Τι σκότωσε ο Αη-Γιώργης;

Gazzetta team
Τι σκότωσε ο Αη-Γιώργης;

bet365

O Billaras αναρωτιέται αν ο Αϊ Γιώργης των Αγγλων θα καταφέρει να βάλει.. κάτω των "δράκο" των Ουαλών και ποντάρει σε ειδικά στοιχήματα από την αυριανή αναμέτρηση.

Ολοκληρώθηκε χθες βράδυ η πρώτη αγωνιστική του EURO, βγαίνουν τα πρώτα συμπεράσματα, πλέον είδαμε όλες τις ομάδες. Κυρίως όμως, τώρα, από σήμερα, αρχίζει και σοβαρεύει η διοργάνωση. Ενα κακό αποτέλεσμα, μιά άτυχη στιγμή, μιά “στραβή” στην πρεμιέρα μπορεί να διορθωθεί. Και από τα βαριά χαρτιά της διοργάνωσης, μονάχα μιά γκέλαρε και ψάχνει την “διόρθωση”. Η ...συνήθης ύποπτη, η Αγγλία.

Γαλλία-Γερμανία-Ισπανία-Ιταλία εύκολα ή δύσκολα τα κατάφεραν. Η Αγγλία όμως, σαδιστικά ως συνήθως, την πάτησε με τους Ρώσους. Και ενώ σήμερα έχει τρία σπουδαία ματς, τα βλέμματα είναι ήδη στραμμένα στο αυριανό ματς. Αγγλία-Ουαλία...

Μιά βρετανική μονομαχία. Μιά μάχη μεταξύ ομάδων που τις χωρίζουν ελάχιστα σε σχέση με όσα τις ενώνουν. Αλλά και μιά μάχη γοήτρου, με πολύ background και με μακρά ιστορία. Και βέβαια, με την “μαμά” Αγγλία να έχει άμεση ανάγκη της νίκης και της βαθμολογικής “διόρθωσης”...

Ιστορικά, πρωτόπαιξαν το 1879. Με την μερίδα του λέοντος στις νίκες να ανήκει φυσικά στα “λιοντάρια”. Πρόσφατα, έπαιξαν 2004 και 2005 για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2006 κι άλλες δύο φορές το 2011, για τα προκριματικά του EURO 2012. Απολογισμός; Τέσσερα στα τέσσερα οι άγγλοι, με 6-0 γκολ. Δύο 2-0 και δύο 1-0. Αλλά τώρα δεν είναι προκριματικά. Είναι τελική φάση. Και οι ουαλοί είναι παρόντες σε μιά τέτοια φάση από το μακρινό Μουντιάλ του 1958. Και διψάνε. Διψάνε πολύ. Οι “φτωχοί συγγενείς” να κερδίσουν τη “μαμά”. Ο Γκάρεθ Μπέιλ ήδη άναψε την σπίθα: “Αποκλείεται οι άγγλοι να έχουν το δικό μας πάθος και τον δικό μας πατριωτισμό” η δήλωση του προ ημερών. Και προχθές, φούντωσε πλέον την φωτιά: “Κανείς άγγλος παίκτης δεν θα έπαιζε στην δική μας εθνική”! Οι -πληγωμένοι- Aγγλοι δεν μιλάνε. Ολα στο γήπεδο. Μην περιμένετε κάποιο “φιλικό”. Το αντίθετο. Ο γερμανός ρέφερι Μπριχ θα έχει πολλή δουλειά αύριο το μεσημέρι, θα πέσουν κορμιά.

Κι όμως, αυτά που τους ενώνουν σε αθλητικό επίπεδο, είναι απείρως περισσότερα απ' όσα τους χωρίζουν. Οι Ουαλοί διεθνείς -πλην Μπέιλ- φυσικά παίζουν στα αγγλικά πρωταθλήματα, ο αρχηγός Ασλεϊ Γουίλιαμς παραδέχθηκε ότι μικρός υποστήριζε την Αγγλία, στο Γουλβερχάμπτον γεννήθηκε, απλά έχει ουαλική καταγωγή. Μόλις πριν τέσσερα χρόνια, υπήρξαν παίκτες (παραλίγο και ο Μπέιλ) που φόρεσαν τη φανέλα της Μεγάλης Βρετανίας, στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου! Ο Τζό Αλεν, ο Ααρον Ράμσεϊ ήταν “βρετανοί” το 2012 και εκείνη η ολυμπιακή ομάδα είχε Ουαλό αρχηγό, τον μεγάλο Ράιαν Γκιγκς. Και μάλιστα συμμετείχαν κόντρα στην θέληση της Ομοσπονδίας τους που επέμενε να μην ενισχύσουν την Μεγάλη Βρετανία!

Τι θα δούμε, τι να περιμένουμε λοιπόν στη Λανς αύριο, πέρα από τις σκληρές μονομαχίες; Αν ¨μιλήσει” η ...εξωγηπεδική ιστορία, θα δούμε νίκη των άγγλων. Που έχουν σημαία και έμβλημα τον σταυρό του Αγίου Γεωργίου, από την εποχή των σταυροφοριών. Και...όλοι ξέρουμε “τι σκότωσε ο Αη Γίώργης”. Τον δράκο. Τον κόκκινο δράκο που κυριαρχεί στη σημαία των Ουαλών, από την εποχή του βασιλιά Καντγουάλαντερ! Συμπτώσεις; Ισως. Αλλά είναι ένα “σημάδι”.

To Eυρωπαϊκό το ζεις καλύτερα σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ

Αν “μιλήσει” η παράδοση, το αναφέραμε ήδη, οι άγγλοι θα κερδίσουν με 1-0 ή 2-0. Κι ακόμα, σημειώστε κάτι: Τα “λιοντάρια” ποτέ δεν είχαν κερδίσει σε πρεμιέρα EURO. Την...τήρησαν σαδιστικά την παράδοση, με το 1-1 από την Ρωσία. Ναι, αλλά έχουν μόνο νίκες σε δεύτερη αγωνιστική! Και ελάχιστοι λαοί πιστεύουν περισσότερο σε παραδόσεις και προκαταλήψεις από τους άγγλους. Μιλάμε γι αυτούς που έχουν άνθρωπο να ταΐζει τα κοράκια του Πύργου του Λονδίνου, μιάς και ο θρύλος λέει πως αν ψοφήσουν ή απλώς φύγουν μόνιμα από εκεί, θα πέσει η βασιλεία και ολόκληρο το έθνος!

Παίζουν μπάλα οι παραδόσεις, οι ιστορίες και οι συμπτώσεις; Σε συντριπτικό βαθμό όχι. Αλλά γιά τους άγγλους, αφήστε ανοιχτό ένα παραθυράκι. Είπαμε, είναι.... από άλλο ποδοσφαιρικό ανέκδοτο. Οπότε, μιάς και ο άσος του 1.47 στον ΟΠΑΠ είναι μικρής απόδοσης γιά τη σημασία του αγώνα, ψάξτε τα ειδικά στοιχήματα. Σκορ 1-0 (4.80 στον ΟΠΑΠ) ή 2-0 (5.50 στον ΟΠΑΠ), Χ/1 (ημίχρονο/τελικό) στο 3.70, αν θέλετε κυνηγήστε και τις πολλές κίτρινες κάρτες, θα...δούμε αρκετό ξύλο. Οι 6+ κίτρινες πληρώνουν 2.70 στον ΟΠΑΠ. Ε, γιά φινάλε, λίγη...έμπνευση. Η Ουαλία παίζει 3-5-2, θα κλειστεί πίσω. Θα θυμίζει λίγο το πρόσφατο φιλικό Αγγλία-Πορτογαλία ο αγώνας.

Κι εκεί η ομάδα του Χότζον λυτρώθηκε από το κεφάλι του Σμόλιγκ στο τέλος. Τώρα δοκιμάστε αν θέλετε την τύχη σας με τον Γκάρι Κέχιλ. Κάποιο στημένο -στα οποία πάντα προωθείται- μπορεί να λύσει τον γόρδιο δεσμό. Στο 7.00 να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή του μεγάλου αγώνα...

 

EURO Τελευταία Νέα