Ρουμανία – Ελβετία: Ματς-σταυρόλεξο με γκολ

Gazzetta team
Ρουμανία – Ελβετία: Ματς-σταυρόλεξο με γκολ

bet365

Μετά τη νίκη επί της Αλβανίας, η Ελβετία καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο των ανταγωνιστικών Ρουμάνων, ώστε να βρεθεί πιο κοντά στη νοκ άουτ φάση.
ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ:513
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ: 3.00 – 2.90 – 2.20
ΩΡΑ/
TV: 19:00/ ΕΡΤ 1
ΓΗΠΕΔΟ: ΠΑΡΚ ΝΤΕ ΠΡΕΝΣ (48.700), ΠΑΡΙΣΙ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Απόλυτα ισορροπημένη η μεταξύ τους παράδοση σε σύνολο 12 συναντήσεων. Από πέντε νίκες μετράει η καθεμία, ενώ δύο ματς έληξαν ισόπαλα. Τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες ήταν τον Μάιο του 2012 στη Λουκέρνη με τους Ρουμάνους να επικρατούν 1-0.
Αρκετά διαβασμένοι μπήκαν οι Ρουμάνοι στην πρεμιέρα με τους οικοδεσπότες Γάλλους (1-2), μεταφέροντας όλη την πίεση και το άγχος στους «τρικολόρ». Όπως λένε όμως οι Αμερικάνοι: «αν δεν βγει η χοντρή να τραγουδήσει, δεν τελειώνει η παράσταση». Το ρόλο της… χοντρής είχε ο Ντιμίτρι Παγιέ που έριξε στο καναβάτσο το συγκρότημα του Ιορντανέσκου. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 57’, ύστερα από γκολ του Ολιβιέ Ζιρού, ο Ταταρουσάνου φέρει ευθύνη πάντως, καθώς δεν έκανε καλό υπολογισμό στην έξοδό του. Οκτώ λεπτά αργότερα ξαναμπήκε στο παιχνίδι, μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Στάντσου (1-1). Δεν το έβγαλε κάτω, συνέχισε να αντιστέκεται στην πίεση των διοργανωτών, αλλά στο 89’ ήρθε η ψυχρολουσία του 2-1.
Οι Ρουμάνοι παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχουν το μεγάλο «αστέρι», κατάφεραν να αφήσουν θετικές εντυπώσεις την πρώτη αγωνιστική με την τακτική τους προσήλωση. Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι αντιμετώπισαν έναν ποιοτικά ανώτερο αντίπαλο. «Το κλίμα είναι άριστο, πάμε για το καλύτερο δυνατό κόντρα σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο. Μη ξεχνάμε πως 18 Ελβετοί παίζουν στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης» ήταν το σχόλιο του Ιορντανέσκου.
Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Ελβετία, καθώς στην πρεμιέρα υπέταξε την Αλβανία 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 4’ με το στόπερ Σαρ, να εκμεταλλεύεται την κακή έξοδο του κίπερ Μπερίσα σε εκτέλεση κόρνερ. Από εκεί και πέρα καρδιοχτύπησε σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς οι Αλβανοί συνέχισαν να ρισκάρουν και να παίζουν με άγνοια κινδύνου. Το έργο της έγινε ευκολότερο λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όταν ο αρχηγός των γειτόνων, Λορίκ Τσάνα, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα (σωστές αμφότερες), μετά από χέρι που έκανε έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ο ρυθμός έπεσε αισθητά στην επανάληψη, οι φάσεις δεν ήταν πολλές, αλλά σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε ο Ζόμερ δήλωσε «παρών». «Στο τέλος φοβηθήκαμε» παραδέχτηκε ο Λιχστάινερ. Υποτονική η εμφάνιση του επιθετικού Σεφέροβιτς. Για να αποφορτιστούν όλοι, ο Πέτκοβιτς έδωσε ρεπό στους παίκτες του την Κυριακή. «Πάμε για τη νίκη με τη Ρουμανία. Ο στόχος παραμένει ο τερματισμός στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου» δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Ρουμανία (4-2-3-1): Ταταρουσάνου – Σαπουνάρου, Γκριγκόρε, Κίρικες, Ρατς – Χόμπαν, Πιντίλι – Τόρχε, Στάντσιου (Σανμαρταέν), Στάνκου – Κεσερού
Ελβετία (4-3-3): Ζόμερ – Λιχστάινερ, Τζουρού, Σαρ, Ροντρίγκεζ – Μπεχράμι, Τσάκα, Τζεμαϊλί – Σακίρι, Ντερντιγιόκ (Σεφέροβιτς), Μεχμέντι.
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Το σημερινό ματς για τους Ελβετούς είναι ακόμη πιο κρίσιμο από αυτό της πρεμιέρας, κάτι που κατανοούν απόλυτα στο στρατόπεδο της ομάδας. Διατηρούν βαθμολογικό πλεονέκτημα έναντι στους Ρουμάνους, ωστόσο οι Βαλκάνιοι απέδειξαν στην πρεμιέρα πως διαθέτουν τα εχέγγυα να βάλουν τουλάχιστον δύσκολα στον εκάστοτε αντίπαλο. Οι Γάλλοι το έμαθαν από πρώτο χέρι, καθώς στην πρεμιέρα καρδιοχτύπησαν. Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες το ματς, προτιμάμε να μην μπλέξουμε με σημείο. Σε αποδόσεις αουτσάιντερ το goal/goal στον ΟΠΑΠ (1.85), ποντάροντας στις επιθέσεις των δύο μονομάχων. Οι Ελβετοί διαθέτουν ποιότητα μπροστά, αλλά… κενάκια στην άμυνα, ενώ αναμένουμε από τους Ρουμάνους να πάρουν ρίσκα, καθώς τα περιθώρια πρόκρισης στενεύουν.
 

EURO Τελευταία Νέα