Από την κορυφή του κόσμου, στο ψάρεμα και την ήρεμη ζωή...

Από την κορυφή του κόσμου, στο ψάρεμα και την ήρεμη ζωή...

Κώστας Ζάλιαρης
Από την κορυφή του κόσμου, στο ψάρεμα και την ήρεμη ζωή...

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για τον ... ξεχασμένο, Στεφάν Γκιβάρς, που το 1998 πανηγύρισε με την εθνική ομάδα της Γαλλίας το Μουντιάλ, αλλά πλέον ζει μια ήρεμη, όμορφη ζωή, δίπλα στη θάλασσα, όντας πωλητής πισίνας!

Χαρακτηρίστηκε μια από τις χειρότερες μεταγραφές στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Σε τέτοιο βαθμό που και ο ίδιος αισθάνθηκε την ανάγκη ν' απολογηθεί και να αιτιολογηθεί για το γεγονός πως δεν πρόσφερε το παραμικρό στη Νιούκαστλ, όταν οι «καρακάξες» τον απέκτησαν μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, ως θριαμβευτή!

Κι όμως, σε εκείνη τη μεγάλη διοργάνωση, ο Γκιβάρς είχε δώσει το «παρών» έχοντας καταφέρει δύο σερί χρονιές να... ξετινάξει τα αντίπαλα δίχτυα στη Γαλλία με τη φανέλα της Οσέρ. Ήξερε, όμως, ότι δεν μπορούσε να επαναλάβει κάτι αντίστοιχο...

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, ασφαλώς και δεν πέτυχε ούτε ένα γκολ.

Τ' όνομά του, θυμίζει στους παλιούς, όμως δεν έχει να πει τίποτα στους νεότερους. Οι τρεις του κόρες, δεν είχαν καν γεννηθεί τότε για να τον θαυμάσουν, αλλά αναζητούν στοιχεία, κείμενα και οπτικοακουστικό υλικό στο διαδίκτυο για να δουν τον πατέρα τους.

Γι' αυτό και έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται περήφανος ο Στεφάν Γκιβάρς.

Η ποδοσφαιρική του καριέρα, δεν του έφερε ούτε δόξα, ούτε πολλά χρήματα, όπως σε άλλα μέλη εκείνης της ομάδας των «τρικολόρ» που αναρριχήθηκαν στην κορυφή του κόσμου πριν από 18 χρόνια, με επιβλητική νίκη επί της Βραζιλίας στον μεγάλο τελικό.

Ο Γκιβάρς, ζει ήρεμα, όμορφα, δίπλα στη θάλασσα, ψαρεύοντας κάθε Κυριακή παρέα με τον παιδικό του φίλο, μαθαίνοντας να έχει συνεχώς τη μυρωδιά του θαλασσινού νερού στη μύτη, ν' ασχολείται με τα μύδια και φυσικά, να περνάει τον καιρό του μακριά από κάμερες, φωτογραφίες, λάμψη και πολυκοσμία...

«Εδώ ανασαίνω... Ζω... Είμαι παιδί από μικρή πόλη και γι' αυτό γύρισα. Πάντα εδώ ανήκα» λέει, για την απόφασή του να επιστρέψει στην παραλιακή περιοχή από την οποία κατάγεται, ενώ παράλληλα ασχολείται και με την εταιρεία που έχει ένας οικογενειακός του φίλος, πωλώντας πισίνες.

Όσο για την αναγνωρισιμότητα κι αν αυτή του έχει λείψει, τονίζει:

«Έχει τύχη να πάω για φαγητό σε εστιατόριο και ένας απ' όλους να με αναγνωρίσει. Σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα, όμως πάνω απ' όλα νομίζω είναι καλό γιατί... δεν χρειάζεται να βάλω το χέρι στην τσέπη για να πληρώσω το φαγητό μου. Είναι όμορφο, ακόμα κι αυτό το λίγο της αναγνώρισης. Υπάρχουν άλλοι που δεν μπορούσαν να ζήσουν δίχως να βλέπουν κάμερες μπροστά τους...».

Ενώ άλλοι περνούν τις Κυριακές τους στα γήπεδα, ή στα στούντιο μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων όπου σχολιάζουν ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις, ο 46χρονος, πλέον, Στεφάν Γκιβάρς, περνάει τις Κυριακές του με πολύ ψάρι, με καλή παρέα, με την ηρεμία του ήχου της θάλασσας και με 2-3 μπουκάλια καλό, κόκκινο κρασί...

 

Τελευταία Νέα