωση για τα επεισόδια στη Λιλ.

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει επιβάλει στους Ρώσους τιμωρία αποκλεισμού με αναστολή από τη φετινή διοργάνωση της Γαλλίας, σε περίπτωση που επαναληφθούν σκηνές όπως αυτές που είδε όλος ο κόσμος στο «Βελοντρόμ», το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, με το... κυνηγητό στους Άγγλους, στις εξέδρες, μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τα «τρία λιοντάρια».

Στην ήττα (2-1) από τους Σλοβάκους, οι Ρώσοι οπαδοί άναψαν καπνογόνο στην εξέδρα, στο γκολ με το οποίο η εθνική ομάδα της χώρας τους μείωσε – δίχως αντίκρισμα βέβαια – και προσωρινά αναπτέρωσε τις ελπίδες του έθνους της για το θετικό αποτέλεσμα.

Ο κόσμος από τη Ρωσία έδειξε πως δεν υπακούει και αδιαφορεί πλήρως για την UEFA, η οποία, θα μπορούσε μετά και τελευταίο περιστατικό να προχωρήσει στον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας από τον θεσμό, όμως, η κατάσταση είναι ... κάπως μπερδεμένη.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπισαν οι Ρώσοι από το πρώτο ματς με τους Άγγλους, πέρα από τα επεισόδια, ήταν και για τα καπνογόνα/φωτοβολίδες που άναψαν και εκτοξεύθηκαν από τις εξέδρες στο «Βελοντρόμ», όμως, στην ανακοίνωση της επιβολής της ποινής αποκλεισμού με αναστολή, αναγράφεται χαρακτηριστικά πως θα επικυρωθεί αν παρατηρηθούν εκ νέου «crowd disturbances».

Δηλαδή, διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της αναμέτρησης, σε κάτι που έχει να κάνει εντός γηπέδου κι όχι εκτός αυτού.

Από αυτό και μόνο μπορούν να πιαστούν οι Ρώσοι και να ισχυριστούν πως έγινε κάτι πολύ διαφορετικό και πως το γεγονός πως άναψε ένα καπνογόνο, δεν μπορεί να θεωρηθεί υποτροπή και αιτία για απόλυτη εφαρμογή της τιμωρίας.

Από την άλλη, η UEFA, την ώρα που το ξύλο συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς στους δρόμους της Γαλλίας, κρατάει μια πολύ... soft στάση και το μοναδικό που έπραξε έπειτα και από τις νέες μάχες στους δρόμους της Λιλ, το βράδυ της Τετάρτης, ήταν να κάνει λόγο για λυπηρά γεγονότα που προκάλεσαν την άμεση και δυναμική παρέμβαση της Αστυνομίας, με προσαγωγές...

 

EURO Τελευταία Νέα