Αγγλία - Ουαλία: Με το μυαλό στην άμυνα

Gazzetta team
Αγγλία - Ουαλία: Με το μυαλό στην άμυνα

bet365

Υπό πίεση οι Αγγλοι που ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στο τουρνουά. Με την ψυχολογία στα ύψη οι Ουαλοί.
ΑΓΓΛΙΑ – ΟΥΑΛΙΑ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 515
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ: 1.37 – 3.90 – 6.75
ΩΡΑ/
TV: 16:00/ ΕΡΤ1
ΓΗΠΕΔΟ: ΣΤΑΝΤ ΜΠΟΛΑΡ – ΝΤΕΛΕΛΙ (35.000), ΛΑΝΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φέλιξ Μπιρχ (Γερμανία)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ:
103 φορές έχουν τεθεί αντιμέτωπες στο παρελθόν. Σαφές προβάδισμα για τους Αγγλους, που έχουν 68 νίκες. 14 φορές επικράτησαν οι Ουαλοί και 21 αναμετρήσεις έληξαν ισόπαλες.
Παρότι άγγιξε την επιτυχία κόντρα στη Ρωσία το Σάββατο, η «κατάρα» της Αγγλίας στις πρεμιέρες Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εμφανίστηκε ξανά, μένοντας για ένατη φορά χωρίς νίκη. Το σύνολο του Χόγκσον ήλεγξε απόλυτα το ρυθμό και εδικά στο πρώτο μέρος θα μπορούσε να αποκτήσει προβάδισμα ασφαλείας. Η αδυναμία των επιθετικών της ωστόσο να τελειώσουν σωστά τις φάσεις, αύξησε το άγχος και την πίεση. Όλα έδειχναν πως ο Ντάιερ, βρίσκοντας δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 73’, θα ήταν ο λυτρωτής της ομάδας του. Η κεφαλιά ωστόσο του Μπερεζούτσκι στο 92ο λεπτό, στέρησε από τα «τρία λιοντάρια» το τρίποντο. Εντονη κριτική στον τεχνικό της ομάδας από τον τύπο για τις επιλογές του αναφορικά με τη βασική ενδεκάδα. Συγκεκριμένα, στο στόχαστρο βρέθηκαν Στέρλινγκ και Λαλάνα που προσέφεραν ελάχιστα, με τον εξαιρετικά φορμαρισμένο Τζέιμι Βάρντι να μην αγωνίζεται καθόλου. Αυτό που θα πρέπει να κρατήσει από το ματς της πρεμιέρας, είναι η αμυντική σταθερότητα της ομάδας του, καθώς απειλήθηκε σε ελάχιστες περιπτώσεις. Υπάρχουν σκέψεις στο μυαλό του Χόγκσον για κάποιες αλλαγές, ειδικά στην επιθετική γραμμή.
Ιδανικό ντεμπούτο σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για τους Ουαλούς, που πέτυχαν τεράστια νίκη απέναντι στους Σλοβάκους (2-1) και κρατούν πλέον την τύχη στα χέρια τους. Ο ηγέτης της ομάδας, Γκάρεθ Μπέιλ, άνοιξε μόλις στο 10ο λεπτό με απευθείας φάουλ το δρόμο για το τρίποντο. Στη συνέχεια δεν δημιούργησαν πολλές φάσεις και δέχθηκαν έντονη πίεση από τους αντιπάλους τους (ισοφαρίστηκαν στις αρχές του δευτέρου μέρους) οι παίχτες του Κόουλμαν αλλά αντεπεξήλθαν εξαιρετικά στα αμυντικά τους καθήκοντα. Χρυσή αλλαγή ο φορ Ρόμπσον Κανού, που χάρισε το τρίποντο στο 81’. Ο ίδιος μάλιστα, αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού στο σημερινό παιχνίδι, όπως και ο έμπειρος χαφ της Κρίσταλ Πάλας, Λέντλεϊ. Θέση στην ενδεκάδα δεν αποκλείεται να πάρει και ο βασικός γκολκίπερ, Χένισεϊ, ο οποίος έμεινε εκτός στην πρεμιέρα λόγω προβλήματος τραυματισμού.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Αγγλία (4-1-4-1): Χαρτ – Γουόκερ, Σμόλιγνκ, Κέιχιλ, Ρόους – Ντάιερ – Λαλάνα, Αλι, Ρούνεϊ, Στέρλινγκ – Κέιν.
Ουαλία (3-5-2): Χένεσεϊ– Τσέστερ, Γουίλιαμς, Ντέιβις – Γκάντερ, Αλεν, Λέντλι, Ράμσεϊ, Τέιλορ – Μπέιλ, Κανού.
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Το κλίμα στο στρατόπεδο της Αγγλίας δεν είναι και το καλύτερο μετά το στραβοπάτημα της πρεμιέρας. Οι Ουαλοί από την άλλη, είναι πιο άνετοι βαθμολογικά και δεν περιμένουμε από τον τεχνικό τους να πάρει ρίσκα. Το under άλλωστε εμφανίστηκε στις έξι πιο πρόσφατες μεταξύ τους κόντρες. Η λογική λέει πως στα λίγα τέρματα θα κινηθούν και απόψε οι δύο αντίπαλοι με το under να προσφέρεται στο 1.65 στον ΟΠΑΠ.
 

EURO Τελευταία Νέα