Γαλλία – Αλβανία: Πληρώνει... σημαιάκι

Gazzetta team
Γαλλία – Αλβανία: Πληρώνει... σημαιάκι

bet365

Μπορεί να μπήκαν με το δεξί στις υποχρεώσεις του οι Γάλλοι, αλλά προβλημάτισαν με την απόδοσή τους. Χωρίς τον αρχηγό τους οι Αλβανοί.
ΓΑΛΛΙΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 514
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ: 1.14 – 5.50 – 13.50
ΩΡΑ/
TV: 22:00/ ΕΡΤ 1
ΓΗΠΕΔΟ: ΒΕΛΟΝΤΡΟΜ (67.394), ΜΑΣΣΑΛΙΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Εχουν τεθεί αντιμέτωπες έξι φορές, φιλικά και επίσημα, με τους Γάλλους να μετρούν ρεκόρ 4-1-1. Και τα δυο πιο πρόσφατα ματς τους ήταν φιλικά (14/11/2014 Γαλλία – Αλβανία 1-1 και 13/06/2015 Αλβανία – Γαλλία 1-0).
Πάλι καλά να λέει ο Ντιντιέ Ντεσάμπ που στην πρεμιέρα είχε τον Ντιμίτρι Παγιέ και τον έβγαλε «ασπροπρόσωπο». Χάρη στο δικό του one man show οι οικοδεσπότες υπέταξαν τη Ρουμανία με 2-1, σε ένα ματς που οι Βαλκάνιοι τους έβαλαν δύσκολα. Οι «τρικολόρ» προηγήθηκαν με τον Ζιρού λίγα λεπτά μετά την έναρξη του β’ μέρους, αλλά οι Ρουμάνοι βρήκαν τρόπο να παραβιάσουν την εστία του Γιορίς, έστω και από το σημείο του πέναλτι. Σκιά του εαυτού του ο Πογκμπά με τον ομοσπονδιακό τεχνικό φανερά απογοητευμένο από την απόδοσή του.
Τη λύτρωση έφερε ο Παγιέ στο 89’ με γκολάρα έξω από τη μεγάλη περιοχή. Συνολικά, οι οικοδεσπότες δεν ενθουσίασαν με την απόδοσή τους. Μάλιστα, σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα ο Ντιντιέ Ντεσάμπ απόψε πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγές, καθώς μπροστά του ανοίγεται το ευκολότερο θεωρητικά ματς του ομίλου, άρα προκύπτει ευκαιρία να αφήσει στον πάγκο παίκτες που στο πρώτο ματς δεν ικανοποίησαν. Μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνει η χρησιμοποίηση του 4-2-3-1 με τους Πογκμπά και Γκριζμάν εκτός. Ο δεύτερος φάνηκε κουρασμένος από την μακρά και επίμονη σεζόν με την Ατλέτικο Μαδρίτης, κάτι που εμφανώς επηρέασε την απόδοσή του.
Ο ενθουσιασμός παρέσυρε του Αλβανούς στην παρθενική τους αναμέτρηση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο Ντε Μπιάζι χρησιμοποίησε πιο επιθετικογενείς παίκτες, ενώ προτίμησε να ρισκάρει εξ αρχής, παρά να προσεγγίσει συντηρητικά το ματς, όπως συνήθιζε στην προκριματική φάση. Εν τέλει μια άστοχη έξοδος του Μπερίσα στο 4’ έδωσε την ευκαιρία στον στόπερ Σαρ να σκοράρει. Ακόμη πιο… σκούρα έγιναν τα πράγματα όταν λίγο πριν την ανάπαυλα ο εμβληματικός αρχηγός Λορίκ Τσάνα πήρε δεύτερη κίτρινη, έπειτα από χέρι που έκανε έξω από τη μεγάλη περιοχή. Το περιβραχιόνιο σήμερα θα το φορέσει ο Αγκόλι που υποσχέθηκε να δώσει τον καλύτερό του εαυτό.
Αποτελεί ερώτημα πως θα παραταχθεί στα μετόπισθεν η Αλβανία. Το πρώτο σενάριο θέλει τον Λίλα του ΠΑΣ Γιάννινα σε θέση στόπερ, ενώ το δεύτερο να αγωνιστεί ο μέσος Κούκελι, όπως και έγινε στο β’ μέρος με τους Ελβετούς και τη θέση του στη μεσαία γραμμή να πάρει από τον πάγκο ο Εργκίς Κάτσε του ΠΑΟΚ. Περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το πρώτο ενδεχόμενο, καθώς ο Κάτσε αντιμετώπισε ενοχλήσεις κατά τη χθεσινή προπόνηση και έκανε ατομικό πρόγραμμα.
«Καμιά φορά στο ποδόσφαιρο γίνονται εκπλήξεις. Ενα χρόνο νωρίτερα κερδίσαμε τη Γαλλία στην Αλβανία (1-0, 43’ Κάτσε). Απέναντί τους πάντα παίζουμε καλά, ενώ στη Ρεν το 2014 αναδειχθήκαμε ισόπαλοι (1-1, 73’ Γκριζμάν – 40’ Μαβράι). Αυτή τη φορά θα είναι όμως διαφορετικά, αλλά χωρίς δισταγμό δηλώνω ότι θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας» υπογράμμισε σε ιταλικό δίκτυο ο ομοσπονδιακός τεχνικός των γειτόνων.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Γαλλία (4-2-3-1): Γιορίς - Εβρά, Κονσιελνί, Ραμί, Σανιά - Ματουιντί, Καντέ – Κομάν, Παγέ, Μαρσιάλ - Ζιρού
Αλβανία (4-5-1): Μπερίσα- Χισάι, Λίλα, Μαβράι, Αγκόλι - Αμπράσι, Κούκελι, Τζάκα, Λενιάνι, Ρόσι – Σαντίκου
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Η άγνοια κινδύνου και ο ενθουσιασμός λειτούργησε αρνητικά για τους Αλβανούς, αλλά αυτή τη φορά τους αναμένουμε πιο πειθαρχημένους, αφού το πάθημα έγινε μάθημα. Εξάλλου οι περισσότεροι παίκτες διαθέτουν εμπειρία και παραστάσεις στο εξωτερικό. Παρά το γεγονός ότι ο Ντεσάμπ πρόκειται να κάνει ροτέισον απόψε, σε καμία περίπτωση όσοι πάρουν χρόνο συμμετοχής, δεν μπορεί να θεωρηθούν… δεύτερα, ενώ θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η δεδομένη πίεση από το κοινό που θα βρεθεί στις εξέδρες! Η απουσία του πολύπειρου Τσάνα εκτιμούμε ότι θα προκαλέσει προβλήματα στα μετόπισθεν των Αλβανών, η ανομοιογένεια είναι πιθανή, καθώς ο άλλοτε αρχηγός της Μαρσέιγ είναι ο πυλώνας ανασταλτικά. Μοναδική μας επιλογή το 9-10 κόρνερ στο ματς, σημείο που στον ΟΠΑΠ πληρώνει 4.00. Οι Γάλλοι θα αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, υπερτερούν ποιοτικά, αλλά δεν έχουν και την καλύτερη σχέση με το… σημαιάκι, ελέω του τρόπου ανάπτυξης. Μόλις πέντε κόρνερ κέρδισαν στην πρεμιέρα, ομοίως και οι Αλβανοί που δεν εκτελούν συχνά κόρνερ. Στο ματς με την Ελβετία κέρδισαν πέντε, ενώ στην προκριματική φάση κέρδιζαν 3,28 ανά αγώνα.
 

EURO Τελευταία Νέα